Grizzly Man (2005)

In nature, there are boundaries.

Zeer knappe documentaire, die draait om het verschil tussen mens en natuur.
play

7,7 details

  • 103 Min
  • Documentaire
  • Biografie
  • Verenigde Staten
103 Min Verenigde Staten

Grizzly Man toont het leven en de dood van amateur grizzly beer expert en natuurbeschermer Timothy Treadwell. Treadwell leefde dertien zomers lang ongewapend tussen beren en legde de laatste vijf seizoenen van zijn avonturen in de wildernis vast op film. In oktober 2003 werden de stoffelijke resten van Treadwell en zijn vriendin Amie Huguenard gevonden vlakbij hun kampeerplaats in het Katmai National Park and Reserve in Alaska. Ze waren ernstig toegetakeld en opgegeten door een grizzly en werden daarmee de eerste geregistreerde slachtoffers van een aanval van een beer in het park. Er wordt niet alleen ingegaan op het mysterie van de wildernis maar ook op het mysterie van de menselijke natuur als de laatste vijf jaar van Treadwell in de wildernis in kaart worden gebracht....

Regie
Werner Herzog
Cast
Werner Herzog, Carol Dexter, David Letterman, Val Dexter, Sam Egli, Marc Gaede, Larry Van Daele, Timothy Treadwell, Jewel Palovak, Amie Huguenard, Franc G. Fallico, Warren Queeney, Willy Fulton, Sven Haakanson Jr., Marnie Gaede, Kathleen Parker.
Release
12.08.2005
Release NL
08.12.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Werner Herzog | Met: Timothy Treadwell, Werner Herzog, Amie Huguenard, e.a. | Speelduur: 103 minuten

Timothy Treadwell trok dertien jaar lang in de zomer naar de wildernis van Alaska om tussen een groep wilde grizzlyberen zijn tentje op te zetten. De laatste vijf jaar bracht hij een camera mee, om het gedrag van de dieren, en dat van zichzelf, te registreren. Timothy wou de beren beschermen, de wereld laten zien wat een prachtige dieren het zijn en werd in oktober 2003 in de maag van zo’n beer teruggevonden. Samen met zijn eveneens verorberde vriendinnetje Amie vulde hij vier vuilniszakken met menselijke resten. Honderden uren beeldmateriaal had hij geschoten, waaronder het moment van zijn dood. Al dit materiaal werd opgepikt door legendarisch filmmaker Werner Herzog, en nu is er Grizzly Man.

Timothy filmde om uiteindelijk een Crocodile Hunter-achtige film te kunnen maken waarin hij dieren als hun gelijke observeerde en beschermde. Hij voelde zich thuis tussen de beren, en gaf ze koosnaampjes als Mr. Chocolate, Aunt Melissa en The Grinch. “No Mr. Chocolate! Go back! Go back! Yes, that’s very sweet of you. Thank you, Mr. Chocolate”, kirt hij als er weer eens een beer dreigend op hem afloopt, om vervolgens in de camera te vertellen hoe belangrijk het is een goede band met de beren te onderhouden.

videotrailers & clips

Laatste reacties

Steadicam

"...Het is ook niet de bedoeling om begrip te hebben volgens mij. Je kunt je toch ook hoofdschuddend en......"

Banned

"...[quote=Steadicam]Bovenstaande reacties verbazen me. Ik hoop niet dat degenen die overwegen de film v......"

SeanDeNiro

"...Ik heb een aflevering op Discovery gezien en die gast spoorde echt niet. Hij stond in het water, een......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Grizzly Man

acties