Mystic River

Mystic River (2003)

The river has many depths. Let it wash over you.

Reviews (2)

nilofarish

Avatar

Clint Eastwood blijft me maar verbazen met zijn regiewerken. Hij blijft maar super goede films afleveren : Unforgiven,Gran Torino,Million Dollar Baby,Changeling en natuurlijk Letters of Iwo Jima. En met Mystic River heeft hij er weer eentje voor in dat rijtje.

Het verhaal is zo interessant en de film heeft als effect op mij gehad dat ik vanaf het begin af aan op het puntje van mijn stoel heb gezeten. Echt zo spannend is het verhaal! Je verveelt je geen een moment als je deze film zit te kijken.

Het acteerwerk is natuurlijk ook geweldig. Van de goede bijrollen van Kevin Bacon en Marcia Gay Harden tot de sterke perfomances van Sean Penn en Tim Robbins. Terecht beiden een Oscar verdient. Penn en Robbins zetten beiden super sterke rollen neer. Ik vond het wel heel erg zielig hoe het afliep met de personage van Tim Robbins.

Het is erg spannende thriller dat je vanaf het begin aan je stoel nagelt. De perfomances zijn top. Dus : zien deze film!

WoUtoMatiC

Avatar

[rating 3.5]
Aardige film met mooie rollen voor Penn en Robbins. Het is alleen jammer dat deze film zo traag is. Met twee uur en een kwartier is het een lange zit.

Na een uur had ik een vermoeden wie de dader zou zijn en inderdaad, ik kreeg gelijk. Alleen jammer dat er geen motief voor de moord was. Het motief leek mij dat Ray niet wilde dat z'n broer naar Vegas zou vertrekken. Maar het was allemaal een ongelukje.
Al met al is het ook een dikke twee uur ellende en daar moet je zin in hebben. Aan het eind probeert men dit enigszins goed te maken. Tuurlijk, Devine's vrouw komt bij hem terugEen of andere idiote Amerikaanse parade. maar je verlaat de bios toch een beetje gedeprimeerd.

Als je van ingetogen misdaadfilms houdt is dit iets voor jou. De acteurs maken er in ieder geval iets moois van. Alleen Clint wordt een dagje ouder en heeft moeite om de vaart er in te houden.

ps, Clint moet zich ook niet bezig houden met de muziek. Die drie akkoorden van 'm komen me werkelijk de strot uit.