Simon (2004)

Hij verandert je leven (He will change your life)

7,3 details

  • 102 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Nederland
102 Min Nederland

Simon vertelt het verhaal van de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de Amsterdamse oerhetero en hasjdealer Simon en de schuchtere homoseksuele tandheelkundestudent Camiel. Tijdens een gezamenlijke vakantie in Thailand wordt de vriendschap ernstig op de proef gesteld, waarna de twee elkaar uit het oog verliezen. Als ze elkaar twaalf jaar later toevallig weer tegenkomen, blijkt Simon ernstig ziek te zijn.

Regie
Eddy Terstall
Cast
Rifka Lodeizen, Johnny de Mol, Marcel Hensema, Cees Geel, Nadja Hüpscher, Dirk Zeelenberg, Eva Duijvestein, Dennis Rudge, Femke Lakerveld, Medi Broekman, Natasja Loturco, Maria Kooistra, Stijn Koomen, Daan Ekkel, Araba Walton.
Release
30.09.2004

Filmtotaal Recensie

Regie: Eddy Terstall | Cast: Cees Geel (Simon), Marcel Hensema (Camiel), Rifka Lodeizen (Sharon), Nadja Hüpscher (Joy) e.a.

Het gemekker dat het tegenwoordig zo slecht is gesteld met de kwaliteit van de Nederlandse cinema moet maar eens afgelopen zijn! En Simon van regisseur Eddy Terstall is de film bij uitstek om dit te bewerkstelligen. De film, die bij het zojuist afgesloten Nederlands Filmfestival maar liefst drie Gouden Kalveren in de wacht sleepte, is eigenzinnig, zit vol heerlijke Amsterdamse humor en ontroert. Ondanks enkele zeer knullige aspecten aan de productie, is er geen mens van vlees en bloed die niet geraakt zal worden door Simon.

Eerste scène: twee oude vrienden – Camiel en Simon – komen elkaar na vele jaren weer tegen op straat.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

Simon Nieuwsberichten

Laatste reacties

notReal

"...[quote=hansbeer]Lees een aantal keer dat dit de beste Nederlandse film aller tijden zou zijn, ben ik......"

hansbeer

"...Lees een aantal keer dat dit de beste Nederlandse film aller tijden zou zijn, ben ik het zeker NIET......"

June

"...Nooit geweten dat er zo'n geweldige Nederlandse film bestaat. Vreemd daarom dat ie niet zo heel be......"

Simon

acties