Reviews (2)

JJelen

Avatar

Dit is de eerste film van Ki-Duk Kim die ik heb gezien en ik was direct verkocht! Wat een prachtig verhaal. Het neemt je helemaal mee naar het Boeddhistische verre Oosten, waar rust, empathie en spiritualiteit centraal staan.
De ontwikkelingen in het verhaal worden beeldig weergegeven in 5 (ja vijf!) seizoenen, die de loop van het leven laten zien zoals deze voor vele mensen zal opgaan.

De dialogen tussen de monnik en het kind zijn ware levenslessen ;)

BlauweBanaan

Avatar

Ik heb onwijs genoten van deze prachtige film. Heb hem al eerder in huis op DVD gehaald (samen met Bin-Jip ook van deze regisseur). In het begin van de film moest ik er nog even inkomen van wat gaan ze vertellen en op welke manier. Dan wordt het duidelijk dat de film op een bijzondere manier wordt gebracht. Er zit weinig muziek in de film misschien bewust gekozen om meer nadruk op het verhaal te leggen. Ook mooi om te zien dat alles in het leven een herhalende functie heeft, en dat ieder jaar weer hetzelfde proces komt, nieuwe dingen brengt..

Het was voor mij een ontdekking om te zien dat er nog pareltjes van films worden gemaakt waarin er niet hoeft te worden geschoten, geschreeuwd, geweld en actie, maar gewoon met stilte..

[rating 5]