The Motorcycle Diaries (2004)

Before he changed the world the world changed him

Reviews (2)

Tarkus

Avatar

Het is reeds de derde maal dat ik de film nu bekijk (eerst gehuurd, dan aangekocht (maakte deel uit van de Boek + Film serie uit HUMO) en dan nu opnieuw bekeken), maar hoe meer ik hem bekijk des te slechter ik hem vind.
Totaal niets voor mij, de locaties blijven mooi, maar de film is op zich zo saai dat ik mijn score alsnog verlaag.

Commentaar 2007:
Deze film sprak me totaal niet aan.
Hoewel dit is gebaseerd op ware feiten is het verhaal zeer saai, maar dat is natuurlijk niet op de rug van de regisseur te schrijven, een bestaand saai verhaal kan je al moeilijk boeiend gaan maken zonder de waarheid oneer aan te doen.
Wat ik wel mooi vond aan deze prent zijn de locaties, die bijzonder mooi in beeld zijn gebracht, vandaar toch nog 2,5 sterren.

filmd0p

Avatar

Nou Che is anders doorgegaan met vechten en is niet op zijn luie ass in Cuba gaan zitten. Wat jij doet is oorzaak en gevolg omdraaien. Hij is niet nooit een dictator geworden omdat hij jong gestorven is maar hij is jong gestorven omdat hij nooit een dictator wou worden.

Wat de film betreft: Wel een okaye film, maar het heeft weinig van doen met Che Guevarra als politiek figuur (goed danwel slecht), het is gewoon een roadmovie en het hadden net zo goed twee andere jongens kunnen zijn. Dat maakt de film een beetje vreemd.