Recensie

Mindhunters (2004)

Het gaat hier om de film Mindhunters waarmee Renny Harlin wederom een regelrechte stinker heeft afgeleverd.

door FilmTotaal  om 12:53 in RECENSIES
Mindhunters poster
Regie: Renny Harlin | Cast: Eion Bailey (Bobby Whitman), Clifton Collins Jr. (Vince Sherman), Will Kemp (Rafe Perry), Val Kilmer ( Jake Harris), Jonny Lee Miller (Lucas Harper), Kathryn Morris (Sara Moore), Christian Slater (J.D. Reston), LL Cool J (Gabe Jensen), Patricia Velasquez (Nicole Willis), Cassandra Bell (Jen) e.a.

Zet een groepje mensen bij elkaar in een geïsoleerde omgeving, volledig afgezonderd van de buitenwereld en geheel op elkaar aangewezen. Laat ze bepaalde opdrachten uitvoeren, voeg er wat onverwachte gebeurtenissen aan toe en kijk wat ze doen. Wie slaat er als eerste door en wie blijft er aan het einde over als de 'winnaar'. Nee, we hebben het hier niet over Big Brother maar over de film Mindhunters. Renny Harlins laatste film en John de Mols realitysoap hebben veel gemeen: in beide gevallen betreft het een tenenkrommende kijkbeleving en ervaart de kijker een sterk gevoel van plaatsvervangende schaamte.

Zeven bijzonder getalenteerde FBI agenten zijn in opleiding voor ´profiler´. Zij zullen het dus zijn die een eventuele seriemoordenaar een gezicht moeten geven. Ze moeten in de huid kruipen van de psychopaat, denken zoals hij denkt en met behulp van al hun vindingrijkheid, kennis en intellect een zo nauwkeurig mogelijk profiel weten te schetsen. Deze zeven agenten zijn de besten van de klas, het neusje van de zalm. Voor een levensechte oefening worden ze door hun leraar Jake Harris (Val Kilmer) op een eiland gedropt om daar een opdracht uit te voeren. Daar blijkt als snel dat het allemaal niet in de haak is, en al spoedig valt de eerste dode. De oefening krijgt wel een hele bizarre wending wanneer ze zich realiseren dat ze met een echte psychopaat te maken hebben. Eén voor één dreigen ze het slachtoffer te worden van de mysterieuze killer. Wat eerst nog een gewone oefening leek, krijgt nu de vorm van een kwaadaardig examen waarbij slagen de enige kans op overleven lijkt te zijn. Maar snelheid is geboden want de tijd dringt.

Alles wijst erop dat de onbekende moordenaar zich in hun eigen groep bevindt. De eerste verdenking valt dan ook op de observator (LL Cool J) die op het laatste moment nog als achtste lid aan de groep is toegevoegd, maar ook de anderen zijn niet geheel vrij van verdenking. Gaandeweg de film krijgen we dan ook te horen dat eigelijk ieder lid van de groep nogal wat skeletten in de kast heeft, dit om ze een mogelijk motief voor de moorden te verschaffen. De duistere geheimen uit ieders verleden zijn echter nogal gezocht en zorgen er alleen maar voor dat het toch al onnozele verhaal nog meer van zijn schamele consistentie verliest. Het is grappig om te zien hoe na iedere moord iedereen meteen iedereen verdenkt en loze beschuldigingen over en weer begint te roepen zonder ook maar enige bewijsvoering en onderbouwing. Tja, en dat zouden dan die briljante jonge profilers in opleiding moeten zijn met hun scherpe geest en indrukwekkende analytische denkvermogen.

Renny Harlin blijkt een erg beperkt regisseur te zijn. De beste man mag o.a. verantwoordelijk worden gehouden voor films als Driven, Cliffhanger en Deep Blue Sea. Met Mindhunters heeft hij wederom een regelrechte stinker afgeleverd. Het geheel is een aaneenschakeling van herrie (ook vanwege de lawaaiige soundtrack), chaotisch heen en weer rennen, veel macho gebabbel, geschreeuw en gezwaai met pistolen (om de een of andere reden wordt er erg veel met pistolen gezwaaid). De moordenaar zet ingenieus geconstrueerde vallen uit waar de volgende persoon precies op de voorspelde tijd op spectaculaire manier het slachtoffer van wordt. Deze gebeurtenissen hangen van zo veel toevalligheden aan elkaar dat je vermogen om dit soort kolder te accepteren wel erg op de proef wordt gesteld. Er zijn iedere keer ongeveer 14.000 verschillende manieren waarop het drama zich zou kunnen voltrekken, maar uiteraard is de wijze waarop het gebeurt ook precies die mogelijkheid die de moordenaar zo zorgvuldig gepland en doorzien had - omdat hij zo enorm doortrapt en intelligent is natuurlijk. Tenminste: dat wil het verhaal ons doen geloven. Maar als kijker geloof je dat al lang niet meer en kun je eigelijk alleen maar erg verdrietig worden door het vertoon van zoveel minachting jegens het bioscooppubliek

