The People vs. Larry Flynt (1996)

You may not like what he does, but are you prepared to give up his right to do it?

Reviews (2)

Tarkus

Avatar

Prima film over het leven (gedeeltelijk) van Larry Flynt.
Flynt is de uitgeven van vele tijdschriften in de V.S., vooral dan van pornografische bladen en daar draait het hem allemaal om, nu kijkt men er niet naar op, maar destijds toen hij begon met het uitgeven van deze bladen was het note done.
Vele rechtszaken waren het gevolg, ook al omdat Flynt op zijn zachts gezegd niet de makkelijkste persoon was in de rechtszaal en menig rechter op zijn paard kreeg.
De rollen zijn prima vertolkt en vooral Courtney Love (mevr. Kurt Cobain) heeft me hier aangenaam verrast, ze speelt haar rol prefect (helaas overkomt haar in het echte leven ook ongeveer wat ze in deze rol uitbeeld).
Deze prent is me goed bevallen ondanks de lengte heeft hij me helemaal niet verveeld en een zwak moment heb ik niet kunnen ontdekken.

cyphax

Avatar

Mooie film hoofdzakelijk vanwege het acteerwerk. Niet alleen Woody Harrelson is erg goed (of ie echt op Flynt lijkt - en ik bedoel niet qua uiterlijk - weet ik niet, maar dat maakt weinig uit), ook Courtney Love is zeer goed als... wel... zichzelf eigenlijk. B-)
Edward Norton heeft een vrij kleine rol (qua screentime) helaas. Hij is prima in de film maar springt er imo niet uit. Ik ken wel een paar films waar dat wel anders is maar daar heeft ie de hoofdrol meestal wel in.

Tot slot is natuurlijk de boodschap die deze film brengt een goede: vrijheid van meningsuiting is gewoon belangrijk.