Zebraman (2004)

6,5 details

  • 115 Min
  • Komedie
  • Japan
115 Min Japan

Sinds zijn vroegste jeugd vindt de incompetente leraar Shinichi troost in de televisieserie Zebraman. Hij maakt een zebrakostuum en trekt er zijn slaperige, nachtelijke provincieplaatsje mee in. Daar loopt hij figuren tegen het lijf die nog dubieuzer zijn dan hijzelf.

Regie
Takashi Miike
Cast
Akira Emoto, Kumiko Aso, Arata Furuta, Makiko Watanabe, Yoji Tanaka, Koen Kondo, Sho Aikawa, Ryo Iwamatsu, Yui Ichikawa, Atsuro Watabe, Yoshihiko Hakamada, Kyoka Suzuki, Yu Tokui, Keisuke Mishima, Naoki Yasukôchi.
Release
30.01.2004

Filmtotaal Recensie

Regie: Takashi Miike | Cast: Show Aikawa (Shin'ichi Ichikawa) , Kyoka Suzuki, Atsuro Watabe e.a.

De in Japan zeer populaire Miike Takashi is een van ’s werelds productiefste regisseurs. In de afgelopen zes jaar regisseerde hij niet minder dan 29 films. Hij wordt ook wel ‘de koning van de genrefilm’ genoemd, en heeft dan ook films gemaakt in bijna alle verschillende genres, van gangster tot horror tot porno. Van deze films zijn wereldwijd zijn horrorfilms Audition en Ichi The Killer het bekendst. Persoonlijk ben ik geen liefhebber van ’s mans films, maar zijn laatste (inmiddels alweer op een na laatste, de man blijft bezig!) film, genaamd Zebraman, verraste mij op een zeer aangename manier. Gelukkig bleef datgene uit waar ik vooral voor vreesde bij Miike, zijn uiterst realistische en misselijkmakende gore die Audition voor mij een onmogelijke zit maakte. Hoewel er wel enige gore te zien is in de film, is die buitenaards en onrealistisch.

Zebraman, gesitueerd in 2010, gaat over Shinichi, een leraar wiens leven volkomen mislukt is in het jaar 2010. Zijn leerlingen hebben geen respect voor hem, hij let nooit op tijdens leraarvergaderingen, zijn vrouw gaat vreemd, zijn dochter neigt naar de prostitutie en zijn jonge zoontje wordt door de hele school gepest omdat hij de zoon van die suffe leraar is. Het enige wat Shinichi nog plezier geeft, is zijn held Zebraman, een vergane televisieheld uit de jaren ‘70 die bijna niemand ooit gekend heeft. Hij heeft een zelfgemaakt Zebraman-pak en trekt dat ’s nachts aan om in de stad rond te lopen en zich een superheld te wanen. Ondertussen onderzoekt de Japanse geheime dienst een mogelijke buitenaardse invasie in de stad. Als Shinichi in zijn zwart-wit gestreepte pak zo’n buitenaards wezen tegenkomt, ontdekt hij tot zijn eigen verbazing dat hij over dezelfde superkrachten beschikt als zijn held! Nu zal hij zich moeten vermannen en de buitenaardse wezens het hoofd moeten bieden voordat zij hun invasie kunnen voltooien.

videotrailers & clips

Laatste reacties

Lizard King

"...[quote=Lord Voldemort]Nu reageer ik alweer... :E En ik ga hem weer kijken! :)[/quote] Vandaag we......"

Lord Voldemort

"...Nu reageer ik alweer... :E En ik ga hem weer kijken! :)..."

Lord Voldemort

"...Joehoee!! Hij komt weer! :) Heerlijke film. Op die poster lijkt hij net op Batman. Zijn pak ziet......"

Zebraman

acties