De acteerprestaties zijn over het algemeen louter open haard-vulling, met uitzondering van Christian Slater, die de rol van een van de profilers speelt en nog wel weet te overtuigen met zijn aanstekelijke spel. Ook aardig is Val Kilmer die de mysterieuze FBI-leraar Harris vertolkt, hoewel het soms lijkt alsof hij zijn rol als Doors-zanger Jim Morrison weer opgepakt heeft, inclusief quasi-diepzinnige en gevatte uitspraken (”When is the situation secure?… On the drive home”). Filmtechnisch valt er niet zoveel op Mindhunters aan te merken. De sets zien er goed uit en de cameravoering is dynamisch en onderhoudend. Sommige sterfscènes zijn redelijk spectaculair en luguber, en de film bevat mooi geschoten beelden die de dreigende sfeer op een fraaie manier weergeven. Maar dit alles kan de film niet redden en is eerlijk gezegd verspilde moeite geweest. Saillant detail is dat de film volledig in Nederland is opgenomen. Het gebouw van de FBI Academy is in werkelijkheid de Haagse Hogeschool en verder is er nog geschoten in Delft, Amsterdam, Zandvoort en Kootwijkerbroek. Ook zien we onze landgenoten Antonie Kamerling en Daniel Boissevain nog even door het beeld flitsen.

De scriptschrijvers (Wayne Kramer en Kevin Brodbin) hebben dus erg hun best gedaan om een intelligent verhaal af te leveren met verschillende, goed doordachte plottwists en spanning tot de laatste seconde. Dat hebben ze misschien geprobeerd, maar het is een stompzinnig vertelsel geworden, volledig gespeend van enige logica. Het rammelende plot vertoont gaten waar je met gemak een flinke vrachtwagen doorheen rijdt. Wie de dader is en wie er overblijft zal je eerlijk gezegd een rotzorg zijn. Het enige waar je naar uitkijkt is de aftiteling, zodat je je met goed fatsoen van deze mentale marteling kan bevrijden....”When is the situation secure?… On the drive home”, en dat is maar al te waar...

60 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ruben

Avatar

Lekker stukkie! T+) afbranden die hap!

of zal er weer commentaar komen dat je niet objectief genoeg bent!

Dirk Diggler

Avatar

Het is zekers geen topfilm, maar zo slecht was ie toch ook weer niet. Het is gewoon leuk vermaak, met een groot glas bier en chips is ie zekers te pruimen.
[rating 1.5]

Je bent alleen niet echt objectief Zeurdoos......HIHIHIHI (nee hoor, goed stukje)

Bukowski

Avatar

ruben "lekker stukkie! T+) afbranden die hap!

of zal er weer commentaar komen dat je niet objectief genoeg bent!"
Niet van mij. In een rescensie hoor je te miemelen alsof je leven ervan af hangt.

Prima stukkie dus. T+)

WoUtoMatiC

Avatar

Dirk Diggler "het is zekers geen topfilm, maar zo slecht was ie toch ook weer niet. Het is gewoon leuk vermaak, met een groot glas bier en chips is ie zekers te pruimen.
[rating 1.5]

Je bent alleen niet echt objectief Zeurdoos......HIHIHIHI (nee hoor, goed stukje)"

Met voldoende bier is elke film wel te pruimen, maar ik geloof niet dat dat de norm moet zijn op een filmsite.

JB

Avatar

Dirk Diggler "Je bent alleen niet echt objectief Zeurdoos......HIHIHIHI (nee hoor, goed stukje)"

Nou is Zeurdoos inderdaad zelden objectief, maar ook Rooster kan er blijkbaar wat van!

Mooi en vlot geschreven recensie Rooster. Dit bevestigt mijn vermoeden die ik had na het zien van de trailers.

ruben

Avatar

WoUtoMatiC "Met voldoende bier is elke film wel te pruimen, maar ik geloof niet dat dat de norm moet zijn op een filmsite."
da's een onderwerp waar ik een stukje over aan het schrijven ben!!!

Dirk Diggler

Avatar

WoUtoMatiC "Met voldoende bier is elke film wel te pruimen, maar ik geloof niet dat dat de norm moet zijn op een filmsite."


Ik drink ook nooit bij een film (ik drink zowiezo bijna geen drank), daarom zeg ik het ook, het is gewoon een suffe film....................................

hermit elephant

Avatar

Ik wil ook wel weer 's een absolute boutfilm recenseren. Ik mag alleen maar goeie films een positieve recensie meegeven. Stinkjaloers dus, maar wel een mooi verhaal Rooster!! T+)

Kenji

Avatar

hermit elephant "Ik wil ook wel weer 's een absolute boutfilm recenseren. Ik mag alleen maar goeie films een positieve recensie meegeven. Stinkjaloers dus, maar wel een mooi verhaal Rooster!! T+)"

Je zegt het maar, hoor. Krijg jij de komende 150 boutfilms voor je kiezen.

