His Girl Friday (1940)

The Year's Wildest, Wittiest Whirlwind of a Love Battle... Outrageously Racy... Sparkling... Gay!

Reviews (3)

DrMabuse

Avatar

Samen met films als o.a. Bringing Up Baby, My Man Godfrey, Arsenic And Old Lace, behoort deze film tot het beste van de screwball komedies uit de jaren 30 en 40.
In een hoog niet aflatend tempo worden grappen afgevuurd, vooral de dialogen waar deze screwball komedies om bekend stonden zijn van een hoge kwaliteit. De film is trouwens een remake van the front Page uit 1931 die weer een verfilming was van het gelijknamige toneelstuk.

3 strikes

Avatar

Absoluut briljante film, alles wat hier boven gezegd is klopt, weinig aan toe te voegen.
Eén ding: Ook ik vond Bringing up Bay een ronduit vervelende film, maar ik heb recent Holiday gezien, net als Bringing up Baby ook uit 1938 en ook met Katharine Hepburn en die was wél weer bijzonder goed. Niet zo goed als His Girl Friday maar voor fans van het genre zeer genietbaar.

milkman

Avatar

Allereerst: vanzelfsprekend heb ik genoten van de film. Maar damn, ik had behoefte aan op z'n minst één pauze. Vind je die niet in Belgie?

Het zijn de kleine subtiliteiten die het doen bij His girl friday. Als perfect voorbeeld de café-scene, de kleine trapjes onder de tafel (misschien dan toch voetje-vrijen?). Snedig script, buitengewone acteerprestaties, simpel doch geniaal camerawerk. De oorlogstijd heeft op filmgebied veel goeds naar voren gebracht.