Twisted (2004)

Every murder has a mark.

Twisted is een slechte politiethriller vol voorspelbare plotwendingen die niks toevoegen aan de film.
play

4,4 details

  • 97 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Duitsland
97 Min Verenigde Staten

De zojuist gepromoveerde rechercheur Jessica Shepard (Ashley Judd) wordt op een onderzoek gezet een serial killer op te sporen. Het onderzoek wordt echter erg persoonlijk, als blijkt dat de slachtoffers mannen zijn, waar zij ooit een relatie mee heeft gehad. Haar collega's vertrouwen het dan ook niet meer en zien Jessica steeds meer als hoofdverdachte...

Regie
Philip Kaufman
Cast
Samuel L. Jackson, Andy Garcia, Ashley Judd, David Strathairn, Titus Welliver, Richard T. Jones, Leland Orser, Camryn Manheim, Mark Pellegrino, D.W. Moffett, Russell Wong, William Hall, James Oliver Bullock, Joe Duer, Jim Hechim.
Budget
$ 50.000.000
Opbrengst
$ 25.195.000
Release
23.02.2004

Filmtotaal Recensie

Regie: Philip Kaufman | Cast: Ashley Judd (Jessica Shepard), Andy Garcia (Mike Delmarco), Samuel L. Jackson (John Mills), David Strathairn (Dr. Melvin Frank), Russel Wong (Lt. Long), Mark Pellegrino (Jimmy Schmidt) e.a.

Twisted. Oftewel verdraaid, of verwrongen, maar bedrogen is ook een optie. Een andere mogelijkheid is getergd, en dan kan het ook nog eens slecht of bedorven betekenen. Al deze betekenissen zijn wel min of meer van toepassing op deze film. Deze ondermaatse politiethriller heeft een verdraaid plot dat hopeloos probeert te verrassen en vol zit met verwrongen personages die stuk voor stuk óf gestoord zijn óf enigszins bizar gedrag vertonen. Bedrogen voelde ik me als kijker al na een half uur, omdat het toen al duidelijk was wie de moordenaar was in deze slechte whodunit. De dialogen zijn soms tergend slecht en voorgoed bedorven zijn de al twijfelachtige reputaties van de acteurs die de hoofdrollen vertolken, tenminste, als het op hun keuze van films aankomt.

Jessica Shepard is een politieagente, is net overgeplaatst naar de afdeling moordzaken en haar nieuwe partner is Mike Delmarco. Het slachtoffer van haar eerste zaak is een oude minnaar van haar, en dit bezorgt haar veel stress. Erger wordt het als een andere, eenmalige ex-minnaar op exact dezelfde manier wordt vermoord op een nacht waar zij zich niets meer van kan herinneren door een black-out. Deze black-outs blijft ze ervaren, en telkens is de volgende ochtend iemand waarmee ze eerder nog het bed mee deelde op brute wijze vermoord. Dankzij deze gebeurtenissen en haar verleden (haar vader was een seriemoordenaar) begint ze te vermoeden dat zijzelf misschien wel de moordenaar zou kunnen zijn.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Filmp@ssie

"...Ben helemaal eens met de recensie, het formula werkt absoluut niet, het is veel te voorspelbaar, ond......"

Crveni Luk

"...Ik denk dat het moeilijk is om de film te omschrijven, je moet hem gewoon zelf zen ... Ik kan deze f......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Twisted

acties