Mark

Avatar

Ik vind het jammer dat het afbranden van een film op deze manier gebeurt.

Het telkens herhalen van de zwakke punten in de film met steeds andere voorbeelden om aan te geven hoe slecht het wel niet is nieteens zo erg, maar dat er geen goede reden voor word gegeven, dat mis ik bijna overal. Wat is eigenlijk de reden om het zo erg uit te meten, een LL Cool J complex ofzo, heb je iets tegen zangers die gaan acteren?

Bukowski

Avatar

Mark "Ik vind het jammer dat het afbranden van een film op deze manier gebeurt.

Het telkens herhalen van de zwakke punten in de film met steeds andere voorbeelden om aan te geven hoe slecht het wel niet is nieteens zo erg, maar dat er geen goede reden voor word gegeven, dat mis ik bijna overal. Wat is eigenlijk de reden om het zo erg uit te meten, een LL Cool J complex ofzo, heb je iets tegen zangers die gaan acteren?"


Rooster heeft mij anders kristalhelder uitgelegd waarom de film niet deugt.
Rooster "Het geheel is een aaneenschakeling van herrie (ook vanwege de lawaaiige soundtrack), chaotisch heen en weer rennen, veel macho gebabbel, geschreeuw en gezwaai met pistolen "

Mark

Avatar

Rooster "Het geheel is een aaneenschakeling van herrie (ook vanwege de lawaaiige soundtrack), chaotisch heen en weer rennen, veel macho gebabbel, geschreeuw en gezwaai met pistolen "

Dat is lekker.. het bijna standaard gedrag van "chaotisch heen en weer rennen" en "geschreeuw" wat je krijgt als je een stel gewone mensen op een 'afgesloten' locatie zet waar gevaar drijgt en de situatie gespannen is is ineens een zwaktepunt wat de hele film prut maakt? Het "macho gebabbel" en "gezwaai met pistolen", wat had je dan verwacht van jonge agenten in opleiding die niet voor elkaar onder willen doen en een heel wapenarsenaal tot hun beschikking hebben.

hermit elephant

Avatar

Mark "Ik vind het jammer dat het afbranden van een film op deze manier gebeurt.

Het telkens herhalen van de zwakke punten in de film met steeds andere voorbeelden om aan te geven hoe slecht het wel niet is nieteens zo erg, maar dat er geen goede reden voor word gegeven, dat mis ik bijna overal. Wat is eigenlijk de reden om het zo erg uit te meten, een LL Cool J complex ofzo, heb je iets tegen zangers die gaan acteren?"

Ik vind het eigenlijk wel meevallen. De negatieve aspecten van de recensie omvatten hoofdzakelijk het inhoudsloze, onlogische, niet sluitende plot. Daar worden wel degelijk goede voorbeelden van gegeven. Daarnaast is er nog een opmerking over de chaos en de herrie.
Ik zie nergens ook maar één negatief woord over LL of andere acterende zangers. Het acteerwerk van 2 acteurs krijgt zelfs een positieve opmerking, evenals het algemene, filmtechnische aspect.

Hoe zou jij een slechte film dan liever omschreven zien?

hermit elephant

Avatar

Mark "...wat had je dan verwacht van jonge agenten in opleiding die niet voor elkaar onder willen doen en een heel wapenarsenaal tot hun beschikking hebben."

Ja, ho, wacht even, het gaat om jonge, bijzonder getalenteerde agenten, in opleiding tot profiler. Geen trigger-happy, 'shoot-first, ask-later' types dus...

Bukowski

Avatar

Maar Mark wat is het probleem nou. Door Roosters verhaal weet je wat te verwachten. Het is niet zijn ding, maar misschien wel het jouwe. Als je dat eruit kan halen is het toch juist een goede rescensie?

ruben

Avatar

Ah, 't gezeik op de recensent is weer begonnen. Leg inderdaad 's uit Mark, wat jij anders had willen gehad? Wat is er mis met het afbranden op deze manier? Hoe had het anders gemoeten? Kun je anders 's een voorbeeld geven?

Mark

Avatar

hermit elephant "Ik vind het eigenlijk wel meevallen. De negatieve aspecten van de recensie omvatten hoofdzakelijk het inhoudsloze, onlogische, niet sluitende plot."

Je wou gaan beweren dat het gedurende de film al kristal helder word hoe het afloopt en wie de echte dader is en wat zijn motieven zijn? Dat is echt bijna onmogelijk, zeker na de twists die er in het plot zitten. Of het einde is niet bevredigend en daarmee word het hele verhaal meteen onlogisch door, of ongeloofwaardig doordat er achteraf wel 14.000 opties waren hoe de personages konden reageren.

