Star Trek: Nemesis (2002)

A Generation's Final Journey... Begins

Reviews (4)

Arthaum

Avatar

Dijkstra1990 je mag natuurlijk best je mening geven over een film. Mits die mening ook wordt onderbouwd.
Ook is er geen reden voor om de mensen die de film wel leuk vinden te gaan afzeiken en uitt e schelden voor 'stelletje nerds'. Werd je misschien zelf gepest en wil je daarom eens lekker anoniem iemand uitschelden op een forum waar het over films gaat?
Ik vind een film als Alien helemaal niks. Moet ik daarom naar het Alien forum gaan en meteen iedereen gaan uitschelden omdat zij een andere smaak hebben dan ik en de film wel leuk vinden?
Doe niet zo zielig man, en onderbouw je menign voor een film als je er kritiek op geeft.

Pip

Avatar

Wat ik goed vind van de latere seizoenen (vanaf 5) van de next generation serie is dat de karaktersgoed worden uitgediept. Elke aflevering staat in het teken van een van de crew leden en geeft echt de ruimte om een karakter te leren kennen. Dat komt niet tot zijn recht in de films, die toch altijd in het teken staan van Picard (wat ik niet echt erg vind, want Picard is een top karakter, en kan daar naar blijven kijken).
En als je naar aflveringen kijkt van Voyager en die vergelijkt met die van TNG komen er veel themas terug die al in TNG voorbij zijn gekomen, (bijvoorbeeld of de dokter nu een oprecht crewlid is of een verder ontwikkeld werktuig, net als Data) en daardoor vind ik Voyager op sommige momenten een 'doorbreisel' van wat al is geweest.
(wat ik niet heb bij DS9 en Enterprise, totaal andere verhaalopbouw)
Nog een grote verbetering van de latere afleveringen van TNG is de verwijdering van Wesley Crusher! (snurk)

Arthaum

Avatar

Ik heb hem net gedownload en gekeken, zie ik dattie op tv komt! O+
Maar over de film: Ik vond het een leuke film om te zien. MEt de cast van The Next Generation was het weer een verhaal van Jean Luc Picard.
Wat ik niet begrijp is het hele verhaal van Data en B4. Duidelijk een beetje overbodig. Ook was de intro deze film weer erg lang. Je kijkt ongeveer een uur, en dan pas begint het eindelijk wat op gang te komen. De actie scenes en de graphics zijn uitstekend. Heel mooi. De explosies zijn prachtig, evenals het phaser fire en de photon en quantum torpedo's. Het geluid is ook uitstekend. De Enterprise schittert en dondert over het beeld.

Toch vind ik het geen waardige afsluiting voor de star trek films. Het verhaal is niet uitermate goed, wat je wel zou verwachten van de laatste star trek film.. Jammer.

Eerlijk gezegt heb ik het ook niet zo op de TNG crew. De series heb ik niet verder kunnen komen dan seizoen 3. De verhalen waren te soft, veel te weinig actie. In de film is het in ieder geval een tuk beter, en de graphics zijn een stuk mooier. Ik weet niet of de TNG star trek series na seizoen 3 leuker worden. Kan iemand dat vertellen?

Wat mij het vetst lijkt zou een film zijn met Voyager. Of in ieder geval de crew van Voyager. Heb alle Voyager series gezien, en vind die toch de beste. Niks mis mee om Seven, Paris, Janeway en de anderen een in een langer verhaal te zien. Vooral het zinnetje " I'm captain Kathryn Janeway of the federation starship Voyager " mis ik erg. Jean Luc Picard vind ik minder een captain dan Janeway. Wat wel leuk is dat ze tog nog even in beeld komt in Star Trek: Nemesis. Als admiral geeft ze Picard zijn missie. Leuk detail.

Mijn advies: Kijken als je van Star Trek houd, ookal vind je TNG saaier van Voyager.

[rating 3.5]

Lastwish

Avatar

Geen hele slechte film maar om nou te zeggen dat het een waardige ( voorlopige ) afsluiter is van de Star Trek film reeks...
Het is natuurlijk niet voor niets de laatste Star Trek film met de Next Generation cast, die er na dit avontuur er de brui aan gaf.
Maar toch is Nemesis meer dan de Star Trek film met de laagste opbrengst ( relatief gezien ) en is het voor een beetje Sci-Fi fan best vermakelijk.