Hulk (2003)

Rage. Power. Freedom.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Reviews (4)

tukkerstein

Avatar

Veel goede films vanavond. Hulk is ook een prima film. Een stripverfilming met wat meer diepgang dan gebruikelijk (wat door sommigen als een nadeel wordt gezien bij superheldenfilms). Er wordt volop de tijd genomen voor het begin van Bruce Banner tot zijn evaluatie tot de Hulk (de eerste 45 min. is de Hulk als groen monster dan ook nergens te bekennen). Daarna wordt het steeds interessanter, mede door de grootsopgezette actiescenes met goede CGI.

bullet-time

Avatar

Ik ben weer iemand die bij die 10 mensen hoort. In de bioscoop was ik al onder de indruk van deze film. Waarschijnlijk omdat ik al op de hoogte was dat het meer een analyse is van Bruce Banner ipv Jerry Bruckheimer rotzooi.
De film is prachtig in beeld gebracht, acteerprestaties zijn top en, voor een groen CGI monster die overal contact mee maakt in vol daglicht, indrukwekkende effects van ILM.
De beelden die me bijblijven, zoals de eerste transformatie die gepaart gaat met beelden van de innerlijke woede van Bruce Banner (de deur), maken deze film vergeleken met andere summer blockbusters een aangename verrassing.

Ik hoop dat ze het in "The Incredible Hulk" (2008) niet verneuken en dat Dominic Purcell een bad-guy speelt in plaats van Bruce Banner (Bruce Banner is een nerd niet een body builder!!!) ÉN dat ze een goed script hebben zodat Eric Bana alsnog meedoet.

Quistnix

Avatar

Ik ben dus een van de ongeveer 10 mensen op aarde die dit een erg goede film vonden.

Waar het volgens mij misgaat is dat men redeneert: superheld = spider/x-men stijl, vlot gefilmd, luchtige humor en snelle actie. Deze film is dus niet zo. Dit is een film die de tijd neemt, rustig opbouwt, de sfeer neer zet voor er nog iets kan gebeuren.

Deze film kijk je niet met een paar biertjes en een bak popcorn.

Alleen jammer van het wat chaotische einde..

MX

Avatar

MMmzz...
Ik vind HULK persoonlijk echt een van de meest ondergewaadeerde films. De film is niet perfect, dat is waar, maar alles zit zo goed in elkaar. Eric Bana is een geweldig acteur en weet het karakter veel diepgang te geven.
Wat ik zo leuk vind aan HULK is dat je direct kan merken dat de film is gemaakt door een Aziaat (Ang Lee), dit kan je oa zien door de camerastanden en de onderliggende laag in het ogenschijnlijk oppervlakkige verhaal. Ik vind het jammer dat iedereen zo negatief over de film denkt.
Kunnen jullie btw voortaan even jullie mening onderbouwen? Dan kan ik tenminste ook ander gezichtspunten begrijpen. Oh...en die spelling :P