Bukowski "Maar Mark wat is het probleem nou. Door Roosters verhaal weet je wat te verwachten. Het is niet zijn ding, maar misschien wel het jouwe. Als je dat eruit kan halen is het toch juist een goede rescensie?"

Ik heb de film afgelopen zaterdag gezien, en zoveel negatieve kritiek vind ik gewoon onterecht, en daar geef ik commentaar op.

ruben

Avatar

Mark "Ik heb de film afgelopen zaterdag gezien, en zoveel negatieve kritiek vind ik gewoon onterecht, en daar geef ik commentaar op."
hoe moet het dan allemaal volgens jou?

hermit elephant

Avatar

Accepteer nou gewoon 's dat een recensie een subjectief verhaal is van iemand die naar een film heeft gekeken, daar een beleving bij heeft, die beleving leidt tot een oordeel, en bij dat oordeel probeert een recensent ook nog aan te geven welke beleving, tot welk oordeel heeft geleid, en waarom.
Wil je graag een positief promotieverhaal lezen, ga dan naar de site van de film of van de filmmaatschappij, dan weet je in ieder geval zeker dat je alleen maar lovende kritieken zult lezen!

Reaper

Avatar

Ik vond de film best aardig. Ik had er eigenlijk geen idee van wat het zou worden, maar ik was toch prettig verrast. En Ruben.. zijn er eigenlijk wel films die jij leuk vind? Of blijf jij altijd alles maar afbranden.

Mark

Avatar

Niet te filmen hierzo, je mag wel zeggen dat een recensie goed is maar niet dat het slecht is.

Peter

Avatar

Mark "Ik heb de film afgelopen zaterdag gezien, en zoveel negatieve kritiek vind ik gewoon onterecht, en daar geef ik commentaar op."

Heb je naar de volgenden al een klacht gestuurd?

-Het Parool: "...de zoveelste Seven-kloon van dertien in een dozijn (..) gangbare kost voor de videotheek..."
-De Volkskrant: "...groteske onzin, boordevol clichés, psychologie van de koude grond en wegtikkende klokken..."
-Metro: "...langdradig, voorspelbaar en vergezocht..."

Het is een schande!

hermit elephant

Avatar

Mark "Niet te filmen hierzo, je mag wel zeggen dat een recensie goed is maar niet dat het slecht is."

Of een recensie goed of slecht is, heeft niets te maken met wat je zelf van de film vindt. Ik kan een goeie recensie lezen van een slechte film en andersom. Ik vind deze recensie goed omdat 'ie goed geschreven is, me een duidelijk beeld geeft wat Rooster van deze film vindt, en waarom hij dat vindt. En passant krijg ik wat informatie over de film.
Als jij Rooster's recensie slecht vindt, ben ik wel benieuwd waarom je 'm slecht vindt. En dan graag om een andere reden dan dat jij de film wel goed vond.

ruben

Avatar

Reaper "Ik vond de film best aardig. Ik had er eigenlijk geen idee van wat het zou worden, maar ik was toch prettig verrast. En Ruben.. zijn er eigenlijk wel films die jij leuk vind? Of blijf jij altijd alles maar afbranden."
ik vind heel veel films leuk! en er komen later dit jaar 2 reviews aan die zeer positief zullen zijn (Eternal Sunshine...& Motorcycle Diaries). Eerst nog een paar negatieve, echter Smiley face

afzeiken is wél leuker...vooral als je het met zulke mooie woorden als heer Rooster doet ('vrachtwagen' Smiley face)

Mark

Avatar

Ik ben ineens de badguy hier die weer is iedereen af zit te zeiken. *zucht*

Peter "Heb je naar de volgenden al een klacht gestuurd?
[...]"

Leuk.. voorbeeldjes opzoeken. Heb jij naar de volgende al een klacht gestuurd? (en nee.. ik lees geen kranten, of andere 'serieus' nieuws bladen)

-Moviehole: How refreshing it is then to discover that Renny Harlin’s “Mindhunters” robs, shreds and rids of ‘The dummies guide to making a serial killer movie” booklet and instead heads back into the annals for something genuinely original, surprising and wholly exciting.

-Latinoreview.com "there’s some next level murdering going on here.", "the beginning of the movie will absolutely own you"

-Joblo.com: "Mindhunters" was quite the hoot and it deserves to be seen by everybody RIGHT FREAKIN' NOW!

hermit elephant "Als jij Rooster's recensie slecht vindt, ben ik wel benieuwd waarom je 'm slecht vindt. En dan graag om een andere reden dan dat jij de film wel goed vond."

