Bad Boys II

Bad Boys II (2003)

Wat een gedrocht van een film.
play

5,4 details

  • 147 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Misdaad
  • Thriller
  • Drama
  • Verenigde Staten
147 Min Verenigde Staten

De Bad Boys komen een nieuw drugskartel van XTC op het spoor waardoor ze niet alleen de straten van Miami 'onveilig' maken, maar ook het binnenland van Cuba op z'n kop zetten. De zaak wordt extra ingewikkeld als blijkt dat de zus van Marcus (Martin Lawrence) niet alleen betrokken is bij de drugsbende, maar ook een geheime relatie heeft met Mike (Will Smith)...

Regie
Michael Bay
Cast
Joe Pantoliano, Will Smith, Martin Lawrence, Yul Vazquez, Theresa Randle, Peter Stormare, Jon Seda, Henry Rollins, Antoni Corone, Michael Shannon, Gabrielle Union, Jordi Mollà, Jason Manuel Olazabal, Otto Sanchez, Gary Nickens.
Budget
$ 130.000.000
Opbrengst
$ 273.339.556
Release
18.07.2003
Release NL
09.10.2003

Filmtotaal Recensie

Regie: Michael Bay | Cast: Will Smith (Mike Lowrey), Martin Lawrence (Marcus Burnett), Gabrielle Union (Syd), e.a.

Het is een vervelende gewaarwording als je tijdens het kijken naar een actiefilm beseft dat het eigenlijk niet uitmaakt of de film nog een kwartier duurt of nog drie uur, behalve in de mate van afgestomptheid die je zult ervaren bij het verlaten van de bioscoopzaal. Bad Boys II, het vervolg op een in alle opzichten middelmatige ‘harde politiefilm’ uit 1995, is een aaneenschakeling van hyperactief gemonteerde, volkomen onontcijferbare actiescènes waar er moeiteloos 30 van achter elkaar geplakt kunnen worden, of 40 of 100. De makers, waaronder regisseur Michael Bay (The Rock, Armageddon) hebben in hun onpeilbare wijsheid besloten dat Bad Boys II twee en een half uur lang moest worden, en omdat deze film niet gehinderd wordt door welke vorm van verhaal of spanningsboog dan ook, moeten we misschien dankbaar zijn dat ze er niet een negen uur durende trilogie van hebben gemaakt.

Natuurlijk is er wel de schijn van een verhaal: playboy Mike (Will Smith) en huisvader Marcus (Martin Lawrence), de twee politieagenten uit Miami en de ‘bad boys’ uit de eerste film, zitten achter een Cubaanse drugsdealer aan en worden daarbij in de wielen gereden door een DEA-operatie waarbij Marcus’ jongere zus een cruciale rol speelt. Die zus heeft weer iets met Mike zonder dat Marcus dat mag weten, wat voor een ongemakkelijke spanning zorgt tussen de boys. Uiteindelijk wordt de zus ontvoerd door de drugsdealer, en moeten Mike en Marcus hun onderlinge problemen opzij zetten om haar te bevrijden uit het perfide Cuba, dat in deze film wordt neergezet als één groot, door Fidel Castro gerund drugslaboratorium. Thank God for the US of A!!

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Bad Boys II Nieuwsberichten