The Pledge (2001)

Detective Jerry Black has made a promise he can't break, to catch a killer he can't find.

Reviews (2)

anakha

Avatar

Hier blijkt even dat het rechtstreeks overnemen van de cast van imdb niet altijd handig is, want mensen die de film niet kennen zien dus nu niet dat de hoofdrol in deze film voor Jack Nicholson is, wat voor veel mensen het verschil kan betekenen tussen wel gaan kijken of niet gaan kijken, lijkt me. Smiley face

Ik heb 'm destijds in de sneak gezien, werd helemaal wild-enthousiast toen ik zag dat ik een film met Jack Nicholson te zien ging krijgen, maar hij heeft uiteindelijk toch niet echt indruk gemaakt. Wel leuk om een keer te zien, maar niet heel speciaal.

[rating 2.5]

oT

Avatar

Erg cool dat deze op tv komt.. wel een beetje underrated vind ik. Vooral het einde vind ik geweldig, het laat zien dat de speling van toeval soms zeer cruciaal kan zijn. Als de 'killer' geen auto-ongeluk zou krijgen, kon Jerry bewijzen dat de moordenaar nog leefde en nog actief was. Jerry/Jack Nicholson was dan waarschijnlijk een held geweest. Maar door slecht toeval daagt de moordenaar niet op (ongeluk), Jerry kan niks bewijzen, wordt bestempelt als een 'gek' en raakt psychologisch ook echt in de war.
Misschien een langdradige film, maar zeker waard om te kijken!