Het lijkt me dat ik dat al soort van gezegd heb. Vooral de overdreven manier van aangeven hoe slecht het wel niet is, en net doen alsof de hele film voorspelbaar is en vol stereotypen en dat het een slecht script is wat onlogisch in elkaar zit.

hermit elephant

Avatar

Mark "Ik ben ineens de badguy hier die weer is iedereen af zit te zeiken. *zucht*"
Nee hoor, zeker geen badguy, maar de meesten van ons vinden blijkbaar niet dat het een slechte recensie is.

Mark "Het lijkt me dat ik dat al soort van gezegd heb. Vooral de overdreven manier van aangeven hoe slecht het wel niet is, en net doen alsof de hele film voorspelbaar is en vol stereotypen en dat het een slecht script is wat onlogisch in elkaar zit."

Goed, je bent het dus niet met Rooster eens, maar maakt dat het nou echt tot een slechte recensie??

Peter

Avatar

Mark "Ik ben ineens de badguy hier die weer is iedereen af zit te zeiken. *zucht*"

Ik snap het gezeik op recensies inderdaad zeer zelden, aangezien films hier nooit zonder reden worden afgezeken - vind ik dan...maar een bad-guy? Rooster vindt de film niet goed, jij vindt hem wel goed, mooi toch? Als je besluit er iets van te zeggen, de reactie-mogelijkheid bij recensies hebben we er inderdaad niet voor niks bijgedaan, weet ook jij dat daar waarschijnlijk weer iemand iets op zal zeggen...zo gaat dat

Mark "Leuk.. voorbeeldjes opzoeken. Heb jij naar de volgende al een klacht gestuurd? (en nee.. ik lees geen kranten, of andere 'serieus' nieuws bladen)"

Nee, ik besef me dat recensenten anders tegen een film aan kunnen kijken, en als ze hun mening onderbouwd neerzetten voel ik mij niet geroepen om me er druk over te maken. Anders ook niet trouwens...

Mark

Avatar

hermit elephant "Goed, je bent het dus niet met Rooster eens, maar maakt dat het nou echt tot een slechte recensie??"

Ja dat maakt het volgens mij een slechte recensie, omdat de redenen die ik noem volgens mij keiharde onwaarheden zijn die nog geeneens dichtbij de algemene indruk van de mensen die hem gezien heeft komt.

Stel je is voor: Je kijkt Mindhunters tot de scene met de brandblusser bovenaan de trap. Daarna ga je weg en je ziet later niets meer van de film. Ik weet dan bijna wel zeker dat 90% van de mensen die dat doen dan totaal het tegenovergestelde vinden van de film dan de recensie van Rooster. Dat het eind dan wat vreemd is zegt helemaal niets over wat ervoor gebeurde.

[edit] achteraf nou ik er over denk is dit wel een beetje stom voorbeeld.. mjah, wat maakt het uit ook.[/edit]

hermit elephant

Avatar

Mark "Ja dat maakt het volgens mij een slechte recensie, omdat de redenen die ik noem volgens mij keiharde onwaarheden zijn. "

We vallen in herhaling, want wat jij onwaarheden noemt, noem ik gewoon een verschil van mening over wat je leuk/spannend/verrassend vindt. Het staat jou toch vrij een heel positief verhaal over de film op te schrijven, zonder dat je beschuldigd hoeft te worden van onwaarheden?

Mark

Avatar

hermit elephant "We vallen in herhaling, want wat jij onwaarheden noemt, noem ik gewoon een verschil van mening over wat je leuk/spannend/verrassend vindt. Het staat jou toch vrij een heel positief verhaal over de film op te schrijven, zonder dat je beschuldigd hoeft te worden van onwaarheden?"

De enigste die hier in herhaling valt ben jij die een paar keer vraagt waarom ik de recensie slecht vind. En het zeggen dat er niets van klopt is geen verschil van mening? Ik zeg niet dat het een feit is dat er onwaarheden instaan.

hermit elephant

Avatar

Mark "En het zeggen dat er niets van klopt is geen verschil van mening? Ik zeg niet dat het een feit is dat er onwaarheden instaan."

Ik probeer het nog éééén keer:
Je bent het niet met Rooster eens.
Dat mag.
Dat is zelf goed, want daardoor kunnen we van elkaar leren.
...
...
...
Maar dat wil dus niet zeggen dat Rooster's recensie daarom slecht is...

Zo, en nu hou ik er over op...

O nee, nog een ding, hoe kun je iets 'keiharde onwaarheden' noemen, maar niet vinden dat het een feit is? :?

Kenji

Avatar

Mark "Ja dat maakt het volgens mij een slechte recensie, omdat de redenen die ik noem volgens mij keiharde onwaarheden zijn die nog geeneens dichtbij de algemene indruk van de mensen die hem gezien heeft komt.

