6,4 details

  • 116 Min
  • Drama
  • Muziek
  • Frankrijk
  • Italië
116 Min Frankrijk

Zeven korte films: 1- De twaalfjarige Afrikaanse Tanza krijgt de opdracht een bom in een vijandelijk dorp tot ontploffing te brengen. Maar hij heeft er geen idee van dat hij dit in een school moet doen. 2- Voor de jonge Uros zit zijn laatste dag in een Servische gevangenis er op. Maar de toekomst in de buitenwereld is allesbehalve aanlokkelijk. 3- De Afrikaans-Amerikaanse puber Blanca weet niet dat zij als 'AIDS-baby' is geboren. 4- Twee zwerfkinderen in São Paulo proberen met het handelen in afval hun hoofd boven water te houden. 5- De Ierse oorlogsfotograaf Jonathan heeft een traumatische werkverleden. Hij probeert in het reine te komen met zijn vroegere dromen en verwachtingen van het leven. 6- Door armoede gedreven vervallen de straatkinderen Ciro en Bertucciello in de kleine criminaliteit en komen zij in de handen van de Napolitaanse maffia. 7- Twee Chinese meisjes die totaal verschillend lijken. De één is rijk, de ander arm, maar beiden zijn verschrikkelijk eenzaam.

Regie
Mehdi Charef
Emir Kusturica
Cast
David Thewlis, Kelly Macdonald, Rosie Perez, Maria Grazia Cucinotta, Andre Royo, Wu Jiang, Hazelle Goodman, Hannah Hodson, Coati Mundi, Ernesto Mahieux, Lanette Ware, Vera Fernandez, Wenli Jiang, Jake Ritzema, Uros Milovanovic, Dusan Krivec, Peppe Lanzetta, Damaris Edwards, Francisco Anawake, Giovanni Mauriello, Qi Ruyi, Goran R. Vracar, Zhao Zhicun.
Release
01.09.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Mehdi Charef, Emir Kusturica, Spike Lee, Katia Lund, Jordan & Ridley Scott, Stefano Veneruso, John Woo | Speelduur: 116 minuten | Cast: Adama Bila (Tanza), Uros Milovanovic (Uros), Hannah Rodson (Blanca) e.a. | Jaar: 2006

Aan de hand van zeven korte films vraagt All the Invisible Children aandacht voor de kinderproblematiek in de wereld en betuigt daarmee steun aan Unicef en het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties. Ieder in hun eigen, herkenbare stijl vertellen zeven regisseurs over kinderen die gebukt gaan onder armoede, onderdrukking of verwaarlozing. Vier jaar heeft het de Italiaanse initiatiefnemers gekost om dit gigantische project wereldwijd in roulatie te brengen. De regisseurs kregen totale vrijheid over hun segment dat zij na de eindmontage belangeloos doneerden. Het resultaat varieert van degelijk en ontroerend tot onevenwichtig en sentimenteel, maar slaagt in zijn ambitieuze opzet.

Het zevenluik vangt aan met de film Tanza van Mehdi Charef over een twaalfjarige Afrikaanse soldaat die opdracht krijgt om een dorp op te blazen, maar in een schoollokaal aldaar van gedachten verandert. Zoals veel van de acteurs in All the Invisible Children werd ook Tanza-vertolker Adama Bila zo van de straat geplukt om mee te werken. Bij Emir Kusturica’s Blue Gypsy kwam nota bene de setdresser met een jongetje aanzetten dat ideaal bleek voor een film over een zigeunerkind dat niets liever wil dan lekker veilig in de gevangenis blijven. Compleet met zigeunerorkest en een kluchtige achtervolging is Blue Gypsy een typisch Kusturicaproduct en een van de meest geslaagde bijdragen aan dit project.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

All the Invisible Children

acties