In Bruges (2008)

Shoot first. Sightsee later.

Brugge: de mosselen, de friet, de huurmoordenaars.
play

7,3 details

  • 107 Min
  • Komedie
  • Misdaad
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
107 Min Verenigd Koninkrijk

Na een moeizame opdracht in Londen, moeten ze van hun baas Harry naar Brugge. Dit is voor hen totaal onbekend terrein en de mannen raken betrokken bij gevaarlijke verwikkelingen van inwoners, toeristen, en filmopnamen. Al gauw krijgen ze totaal andere opvattingen over leven en dood.

Regie
Martin McDonagh
Cast
Colin Farrell, Ralph Fiennes, Thekla Reuten, Brendan Gleeson, Jérémie Renier, Clémence Poésy, Zeljko Ivanek, Eric Godon, Elizabeth Berrington, Jordan Prentice, Anna Madeley, Rudy Blomme, Olivier Bonjour, Ann Elsley, Jean-Marc Favorin, Mark Donovan, Louis Nummy, Sachi Kimura.
Budget
$ 15.000.000
Opbrengst
$ 32.002.538
Release
08.02.2008

Filmtotaal Recensie

Regie: Martin McDonagh | Cast: Colin Farrell (Ray), Brendan Gleeson (Ken), Clémence Poésy (Chloë) | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2008

Brugge is een prachtig pittoresk middeleeuws stadje vol kleine steegjes en oude gebouwen. In In Bruges krijg je alle toeristische attracties te zien en vele mooie plaatjes waardoor je direct zin krijgt om eens naar België af te reizen. Hoewel… op de Franse filmposter wordt Brugge gekenmerkt door “ses moules, ses frites, ses tueurs à gages”, oftewel: mossels, friet en… huurmoordenaars.

De huurmoordenaars in kwestie zijn Iers. Ken en Ray. De eerste is een oude rot in het vak, die zich allang nergens meer over verbaast. De ander is een nieuweling die net een opdracht behoorlijk heeft verpest. De baas van de twee heeft ze daarom naar Brugge verbannen om even af te koelen, met de strikte instructies zich rustig te houden totdat hij belt. Ken vindt het prima: hij gaat met zijn boekje op stap en bewondert de stad. Ray daarentegen heeft een ‘fooking’ hekel aan de toerist spelen, vindt het maar saai, en weet zichzelf al snel in de nesten te werken.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

In Bruges Nieuwsberichten

Laatste reacties

Kabol

"...Drie kwart van de film is geweldig, met een komische Colin Farrell die zichzelf overtreft. Het laats......"

Kabol

"...Drie kwart van de film is geweldig, met een komische Colin Farrell die zichzelf overtreft. Het laats......"

Mass

"...Staat bij mij op nr 1, al jaren. Al ontelbaar vaak gezien en nog steeds word ik gegrepen door het ve......"

In Bruges

acties