Stel je is voor: Je kijkt Mindhunters tot de scene met de brandblusser bovenaan de trap. Daarna ga je weg en je ziet later niets meer van de film. Ik weet dan bijna wel zeker dat 90% van de mensen die dat doen dan totaal het tegenovergestelde vinden van de film dan de recensie van Rooster. Dat het eind dan wat vreemd is zegt helemaal niets over wat ervoor gebeurde.

[edit] achteraf nou ik er over denk is dit wel een beetje stom voorbeeld.. mjah, wat maakt het uit ook.[/edit]"

Mark, ik vind je geen bad guy omdat je de recensie slecht vindt... jij mag kritiek leveren op de recensie, en dan mogen anderen weer kritiek leveren op jouw kritiek; geen enkele reden dus om te doen alsof je hier onheus wordt bejegend.

Wat je hierboven zegt is wel heel frappant: omdat (volgens jou) de overgrote meerderheid van de kijkers een andere mening over de film heeft, is Roosters recensie een slechte. Sorry, maar wat een zaadredenering zeg. Als Rooster in zijn review een duidelijke mening naar voren brengt en die onderbouwt (en dat doet hij volgens mij), dan kan nog 99% van de mensheid het met hem oneens zijn of zijn afkeur van de film overdreven vinden - zoals jij - maar dan is het daarmee NIET een slechte recensie. Hoe moeilijk kan het zijn om dat te begrijpen?

Mark

Avatar

Ik begrijp er nou helemaal niets meer van. Inplaats van mij over te halen om te zeggen dat de recensie goed is wil je eerst dat ik uitleg waarom het slecht is en daarna kan het nog geeneens want "goed" en "slecht" is niet van toepassing als het om een recensie gaat. Dus je kan ook niet vinden dat het een goede recensie is, ben ik nou gek of wat..

In ieder geval, "goed" en "slecht" zijn nu 2 woorden die ik niet meer gebruik in een reactie op een recensie.

Kenji

Avatar

Mark "Ik begrijp er nou helemaal niets meer van. Inplaats van mij over te halen om te zeggen dat de recensie goed is wil je eerst dat ik uitleg waarom het slecht is en daarna kan het nog geeneens want "goed" en "slecht" is niet van toepassing als het om een recensie gaat. Dus je kan ook niet vinden dat het een goede recensie is, ben ik nou gek of wat..

In ieder geval, "goed" en "slecht" zijn nu 2 woorden die ik niet meer gebruik in een reactie op een recensie."
In één ding heb je gelijk: jij begrijpt er echt niks meer van. Niemand zegt dat je een recensie niet goed of slecht KUNT noemen... alleen zijn de redenen die JIJ hierboven noemt om deze recensie niet goed te vinden kul.

Stok

Avatar

Deze film had 3 sterren in de Spits

maar ja smaken verschillen

Een 6 op imdb valt trouwens ook goed mee

Mark

Avatar

Bolo "Niemand zegt dat je een recensie niet goed of slecht KUNT noemen... "

Bolo " Als Rooster in zijn review een duidelijke mening naar voren brengt en die onderbouwt [...] dan is het daarmee NIET een slechte recensie."

Ik lees de woorden die je typt en ik probeer te begrijpen wat je bedoelt, maar dit klopt toch niet?
Bolo "alleen zijn de redenen die JIJ hierboven noemt om deze recensie niet goed te vinden kul."

De redenen die ik heb gegeven zijn kul.. volgens mij geef ik best wel aardige goede redenen geef die puur over de recensie gaan en niet over de film zelf.
"zoveel negatieve kritiek vind ik gewoon onterecht" , "Vooral de overdreven manier van aangeven hoe slecht het wel niet is, en net doen alsof de hele film voorspelbaar is en vol stereotypen en dat het een slecht script is wat onlogisch in elkaar zit." , "Het telkens herhalen van de zwakke punten in de film met steeds andere voorbeelden om aan te geven hoe slecht het wel niet is"

Bolo, heb je Mindhunters zelf wel gezien?

hermit elephant

Avatar

Mark " Dus je kan ook niet vinden dat het een goede recensie is, ben ik nou gek of wat."

Je kunt het een goede (of slechte) recensie vinden, bijvoorbeeld omdat 'ie goed (of slecht) geschreven is, of omdat 'ie goed (of slecht) beargumenteerd is, of 100 andere redenen, maar naar mijn mening niet omdat je het er wel (of niet) mee eens bent.

Rooster

Avatar

Mark "In ieder geval, "goed" en "slecht" zijn nu 2 woorden die ik niet meer gebruik in een reactie op een recensie."

