About Schmidt

About Schmidt (2002)

Schmidt Happens

Reviews (3)

Olrik

Avatar

Alexander Payne is een ware meester om een film te creëren die voor grote delen draait om de dood en het begrip van ouder worden en met About Schmidt heeft hij dat prachtig gedaan.
De film draait om Warren Schmidt die in korte tijd met pensioen gaat, zijn vrouw verliest en moet aanzien dat zijn dochter gaan trouwen met een man die hij niet uit kan staan.
Door de gehele film heen leef je erg meee met Schmid, die door Jack Nicholson wordt gespeeld en waar hij terecht een Golden Globe voor heeft gewonnen.
De film heeft net zoals de andere films van Alexander Payne veel komische aspecten, maar het is meer een dramafilm dan een komedie en tussen deze twee genres ligt precies de juiste balans.
Op sommige momenten was de film erg ontroerend en vooral de laatste scène raakte me heel erg en deed me nog een lange tijd aan de film terug denken.
Al bij al is About Schmidt een erg vermakelijke en bovendien ontroerende film met prachtig cameramerk en een Jack Nicholson in topvorm!

8.0 / 10

swompie

Avatar

Redelijke film, maar wel erg negatief. Soms ook onlogisch om aan Ndugu uit Tanzania zijn zo verschrikkelijk erge problemen te vertellen terwijl die Ndugu (voordat hij een klein beetje geld gaf) omkwam van de honger. Zijn negatiefisme was af en toe ook wel een beetje misplaatst aangezien hij een goede baan had, lang getrouwd was, gezonde dochter heeft, veel vrienden heeft etc. etc.

Verder wordt de film wel gedragen door de goede acteerprestaties van Jack Nickolson en de humor was af en toe prima.

Crveni Luk

Avatar

Erg mooie, tragikomische film. Er zit een erg leuke, maar apart gevoel van humor. Warren Schmidt is echt een sympathiek figuur in deze film.
Hij moet zien te accepteren dat zijn dochter getrouwd is met een man die hij niet mag en dat zijn leven een mislukking is geworden. Echt heerlijk om naar te kijken. "About Schmidt" is helemaal geen komedie. Het is een bitterzoet drama, dat af en toe grappig is. Hoewel er gewoon weinig gebeurt, bent je als kijker nooit verveelt! Je moet wel respect hebben voor zo'n film, en voor acteerprestaties van Jack. Dit is echt een vermakelijke film en mocht van mij nog wel twee uur duren! ...