Être et avoir

Reviews (3)

rjnacken

Avatar

Ja, dat vond ik ook. Maar ze zijn natuurlijk ook zo lang gefilmd, dat ze daar allemaal wel aan gewend waren na een tijdje.

Smetje op deze film vond ik wel dat de leraar na alle positieve reacties uit de hele wereld op deze film meer geld wilde. Hij was al betaald, maar vond het oneerlijk dat de filmmaker er in verhouding zoveel meer voor kreeg. 't leek me zo'n leuke vent...

AngelEyes

Avatar

Is niet de volle speeltijd van dik anderhalve uur boeiend, wegens te weinig ontwikkeling. Oke, van de winter gaat het naar de zomer maar daar houdt het ook wel mee op. Het lijkt meer een willekeurige opeenstapeling van scènes.
Het interessante van de docu is om te zien wat voor band zo'n leraar nu heeft met de verschillende kinderen, die elk weer een heel ander karakter hebben. En natuurlijk dwalen je gedachten onwillekeurig af naar je eigen lagere school tijd Smiley face . Verder vond ik het opmerkelijk dat niemand zich ook maar een moment liet afleiden door de aanwezigheid van de camera's.
6,5/10

Sai

Avatar

Fijn trage docu, die alleen een beetje een uitgangspunt mist. De romantische en nostalgische kant van het klasje Franse leerlingen dat wordt gevolgd wordt werkelijk tot de laatste druppel uitgemolken, maar dat was eigenlijk helemaal niet erg. Het zorgde juist wel voor een behagelijk open haard-gevoel. Wat ik dan weer wel jammer vond was dat de film een beetje een invalshoek mistte. Ja, de film volgde een jaar lang een gezellig klasje, maar consequenties, standpunten of nieuwe inzichten volgden er niet echt uit. Desondanks even smakelijk nostalgisch kitsch als de speech van de opa uit de Werthers-reclame (erg). 8.