S.W.A.T. (2003)

Even cops dial 911

S.W.A.T.[/i] is vooral een heleboel dingen [i]niet[/i]: het is geen originele film, en hij is niet bovengemiddeld stijlvol, hard of grappig. Aan de andere kant is de film ook geen belediging voor de intelligentie van de kijker; het is geen slecht gemaakte
play

5,5 details

  • 117 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Avontuur
  • Thriller
  • Verenigde Staten
117 Min Verenigde Staten

Een gearresteerde drugsbaas wordt door het SWAT-team van de politie van Los Angeles de stad uit gebracht naar de gevangenis. Wanneer de drugsbaas een beloning van 100 miljoen uitlooft voor de persoon die hem weet te bevrijden wordt al snel duidelijk dat dit geen gemakkelijke klus gaat worden.

Regie
Clark Johnson
Cast
Samuel L. Jackson, Colin Farrell, Jeremy Renner, Michelle Rodriguez, LL Cool J, Domenick Lombardozzi, Olivier Martinez, Reg E. Cathey, Josh Charles, Denis Arndt, Brian Van Holt, Lindsey Ginter, James DuMont, Larry Poindexter, Page Kennedy.
Budget
$ 80.000.000
Opbrengst
$ 116.643.346
Release
08.08.2003

Filmtotaal Recensie

Regie: Clark Johnson Cast: Samuel L. Jackson (Sgt. Dan 'Hondo' Harrelson)

Colin Farrell (Jim Street) Michelle Rodriguez, LL Cool J, Josh Charles e.a.

Zouden S.W.A.T.-leden in het echt ook steevast ‘let’s rock and roll’ of ‘mount up’ tegen elkaar zeggen voordat ze in actie komen? Vast wel; zij kijken tenslotte ook films en zijn dus, net als iedere volwassen westerling, hun halve leven gehersenspoeld met politiefilms waarin dit soort clichés welig tieren. En het feit dat de bikkels uit het Special Weapons And Tactics-team in deze film voornamelijk met elkaar communiceren via snedige oneliners, zal ook wel uit het leven gegrepen zijn. ‘Life imitating art’: je ziet het ook bij de gangsta-rappers die hun leven modelleren naar Tony Montana, dus waarom niet bij de speciale eenheden waaraan zoveel films zijn gewijd? Dat is de invloed van de Hollywoodse actiecanon, waaraan deze film braaf en zonder veel inspiratie zijn bijdrage levert.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

S.W.A.T. Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tarkus

"...Puike actiefilm met een goede cast en daarin bijna uitsluitend grote namen uit het genre. Het moet......"

filmlover

"...13 in een dozijn film, maar als je niks te doen hebt is ie wel oke.:)..."

GREAT gevechtsfilm fan

"...Valt wel mee vindt ik redelijke film 7/10..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

S.W.A.T.

acties