Jammer...
Een review kan wel degelijk "goed" of "slecht" zijn maar ik hoop dat dit meer een kwestie is dat je er niet mee eens bent, tja dat is je goed recht

Nog even een opmerking:
Volgens mij heb ik nergens gezegd dat het een voorspelbaar verhaal is. In tegendeel zelfs, door de onlogische plottwist gaat de lol van het voorspellen wie de dader is er al snel af.
Verder heb ik echt geprobeert een objectief inslag in mijn review te verwerken, ik heb er zelfs nog wat positive dingen in vermeld. Ik pas er echter voor om een, in mijn ogen, slechte film goed te praten omdat er misschien wel veel mensen zijn die hem wel goed vinden. Ik kan moeilijk voor andere mensen spreken.

Stok

Avatar

Rooster "
Verder heb ik echt geprobeert een objectief inslag in mijn review te verwerken, ik heb er zelfs nog wat positive dingen in vermeld. Ik pas er echter voor om een, in mijn ogen, slechte film goed te praten omdat er misschien wel veel mensen zijn die hem wel goed vinden. Ik kan moeilijk voor andere mensen spreken."


Als de film een 6 op imdb krijgt is 1 *ster* waarschijnlijk toch te weinig, en heb je je mischien teveel door eigen smaak laten leiden. Je moet altijd rekening houden met de doelgroep die er naartoe gaat lijkt mij, maar ja wie ben ik.

ruben

Avatar

Stok "Als de film een 6 op imdb krijgt is 1 *ster* waarschijnlijk toch te weinig, en heb je je mischien teveel door eigen smaak laten leiden. Je moet altijd rekening houden met de doelgroep die er naartoe gaat lijkt mij, maar ja wie ben ik."
IMDB is niet heilig!!! Sterker nog...de laatste tijd stoor ik me mateloos aan veel te hoge cijfers.

Kenji

Avatar

Mark "Bolo, heb je Mindhunters zelf wel gezien?"
Nee, moet dat dan om kulargumenten ("zoveel negatieve kritiek vind ik gewoon onterecht" - je kunt een recensie toch niet slecht noemen omdat je het oordeel onterecht vindt?) te herkennen?

Mark "Ik lees de woorden die je typt en ik probeer te begrijpen wat je bedoelt, maar dit klopt toch niet?"
Ik zie dat ik mijn zin te lang heb gemaakt voor je. Het gaat om dit stukje: "...dan kan nog 99% van de mensheid het met hem oneens zijn of zijn afkeur van de film overdreven vinden - zoals jij - maar dan is het daarmee NIET een slechte recensie."
Glashelder toch?

Poesba

Avatar

Als je het een slechte recensie vindt en ons daarvan wil overtuigen - en ik neem aan dat je daarom hier post - moet je vertellen waarom dat zo is.

Wat ik je vooralsnog heb zien doen is het zeuren over het door Rooster vermakelijk opblazen van alle slechte aspecten van de film, maar ik heb je nog niet met overtuigende argumenten zien komen waaruit Roosters ongelijk zou blijken. Want ook zelf gaf je toe dat het voor 90% van de filmgangers spreken geen goed voorbeeld is.

Dus, gaarne, een opsomming van alle gebreken in Roosters recensie.

Stok, als je zelf geen cijfer meer mag geven en je door het gemiddelde op IMDB moet laten beinvloeden vrraag ik me af wat het nut van recenseren nog is. Verwijs dan gelijk naar IMDB.

Mark

Avatar

Poesba "Als je het een slechte recensie vindt en ons daarvan wil overtuigen - en ik neem aan dat je daarom hier post - moet je vertellen waarom dat zo is. "
Ik probeer helemaal niemand te overtuigen dat het een slechte recensie is, ik zeg alleen maar dat ik het een slechte recensie vind. Als je het gevoel krijgt dat mijn mening bij jou op wil dringen, dan is dat niet mijn bedoeling geweest.

Een opsomming geven van alle gebreken.. vind je dat echt nodig als je al bijna weet wat de punten zijn, en het wel een heel erg negatief gedoe word allemaal.

ruben

Avatar

Dus laten we er maar over ophouden, okay? Dit schiet toch niet op...

laten we anders een forum-topic openen, waar mensen die willen zeiken op recensenten hun ei (letterlijk?) kwijt kunnen

Stok

Avatar

ruben "IMDB is niet heilig!!! Sterker nog...de laatste tijd stoor ik me mateloos aan veel te hoge cijfers."


IMBD is een goede indicatie van wat de massa ervan vind lijkt mij, maar goed dit schiet inderdaad niet op

Zeurdoos

Avatar

JB "Nou is Zeurdoos inderdaad zelden objectief, maar ook Rooster kan er blijkbaar wat van!

Mooi en vlot geschreven recensie Rooster. Dit bevestigt mijn vermoeden die ik had na het zien van de trailers."


Hey, ik ben best objectief!!

