The Breakfast Club

The Breakfast Club (1985)

Five strangers with nothing in common, except each other.

Reviews (2)

Il Padrino

Avatar

Vreemd eigenlijk, deze film is zo ongeveer wel iedere maand op tv, maar had me nooit de moeite genomen om er eens naar te kijken, tot ik gisteren voor het slapen gaan per ongeluk langs de BBC zapte en hij daar net aangekondigd werd, heb het slapen toen maar even 1½ uurtje uitgesteld.

Best een grappige film, beetje voorspelbaar, en vreemde character development (ene moment dikste maatjes, andere moment dikste ruzie en v.v.), maar toch zeker wel een must-see voor iedereen die (ooit) jong is (geweest). En natuurlijk één van de über-eighties platen "Don't you forget about me" Smiley face

R.J.MacReady

Avatar

Beetje laat, 00.35... Gelukkig heb ik 'm op DVD, en wat mij betreft zegt dat genoeg over wat ik van de film vindt: topper Smiley face Vroeger vond ik 'm te gek omdat ik mezelf erin herkende, en nu vind ik 'm leuk omdat ik ehm... met enige gene mijn jongere ik erin herken. Yep, sentiment ten top, maar los van heel het jaren '80 sfeertje denk ik dat de film met recht tijdloos kan worden genoemd, en wat mij betreft zelfs een klassieker.