Mindhunters (2004)

For seven elite profilers, finding a serial killer is a process of elimination. Their own.

Het gaat hier om de film Mindhunters waarmee Renny Harlin wederom een regelrechte stinker heeft afgeleverd.
play

5,3 details

  • 106 Min
  • Misdaad
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Nederland
  • Verenigd Koninkrijk
  • Finland
106 Min Verenigde Staten

Op een afgelegen eiland houdt de FBI trainingsprogrammass voor speciale agenten, die een opleiding volgen voor het opsporen van seriemoordenaars. Om de kwaliteiten van zijn zeven trainees optimaal te testen, dropt Inspecteur Jake Harris zijn groep op het eiland. Geheel afgezonderd van de buitenwereld worden de agenten geconfronteerd met een fictieve seriemoordenaar die zij moeten opsporen.

Regie
Renny Harlin
Cast
Val Kilmer, Christian Slater, LL Cool J, Antonie Kamerling, Jonny Lee Miller, Daniël Boissevain, Clifton Collins Jr., Eion Bailey, Patricia Velasquez, Kathryn Morris, Jasmine Sendar, Trevor White, Will Kemp, Cassandra Bell.
Budget
$ 27.000.000
Opbrengst
$ 21.148.829
Release
19.03.2004

Filmtotaal Recensie

Regie: Renny Harlin | Cast: Eion Bailey (Bobby Whitman), Clifton Collins Jr. (Vince Sherman), Will Kemp (Rafe Perry), Val Kilmer ( Jake Harris), Jonny Lee Miller (Lucas Harper), Kathryn Morris (Sara Moore), Christian Slater (J.D. Reston), LL Cool J (Gabe Jensen), Patricia Velasquez (Nicole Willis), Cassandra Bell (Jen) e.a.

Zet een groepje mensen bij elkaar in een geïsoleerde omgeving, volledig afgezonderd van de buitenwereld en geheel op elkaar aangewezen. Laat ze bepaalde opdrachten uitvoeren, voeg er wat onverwachte gebeurtenissen aan toe en kijk wat ze doen. Wie slaat er als eerste door en wie blijft er aan het einde over als de 'winnaar'. Nee, we hebben het hier niet over Big Brother maar over de film Mindhunters. Renny Harlins laatste film en John de Mols realitysoap hebben veel gemeen: in beide gevallen betreft het een tenenkrommende kijkbeleving en ervaart de kijker een sterk gevoel van plaatsvervangende schaamte.

Zeven bijzonder getalenteerde FBI agenten zijn in opleiding voor ´profiler´. Zij zullen het dus zijn die een eventuele seriemoordenaar een gezicht moeten geven. Ze moeten in de huid kruipen van de psychopaat, denken zoals hij denkt en met behulp van al hun vindingrijkheid, kennis en intellect een zo nauwkeurig mogelijk profiel weten te schetsen. Deze zeven agenten zijn de besten van de klas, het neusje van de zalm. Voor een levensechte oefening worden ze door hun leraar Jake Harris (Val Kilmer) op een eiland gedropt om daar een opdracht uit te voeren. Daar blijkt als snel dat het allemaal niet in de haak is, en al spoedig valt de eerste dode. De oefening krijgt wel een hele bizarre wending wanneer ze zich realiseren dat ze met een echte psychopaat te maken hebben. Eén voor één dreigen ze het slachtoffer te worden van de mysterieuze killer. Wat eerst nog een gewone oefening leek, krijgt nu de vorm van een kwaadaardig examen waarbij slagen de enige kans op overleven lijkt te zijn. Maar snelheid is geboden want de tijd dringt.

videotrailers & clips

Laatste reacties

Tarkus

"...Prima thriller, waarin vooral de minder bekende acteurs hun rol met verve spelen. Ook het scenario......"

M1r4

"...De eerste momenten van actie serieuze "WTF?!?!" momenten. Maar daarna wordt het allemaal erg voorspe......"

Duder

"...Dan wordt het lastig voor mij aangezien ik alleen een grote tv heb en geen DVDspeler......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Mindhunters

acties