Batoru rowaiaru II: Chinkonka (2003)

We declare war on all adults!

Reviews (2)

Bastiaan©

Avatar

Nou... ik zit nu die film te kijken EN heb deel I noog niet gezien... maar ik vindt dat deze film (II) toch wel op cultureel niveau gewaardeerd mag worden, tis welliswaar plaatselijk, cultureel doorbrekend geweest, maar toch... >> De beginscene waarin de kinderen worden geronseld, tegen elkaar opgezet worden om ze aan het vechten te krijgen als soldaat... dat deed Japan met zijn kindersoldaten rond de tijd na WOII. Een vriendje werd afgeknald als je weigerde om een ander kind te straffen voor ongehoorzaamheid. Dat is werkelijk gebeurd. Het hele thema word zo in een scfi sfeer vertolkt.
Ik denk dat als je van de 1e of 2e generatie bent, van zo'n kindsoldaat... dan is dit nu materiaal om de rillingen van over de rug te krijgen. Ik moet zeggen, ik hoef er maar een klein groentje voor te draaien om knarssetandend door deze film te komen... ik ben een denker zie je. Voor mij spat hier de realiteit geimiteerd door kunst, hier van m'n tv af... ik zit nu weer deel II verder te kijken terwijl ik 't typ.Ik ga deel I zeker zien, veelbelovend... Maar goed dat ik deel II voor het eerst heb gezien. Kan alleen maar beter worden.

(#25/7)

Avatar

Zo goed als battle royale was, zo slecht is deel 2!
deel 1 was echt een 10! niks op aan te merken, alles perfect. setting, acting, story...

maar deel 2...yeagh...

op het einde als je ze naar hun einde ziet toelopen op een heel leger af....denk je (of dacht ik) "that serves them well, for making such a movie"maar ze overleven het! :|het is niet alleen puur ONrealisme, het vergalt de film nog eens dubbel voor hoe slecht hij tot daar al was.