Alfie (2004)

A player until he got played

Het origineel met Michael Caine was typerend voor de Swinging Sixties, maar deze remake kan die relevantie niet vertalen naar onze tijd, en is daarmee nogal overbodig.
play

5,6 details

  • 103 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
103 Min Verenigd Koninkrijk

Alfie (Law) is een Brit die in de States met veel succes vrouwen weet te versieren. Vrouwen zijn Alfie's lust en leven, zolang hij zich er maar niet gevoelsmatig aan hoeft te binden. Als zijn beste vriend een dipje in diens relatie heeft, probeert Alfie het koppel op zijn manier bij te staan, met als gevolg dat hij uiteindelijk met de dame in kwestie naar bed gaat. De daaropvolgende problemen zetten Alfie aan het denken. Want waar draait het nou eigenlijk om in het leven?

Regie
Charles Shyer
Cast
Jude Law, Marisa Tomei, Nia Long, Jane Krakowski, Omar Epps, Renée Taylor, Katherine LaNasa, Gedde Watanabe, Tara Summers, Claudette Mink, Jeff Harding, Kevin Rahm, Max Morris, Sam Vincenti, Jo Yang.
Budget
$ 40.000.000
Opbrengst
$ 13.395.939
Release
22.10.2004

Filmtotaal Recensie

Regie: Charles Shyer | Cast: Jude Law (Alfie), Omar Epps (Marlon), Marisa Tomei (Julie), Sienna Miller (Nikki), Susan Sarandon (Liz), e.a.

Als films deels een weerspiegeling zijn van de tijdgeest, dan zouden we aan de hand van Alfie kunnen stellen dat we in een tijd van grote geestelijke armoede leven. En niet alleen maar omdat Hollywood steeds verliefder lijkt te worden op het concept ‘remake’. Een goede remake kan zijn eigen bestaansrecht verwerven als de premisse van het origineel relevant is gebleven, of als een filmmaker met visie zijn eigen unieke stempel op het derivaat drukt. Voorbeelden: Scorsese die Cape Fear maakt, Carpenter die The Thing uit de mottenballen haalt, en straks hopelijk ook Peter Jackson en Steven Spielberg met de remakes van respectievelijk King Kong en War of the Worlds. Charles Shyers Alfie valt op zijn zachtst gezegd in een heel andere categorie: die van de compleet overbodige remake van een volkomen uit zijn verband gerukt idee.

De originele Alfie werd in 1966 gespeeld door een jonge Michael Caine en was niets meer en niets minder dan de belichaming van Swinging London: een zorgeloze cockney rokkenjager die aan vrouwen refereerde met benamingen als ‘birds’ en ‘it’. Die Alfie was zeer zeker een weerspiegeling van de tijdgeest; de film benadrukte zijn fundamentele eenzaamheid en toonde de keerzijde van de seksuele revolutie.

videotrailers & clips

Laatste reacties

Baski

"...Heb hem net gezien en moet zeggen, dat ik hem een beetje vond tegenvallen. De film liep niet zo lekk......"

Michaell

"...Tjah lijkt mij ook redelijk maar niet top!!..."

spacey

"...Ik heb hem pas geleden gezien en ik moet zeggen dat het een redelijke film is. maar absoluut geen to......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Alfie

acties