Zatôichi (2003)

His Sword Made Him a Hero... His Courage Made Him a Legend. This Summer, Justice is Blind.

Wordt gedragen door enkele sterke pijlers: Kitano's eigen charisma, superieur snelle [i]kenjutsu[/i]-choreografie, muzikale ritmes en zijn kenmerkende humor.
play

7,5 details

  • 116 Min
  • Actie
  • Drama
  • Misdaad
  • Komedie
  • Muziek
  • Japan
116 Min Japan

Japan, de 19e eeuw. Zatoichi is een blinde, die zijn kostje verdient met gokken en het geven van massages. Achter dit nederige uiterlijk gaat echter een meester-zwaardvechter schuil. Tijdens zijn omzwervingen belandt hij in een bergdorp, dat in de greep is van de Ginzo-bende, die de Ronin Hattori hebben gerecruteerd. Zatoichi neemt het op tegen de bende en met zijn razendsnelle zwaard is hij klaar voor de confrontatie

Regie
Takeshi Kitano
Cast
Tadanobu Asano, Takeshi Kitano, Akira Emoto, Yui Natsukawa, Michiyo Ookusu, Ben Hiura, Yuuko Daike, Ittoku Kishibe, Saburo Ishikura, Gadarukanaru Taka, Ron II, Kohji Miura, Daigorô Tachibana, Suji, Hideboh.
Release
06.09.2003

Filmtotaal Recensie

Regie: Kitano Takeshi | Cast: ‘Beat’ Takeshi (Zatoichi), ‘Guadalcanal’ Taka (Shinkichi), Asano Tadanobu (Hattori), Ogusu Michiyo (Tante Oume), e.a.

Hoe kan een blinde masseur weten dat hij belazerd wordt bij het dobbelen? Of een naar zijn hoofd geworpen zwaard op het laatste moment afweren? Makkelijk: hij is Zatoichi, de legendarische blinde vagebond, die rond 1800 in Japan van dorp naar dorp trekt, links en rechts massages uitdelend met zijn handen, en flitsende gerechtigheid met het in zijn blindenstok verborgen zwaard. Hij heeft het gehoor van een konijn, de reukzin van een bloedhond, en de reflexen van een cobra. In een serie razend populaire films uit de jaren ’60 en ‘70 werd hij gespeeld door steracteur Katsu Shintaro. In de openingsfilm van het 33ste International Film Festival Rotterdam, simpelweg Zatoichi getiteld, is het regisseur Kitano ‘Beat’ Takeshi, persoonlijk favoriet van vertrekkend IFFR-directeur Simon Field, die de onoverwinnelijke zwaardvechter doet herrijzen. En een door Kitano belichaamde Zatoichi is eerst en vooral een incarnatie van Kitano zelf: een zwijgzame zonderling met een platinablonde kleurspoeling en een kop van graniet, die met zijn schijnbaar uitdrukkingsloze gezicht in een oogwenk zijn aura kan doen omslaan, van milde zelfspot naar dodelijke dreiging.

In een dorpje dat in een ijzeren greep wordt gehouden door twee misdadige clans, arriveren vrijwel tegelijkertijd enkele vreemdelingen, die er binnen de kortste keren voor zullen zorgen dat de doodgraver eerder met pensioen kan. Naast Zatoichi, die in ruil voor hand- en spandiensten onderdak krijgt van de wijze Tante Oume, zien we de even dodelijke als mooie geisha Okinu en Osei, die op zoek zijn naar de moordenaars van hun familie, en Hattori, een ronin die zijn gelijke als zwaardvechter nog moet ontmoeten. Hattori heeft dringend geld nodig om zijn doodzieke vrouw te kunnen genezen, en laat zich met duidelijke weerzin door misdaadbaas Ginzo inhuren als lijfwacht, oftewel yojimbo…

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Zatôichi Nieuwsberichten

Laatste reacties

11qqaazz

"...Dit is een van de beste Zatoichi films gemaakt. Nummer 27 of 28 of zo...."

CAG

"...Allemaal afmaken die klojo's..."

Nepthys

"...MTV zond/zendt niet die van Kitano uit, maar [url=http://imdb.com/title/tt0062518/]deze[/url]..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Zatôichi

acties