Dirty Dancing: Havana Nights

Dirty Dancing: Havana Nights (2004)

Break the rules. Find your freedom. Live your life.

Na de hit uit 1987 is er een nieuwe uitvoering van Dirty Dancing gemaakt met een vergelijkbaar verhaal maar met een nieuwe setting; Cuba net voor de revolutie.
play

5,3 details

  • 86 Min
  • Romantiek
  • Drama
  • Muziek
  • Verenigde Staten
86 Min Verenigde Staten

De achttienjarige Katey verhuist in de broeierige weken voor de revolutie met haar ouders naar Cuba. Katey's vriendenkring bestaat uit Amerikaanse jetset leeftijdgenootjes. Toch valt haar oog al snel op Javier, een charmante ober die ook een fantastische danser blijkt te zijn. Hoewel haar ouders tegen de vriendschap zijn, daagt ze Javier uit om mee te doen aan de nationale danscompetitie in een chique nachtclub.

Alt titel
Dirty Dancing 2
Regie
Guy Ferland
Cast
Sela Ward, Mika Boorem, John Slattery, Diego Luna, Jonathan Jackson, January Jones, Romola Garai, René Lavan, Mya, Polly Cole, Chris Engen, Tommy Kavelin, Wilmer Cordero, Charlie Rodriguez, Donato Poveda.
Budget
$ 25.000.000
Opbrengst
$ 27.685.016
Release
27.02.2004

Filmtotaal Recensie

Regie: Guy Ferland | Cast: Diego Luna (Javier Suarez), Romola Garai (Katey Miller), Jonathan Jackson (James Phelps), Sela Ward (Jeannie Miller), Mika Boorem (Susie Miller) e.a.

De naïeve boekenwurm Katey Miller (Romola Garai) verhuist in 1958 met haar ouders en jongere zusje naar Havana, Cuba. Het gezin treedt toe tot de Amerikaanse enclave, die zich heeft genesteld in de luxe hotels, waar voor alles wordt gezorgd en mensen zich vermaken in weelderige casino’s en nachtclubs. Katey kan in dit gezelschap haar plek maar moeilijk vinden en heeft het niet naar haar zin totdat ze Javier Suarez (Diego Luna) ontmoet. Hij laat haar het echte Cuba zien, waar muziek en dans een belangrijk onderdeel vormen van het dagelijkse leven. Katey weet Javier over te halen om mee te doen met de onvermijdelijke danswedstrijd. Hiervoor moet Katey haar ouders, die geen hoge pet van de lokale bevolking op hebben en een andere jongen (Jonathan Jackson) veel geschikter voor haar vinden, misleiden. Uiteindelijk loopt het natuurlijk mis…

Dirty Dancing 2 (ook wel bekend als ‘Havana Nights’) is een geheel nieuwe uitvoering van het origineel uit 1987. Het verhaal is vrijwel hetzelfde: de hoofdpersoon is weer een stoffige muurbloem, die door de juiste danspartner transformeert in een oogverblindende danseres. Haar ouders hebben al de zoon van de baas voor haar op het oog, maar zij vindt een ander leuk. Dit resulteert in de nodige problemen in het gezin, maar uiteindelijk komt het toch weer enigszins goed. Verder komt een aantal scènes in beide films voor en zijn enkele dansmoves hetzelfde. Ook Patrick Swayze maakt in deel 2 even zijn opwachting, als dansinstructeur van het hotel (pas wel op: hij is 17 jaar ouder geworden en dat is hem aan te zien).

videotrailers & clips