Mystic River (2003)

The river has many depths. Let it wash over you.

Vijfentwintig jaar later brengt nog een afschuwlijke gebeurtenis de drie oude vrienden weer bij elkaar. De dochter van Jimmy wordt bruut vermoord. Dave wordt onder wel heel verdachte omstandigheden beschouwd als mogelijke dader en Sean wordt als recherche
play

7,9 details

  • 138 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Australië
138 Min Verenigde Staten

Drie jeugdvrienden, Jimmy Markum (Penn), Sean Devine (Bacon) en Dave Boyle (Robbins), worden na jaren weer herenigd door de moord op Jimmy's oudste dochter. Sean is rechercheur geworden en onderzoekt de zaak. Ex-crimineel Jimmy zint ondertussen op wraak, terwijl de labiele Dave nog altijd worstelt met een trauma uit het verleden. Door deze omstandigheden wordt de onderlinge band van de drie op de proef gesteld, en oude wonden worden opengereten...

Regie
Clint Eastwood
Cast
Sean Penn, Tim Robbins, Kevin Bacon, Laurence Fishburne, Laura Linney, Marcia Gay Harden, Emmy Rossum, Robert Wahlberg, Spencer Treat Clark, John Doman, Kevin Chapman, Jenny O'Hara, Tom Guiry, Adam Nelson, Andrew Mackin.
Budget
$ 25.000.000
Opbrengst
$ 156.822.020
Release
07.10.2003

Filmtotaal Recensie

Vijfentwintig jaar later brengt nog een afschuwlijke gebeurtenis de drie oude vrienden weer bij elkaar. De dochter van Jimmy wordt bruut vermoord. Dave wordt onder wel heel verdachte omstandigheden beschouwd als mogelijke dader en Sean wordt als rechercheur op de zaak gezet. Langzaam en verassend drijft de waarheid naar boven.

Op het eerste gezicht lijkt Mystic River een thriller in de traditie van Seven, echter in de essentie is het een heel andere film. In tegenstelling tot andere films in het thriller genre wordt de nadruk niet gelegd op het oplossen van het mysterie, de spanning en gruwelijkheden. De aandacht gaat naar de invloed die de misdaden op de betrokkenen hebben, het effect op de familie leden en hun omgeving. Dit wordt door Mr. Eastwood fantastisch geillustreerd. Je voelt de pijn van Jimmy wanneer zijn dochter vermoord is door merg en been. Zo gaat het de hele film door, voelen, voelen, voelen. Het acteerspel van de verschillende hoofdrolspelers draagt hier natuurlijk ook een rotsblok aan bij. Stuk voor stuk staat hun karakter als een huis, het was moeilijk om te onthouden dat ze acteurs zijn en niet die verdrietige mensen uit Boston.

videotrailers & clips

Laatste reacties

Tarkus

"...Ik vind dit niet zijn beste, van Clint Eastwood, maar een slechte film is dit zeer zeker niet. Goed......"

Sandvink

"...[quote=lgonggr]Ik vond deze film hard tegenvallen. Na een uur van dat slome gedoe boeide me het ook......"

babba

"...Deze film heeft veel indruk op me gemaakt, en dat gebeurt niet vaak :) [rating 4.5]..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Mystic River

acties