Welcome to the Jungle

Welcome to the Jungle (2003)

Bulls, guns, whips, gold and one sacred cat

Reviews (3)

Glennekeeeee

Avatar

The Rundown is het eerste opmerkelijke wapenfeit van Peter Berg, de man die vooral goeie maatjes ondertussen is met Mark Wahlbergh. Berg heeft een afwisselend parkoer afgelegd waar de meeste toch best vermakelijk zijn, maar toppers zijn het ook niet echt. The Rundown is daar een perfect voorbeeld van.

Het verhaal start nochtans leuk en vrij serieus voor een actiekomedie. The Rock die in een heerlijke vechtscène in een club de hele meute bijeen slaat maar vervolgens op een belachelijke manier word gestopt door een collega die de buit meegraait (op deze opzet wordt verder niets meer gedaan wat best raar is). Eens het 'verhaal' word opgezet en de locatie naar de jungle wordt verplaatst barst de hel wel los. Eerst zien we voor een eerste maal Walken die op de automatische piloot speelt maar het blijkt voldoende om nog boven de rest uit te steken. Iets later volgt een heerlijke scène in een café, gevolgd door een geweldige val in de jungle. Daarna zou het de moment moeten geweest zijn voor S.W. Scott die hier even zijn rolletje van American Pie dunnetjes overdoet met als enige verschil een baard. Alleen passen de flauwe mopjes niet echt in deze film en valt daardoor de hele film stil. Het is wachten tot de terugkeer van Dawson om het verhaal weer op te pakken en snel toe te rennen naar de finale. In de tussentijd krijgen we nog de gebruikelijke voorspelbare twists maar de finale is best te pruimen. Grappig, actievol en ondanks de kleine locatie genoeg variatie. Het zorgt ervoor dat Rundown best aardige momenten heeft gehad maar die nooit kon volhouden al zijn die momenten wel aanwezig genoeg op tijd en stond om de rit zo voorbij te laten gaan en voor je het weet is de film gedaan. Leuk, onderhoudend entertainment toch met een op dat moment nog jonge belofte- of/en talentvolle cast.

The Rundown is een vermakelijke maar nergens hoogstaande actiekomedie met enkele aardige momenten en een leuke, herkenbare cast die het degelijk doet in een aardige setting.

6,5/10

Secret1994goesFilm

Avatar

Zeer toffe film... zeker met (American Pie) de schrale kop van Scott ;P en het karakter van Johnson dat zich irriteert aan Scott en terug naar huis wil.
Toffe situaties tussen Scott en Johnson. En het einde goed gevuld met actie ;P

Acteren 2
Verhaal 2 Een man die het moet opnemen tegen een Amerikaan die een jungledorpje teroriseert
Actie/Komedie 2 verschrikkelijk grappige situaties
Spanning 1,5 Was ietsje minder,maar er zat iets van in
Einde 2 Grote vijand is dood en Johnson bedenkt zich nog op het einde nadat hij de zoon aflevert
Totaal: 7

Floyd-Raalte

Avatar

Heb em ooit eens gezien op filmnet in een hotelkamer. Zeer vermakelijke film, goeie actie en soms leuke gevechten. The rock is gewoon cool en dan doet Walken er ook nog een schepje bovenop. Sean speelt weer eens de grappige sukkel.

Toen heette de film "The Rundown" hier heet ie "welcome to the jungle" en ik heb hem ook zien als "Helldorado". Ik vond het iig wel de moeite waard en ik ga hem zeker weer kijken.