Hero (2002)

One man's strength will unite an empire

Hero is de duurste film die ooit in China is gemaakt, een investering die terug te vinden is in o.a. de Chinese supersterrencast, een geweldige soundtrack, fantastische cinematografie, zéér fraaie kostuums en zeer indrukwekkende zwaardgevechten.
play

7,9 details

  • 99 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Historisch
  • China
  • Hongkong
99 Min China

2000 jaar geleden was China opgedeeld in zeven koninkrijken. De Keizer van de Qin-dynastie, de machtigste, besluit ze één voor één te veroveren. Daar hij wordt bedreigd door huurmoordenaars, looft hij een premie uit aan degene die ze doodt.

Alt titel
Ying xiong
Regie
Yimou Zhang
Cast
Jet Li, Donnie Yen, Tony Leung Chiu Wai, Ziyi Zhang, James Hong, Maggie Cheung, Daoming Chen, Ma Wen Hua, Yan Qin, Xu Kuang Hua, Xia Bin, Zhongyuan Liu, Heizi, Tianyong Zheng, Hua Cao.
Budget
$ 31.000.000
Opbrengst
$ 177.394.432
Release
19.12.2002

Filmtotaal Recensie

Regie:Zhang Yimou | Cast: Jet Li (Nameless), Tony Leung (Broken Sword), Maggie Cheung (Flying Snow), Daoming Chen (King), Zhang Ziyi (Moon) e.a.

Zhang Yimou is waarschijnlijk de bekendste Chinese regisseur bij het Westerse publiek. Begin jaren ’90 verwierf de regisseur internationale bekendheid met films als Ju Dou en Raise the Red Lantern. Deze en andere films die hij samen met zijn vrouw Gong Li maakte waren behoorlijk populair buiten China. Bij de Chinese autoriteiten was hij echter niet zo populair. De film To Live uit 1994 heeft tot op de dag van vandaag niet in China gedraaid. Daarnaast kwam de regering met een nieuwe wet waardoor Yimou werd afgesloten van buitenlandse financiering, die hij voor zijn films zo hard nodig had. Daarbij scheidde zijn vrouw ook nog eens van hem. Hij maakte sindsdien alleen maar kleine films waar de Chinese overheid niet over kon struikelen, totdat hij aan Hero begon, waarmee hij zichzelf zonder twijfel heeft overtroffen. Hero is de duurste film die ooit in China is gemaakt, een investering die terug te vinden is in o.a. de Chinese supersterrencast, een geweldige soundtrack, fantastische cinematografie, zéér fraaie kostuums en zeer indrukwekkende zwaardgevechten. De film is tevens de meest succesvolle film ooit in China, en overtreft daarmee zelfs het monstersucces van Titanic.

De film speelt zich af in het jaar 220 voor Christus. Het Chinese rijk bestond nog niet, China bestond uit zeven koninkrijken: Qin, Zhao, Han Wei, Yan, Chu and Qi.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Hero Nieuwsberichten

Laatste reacties

benjamin

"...Absolute aanrader...."

GREAT martial art fan

"...[quote=Daan]Lijkt me erg goed, wil m graag zien. Schijnt veel (inclusief acteurs) weg te hebben van......"

GREAT gevechtsfilm fan

"...Goede en zeer speciale film van jet li bijzonder verhaal soms wat overdreven maar goede gevechte......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Hero

acties