A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge (1985)

The first name is terror returns...

Reviews (2)

Djie

Avatar

Ik vind dit deel niet de slechtste uit de reeks, maar wel een van de slechtsten. Je merkt ook dit deze film een vreemde eend in de bijt is doordat het veel regels overtreed die godzijdank in de andere vervolgen weer in ere worden hersteld. Daarnaast vind het ook een verschrikkelijk slecht open einde. Je merkt ook dat er in de vervolgen niet weer gerefereerd wordt naar deel twee, maar wel naar de andere delen die vooraf gingen. Voor de horrorfanaten verplichte kost, voor de overige filmfreaks, als je de anderen niet kent, is het prima vermaak.

ash_

Avatar

Zeker niet zo goed als deel 1 maar ook niet echt slecht: vermakelijk als je van het genre houdt. Helaas hebben de makers er voor gekozen om Freddy ook buiten dromen om actief te laten zijn. Reden voor Craven om zich wel weer met deel drie te bemoeien (dit deel sloeg hij over).

Deze film schijnt trouwens uitgeroepen te zijn tot favoriete horrorfilm onder de homo gemeenschap in Amerika. Blijkbaar was dit niet zo bedoeld maar als je er op gaat letten lijkt er zeker een homo erotische spanning in de film te hangen.

[rating 2.5]