op tv

American Wedding (2003)

Forever hold your piece.

Mag je het woord ‘niveau’ in de mond nemen als je het hebt over een film die zichzelf bewust richt op de laagste puberale preoccupaties en verder iedere pretentie afwijst? Waarschijnlijk niet.
play

5,7 details

  • 96 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
  • Duitsland
96 Min Verenigde Staten

In dit derde deel uit de American Pie-reeks vraagt Jim Michelle ten huwelijk. De families van beiden komen samen voor de aanstaande bruiloft. Terwijl Jim er alles aan doet om een goede indruk te maken op de ouders van Michelle, doen Finch en Stifler hun best om indruk te maken op haar jongere zus.

Regie
Jesse Dylan
Cast
January Jones, Seann William Scott, Alyson Hannigan, Eugene Levy, Jason Biggs, Fred Willard, Eric Allan Kramer, Thomas Ian Nicholas, Eddie Kaye Thomas, Deborah Rush, Angela Paton, Molly Cheek, Lawrence Pressman, Nikki Schieler Ziering, Amanda Swisten.
Budget
$ 55.000.000
Opbrengst
$ 231.449.203
Release
24.07.2003

Filmtotaal Recensie

Is het wel eerlijk om van een film als American Pie: The Wedding meer te verwachten dan de meest stupide onderbroekenlol? Mag je het woord ‘niveau’ in de mond nemen als je het hebt over een film die zichzelf bewust richt op de laagste puberale preoccupaties en verder iedere pretentie afwijst? Waarschijnlijk niet. Maar het zou toch aardig zijn als de regie van deze film niet zo onbeholpen was geweest, de acteurs niet zo houterig, en de timing niet zo hopeloos verkeerd.

Platte humor kan best leuk zijn, en de meest afgezaagde poep- en piesgrappen nog best verfrissend (pun intended), als je als filmmaker maar niet de fout maakt om te denken dat de regie en het acteerwerk dan ook ondermaats mogen zijn. In American Pie: The Wedding komen de bekende ‘hilarische situaties’ voor, zoals wanneer Jim (Jason Biggs) zijn aanstaande schoonouders mee naar huis neemt voor een etentje onder zes ogen, en zijn vrienden op dat moment een ranzig vrijgezellenfeest organiseren in zijn huiskamer. Wil een dergelijke opzet grappig zijn, dan zijn een strakke timing en acteurs die hun gezicht in de plooi kunnen houden van levensbelang. Helaas ontspoort deze scène, en vele andere in de film, door de slordige regie en doordat je aan de acteurs kunt zien dat ze weten wat er staat te gebeuren.

Gek genoeg is het het meest platvloerse personage in de film, de vulgaire seksmaniak Stifler (Seann William Scott), dat voor de weinige lichtpuntjes in deze film zorgt, met name tijdens een vreemd komisch dansduel in een homobar. Het verhaal gaat dan ook niet zozeer over de aanstaande echtelieden, maar over de pogingen van de niet uitgenodigde Stifler om zichzelf onmisbaar te maken voor de bruiloft en de zus van de bruid in bed te krijgen. De andere personages doen de hele film niet veel meer dan reageren op zijn obscene gedrag, en dat is eigenlijk wel terecht. Zijn uitbundige bekkentrekkerij vond ik toch nog net te verkiezen boven de totale kleurloosheid van de rest van de cast.

videotrailers & clips

Laatste reacties

Bert007

"...Zeker een waardige opvolger van de reeks!!!..."

Nickzy9

"...Top! Je moet wel houden van dit soort high school komedies. Zonder een echt sterk en diepgaand ver......"

GREAT gevechtsfilm fan

"...Hilarische komedie klassieker van de fantastische american pie reeks deze is ook weer heel goed het......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

American Wedding

acties