Pieces of April (2003)

She's the one in every family.

7,0 details

  • 80 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigde Staten
80 Min Verenigde Staten

De relatie tussen April Burns en haar moeder Joy is nooit echt goed geweest. Toch nodigt April in een overmoedige bui haar hele familie uit in haar appartement in New York, dat ze deelt met haar vriend Bobby, om Thanksgiving te vieren. Dit is voor April al een hele uitdaging omdat zij geen echte keukenprinses is. Maar de stress slaat al snel toe als ze ontdekt dat haar oven kapot is.Intussen maakt haar familie tijdens de rit naar New York de balans op van al April's mislukkingen. Haar vader Jim is vastbesloten er een mooie dag van te maken maar haar moeder Joy, die niet zolang meer te leven heeft, blijft wrokkig ten opzichte van haar dochter. Ze blijft haar dochter ieder succes misgunnen....

Regie
Peter Hedges
Cast
Katie Holmes, Oliver Platt, Patricia Clarkson, John Gallagher Jr., Derek Luke, Alison Pill, Adrian Martinez, Isiah Whitlock Jr., Alice Drummond, Lillias White, Susan Bruce, Stephen Chen, Leila Danette, Jamari Richardson, Vitali Baganov.
Budget
$ 300.000
Release
19.01.2003

Filmtotaal Recensie

Regie: Peter Hedges | Cast: Katie Holmes (April Burns), Derek Luke (Bobby), Patricia Clarkson (Joy Burns), Oliver Platt (Oliver Burns), Alison Pill (Beth Burns), John Gallagher, Jr. (Timmy Burns) e.a.

Peter Hedges, scenarist van onder andere What’s Eating Gilbert Grape en About A Boy, debuteert met Pieces Of April als regisseur, en dat gaat hem goed af. De film werd opgenomen met digitale camera’s, maar dat vergeet je als kijker al gauw zodra Hedges je meeneemt naar de wereld van April en haar familie. Hedges’ moeder overleed zelf aan kanker, wat een bepaalde verhaallijn meer gevoel dan anders meegeeft, hoewel hij zegt dat zijn moeder in niets lijkt op de moeder in de film. De film gaat eigenlijk over hoe snel de tijd ons passeert en hoe weinig we er nog van hebben, maar overgiet dat gegeven met een heerlijk tragikomisch sausje. Katie Holmes bewijst als April definitief dat ze de televisiesterrenstatus ontstegen is in deze zeer prettige film.

April is een jonge vrouw die haar familie heeft uitgenodigd voor een Thanksgiving-avondmaal, hoewel ze al jarenlang niet goed overweg kan met haar moeder en jongere zus en ze het zwarte schaap van de familie is. In het begin bijgestaan door haar vriendje Bobby begint ze aan de voorbereidingen voor het diner, maar al snel moet hij de stad in voor een boodschap. Ondertussen gaat haar familie samen in de auto op weg naar het voor hen verre New York, waar April woont. Het diner is erg belangrijk omdat Aprils moeder Joy stervende is en dit etentje daardoor wel eens de laatste ontmoeting tussen moeder en dochter zou kunnen zijn. Tot Aprils wanhoop blijkt de oven waar ze haar kalkoen in moet doen niet te werken. Ze moet in haar flatgebouw op zoek naar hulp bij haar culinaire probeersels en dat is niet gemakkelijk in New York. Terwijl zij haar uiterste best doet om de maaltijd op tijd klaar te krijgen, heeft haar moeder ernstige twijfels over deze afspraak, bang als ze is voor wederom een slechte ervaring met haar dochter in de hoofdrol. Haar man laat haar echter niet vertrekken en haalt haar herhaaldelijk over om vol te houden en niet het minste te verwachten.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Pieces of April

acties