(zoekt de betekenis op in het woordenboek)


Eh

Soms dan Smiley face


P.S. geweldige recensie, film leek me ook al totaal niks en 't is altijd goed om daarin gelijk te krijgen

Rooster

Avatar

Stok "IMBD is een goede indicatie van wat de massa ervan vind lijkt mij, maar goed dit schiet inderdaad niet op"

Tja de 6 op IMDB heeft mij nogal verbaast. Mijn waardering (1 ster) is mijn oordeel. Het zou nogal zot zijn om hem dan maar een sterretje extra te geven omdat de film op IMDB maar liefst een 6 krijgt. Dan zou ik mezelf wel erg voor de gek houden. Echter heb ik in mijn review wel proberen aan te geven waar er voor bepaalde groepen filmkijkers misschien nog wel iets te genieten valt.

Durkie

Avatar

Heerlijk om dit te lezen! Bij elke quasi-populair-opgezette (door de marketing) crappy-film heb je dit gezeik... 't Is leuk leesvoer, maar oh zo onzinnig om tegen 30 man je mening te verdedigen! Ik kan me nog herinneren dat ik een recensie van Ruben te emotioneel noemde: wat een lading kritiek, hola!

Sowieso, zijn de operators hier allemaal twee handen op een buik... Da's geen commentaar, 't een constatering...

Nu kan iedereen hierop gaan reageren, dat helpt alleen niet... Ik reageer verder niet meer!

hermit elephant

Avatar

Durkie "Ik reageer verder niet meer!"
Deal!

;)

JB

Avatar

Stok "Je moet altijd rekening houden met de doelgroep die er naartoe gaat lijkt mij, maar ja wie ben ik."

Nee je moet inderdaad hun tere zieltjes beschermen voor een andere mening dan de doorsnee en hen naar de mond praten...

Djie

Avatar

Ik vond het een prettige recensie om te lezen, leuk taalgebruik, toch nog wat positieve puntjes aangestipt maar toch bij je mening gebleven betreffende de teleurstellende kwaliteit van het geheel. Zo te lezen is het dus een zware rukfilm.

Maar ik ga hem toch kijken:E, moet toch met eigen ogen zien of het echt zo'n boutfilm is!

ASHWIN102

Avatar

Goeie film, alleen wel raar om Antony Kamerling een andere vent te zien zoenen. Een actie die totaal nutteloos was voor de verdere vordering van de film.

Supergirl

Avatar

Nou, ik vond het best een goede film! spannend en interessant, af en toe voorspelbaar, maar wel leuk...
kan me echt neit vinden in de recensie, maargoed, iedereen z;n mening natuurlijk...

Pres

Avatar

Wow, na zo een recensie zou je liever poep gaan eten dan naar deze film gaan. Leuk stuk om te lezen.

leraar wiskunde

Avatar

Goed geschreven recensie, kan me er alleen totaal niet in vinden. Toegegeven, "Mindhunters" is zeker geen topklasse, maar het was een thriller die me tot het einde kon boeien, en dat was lang geleden. Opvallend ook Rooster wat jij zei over de regie : ik vond ze behoorlijk wat indruk maken, en dat na nog geen vijf minuten. Er zijn ook een paar heel mooi afgewerkte shots te zien, en de cast is goed op dreef.

marty

Avatar

Beetke laat om op een recensie van juli 2004 te schrijven, maar ik moet Rooster toch even een compliment geven over de recensie. Je slaat de spijker helemaal op z'n kop. Wat een ongeloofwaardige bagger. Dat sommigen dit leuk vinden zegt helemaal niets over de film, maar meer over hen.
Kun je nagaan, deze film werd me zelfs aangeraden door een tweetal medewerkers van videoland. Ik had neatuurlijk beter moeten weten en nooit moeten luisteren naar 2 van die "vet cool film man" types te luisteren. Volgende keer toch maar even deze side raadplegen voor ik een film ga huren.

BunnyHunter

Avatar

marty " Dat sommigen dit leuk vinden zegt helemaal niets over de film, maar meer over hen.
Kun je nagaan, deze film werd me zelfs aangeraden door een tweetal medewerkers van videoland. Ik had neatuurlijk beter moeten weten en nooit moeten luisteren naar 2 van die "vet cool film man" types te luisteren. Volgende keer toch maar even deze side raadplegen voor ik een film ga huren."


en dat zal rooster nooit zeggen. smakelooze "ik ben beter dan de massa" reactie.. al veel te veel gezien hier.

Dat rooster zijn goed beargumenteerde mening neerzet heeft niets te maken met anderen.

vraag de volgende keer ook even waarom iemand de film goed vind dan kun je kijken of zijn smaak ook jou smaak is.

SunChaser

Avatar

Ha, deze film gaat pas dit weekend in Amerika in premiere. :D Ze verwachten er niks van btw daar.

Wel grappig, dat de dvd hier allang uit is en daar de film nog niet eens draait Smiley face

ASHWIN102

Avatar

Ik heb deze film lang geleden in de bios gezien, wat een slechte film was dit zeg!

Mindhunters

acties