I, Robot (2004)

What will you do with yours?

Will Smiths humor is gemaakt, zijn acteren gemakzuchtig, en in het geval van daarmee blijft er weinig over, behalve dan de puike CGI...
play

6,6 details

  • 115 Min
  • Actie
  • Mystery
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Misdaad
  • Drama
  • Verenigde Staten
  • Duitsland
115 Min Verenigde Staten

In het Chicago van 2035 behoren robots tot het alledaagse leven. Ze staan ten dienste van de mensen en worden door hen blindelings vertrouwd, omdat ze geprogrammeerd zijn volgens de drie wetten van de robotica. Deze bepalen dat de technologische hoogstandjes de mensen geen kwaad kunnen doen. Rechercheur Del Spooner houdt er echter een andere mening op na. Hij moet de moord op de briljante wetenschapper Alfred Lanning ophelderen en hij vermoedt dat de dader een robot is. Naarmate het onderzoek van Spooner vordert, groeit bij hem het besef dat de hele mensheid in gevaar is.

Regie
Alex Proyas
Cast
Will Smith, Bruce Greenwood, Alan Tudyk, James Cromwell, Bridget Moynahan, Chi McBride, Terry Chen, Jerry Wasserman, Scott Heindl, Sharon Wilkins, Fiona Hogan, Craig March, David Haysom, Peter Shinkoda, Adrian Ricard.
Budget
$ 120.000.000
Opbrengst
$ 347.234.916
Release
15.07.2004
Release NL
05.08.2004

Filmtotaal Recensie

Regie: Alex Proyas | Cast: Will Smith (Del Spooner), Bridget Moynahan (Susan Calvin), Alan Tudyk (Sonny), James Cromwell (Alfred Lanning), Bruce Greenwood (Lawrence Robertson), e.a.

Het grote voordeel van een film als I, Robot is dat hij geen nodeloos beroep doet op je concentratievermogen. Het verhaal ontvouwt zich volgens de regels van de Hollywood-actiefilm, in een vertrouwd ritme en met spektakelscènes en (bescheiden) plottwists op de geijkte momenten. En je weet als kijker gauw genoeg waar je aandacht naar uit hoort te gaan: niet naar de regie, want er zit niet één gedenkwaardig shot in de hele film. Niet naar de logica in het verhaal (hoewel de film de mond vol heeft van logica), want die is ondergeschikt gemaakt aan het in beeld brengen van een hoeveelheid bedrijfslogo’s waar zelfs Pierce Brosnan van over zijn nek zou gaan. En niet naar de bijrollen, want die bestaan in deze film slechts uit cameo’s. Iedereen in deze film is een figurant, inclusief de als een plank (of een robot?) acterende love-interest. I, Robot, ‘gesuggereerd’ door het gelijknamige boek van Isaac Asimov, draait - behalve om product placement - vooral om Will Smith. Zijn charisma moet deze formulefilm een hartslag geven, en dat lukt helaas niet.

Isaac Asimovs invloed op de film blijft beperkt tot de drie beroemde wetten die hij formuleerde, bedoeld om te voorkomen dat robots ooit een bedreiging voor de mens zouden vormen:

videotrailers & clips

alle artikelen (9)

I, Robot Nieuwsberichten

Laatste reacties

Olrik

"...I, Robot is geen geweldige film, maar bevat wel redelijk vermakende actie scene's en een aardig beda......"

SeanDeNiro

"...Ik ben geen fan van Smith maar in deze film (en Hancock) is hij wel op zijn plaats. Een onderhoudend......"

Mbassador

"...Vooral een mooie film, niet een hele goeie. Smith is wel helemaal in z'n element in een film als dez......"

I, Robot

acties