Sky Captain and the World of Tomorrow (2004)

Join the Resistance

De film ziet er oogverblindend uit, maar een redelijk verhaal en redelijk acteerwerk is er bij ingeschoten.
play

6,1 details

  • 106 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Mystery
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
  • Italië
106 Min Verenigde Staten

New York, 1939. Een journaliste ontdekt dat de topwetenschappers op de wereld één voor één verdwijnen. Samen met de avontuurlijke piloot Sky Captain gaat ze op onderzoek uit en probeert de krankzinnige geleerde die de wereld wil veroveren te pakken te krijgen.

Regie
Kerry Conran
Cast
Angelina Jolie, Jude Law, Gwyneth Paltrow, Giovanni Ribisi, Michael Gambon, Laurence Olivier, Bai Ling, Omid Djalili, Louis Hilyer, Julian Curry, Jon Rumney, Khan Bonfils, Peter Law, Trevor Baxter, Samta Gyatso.
Budget
$ 70.000.000
Opbrengst
$ 57.958.696
Release
14.09.2004

Filmtotaal Recensie

Regie: Kerry Conran | Cast: Gwyneth Paltrow (Polly Perkins), Jude Law (Joe ‘Sky Captain’ Sullivan), Giovanni Ribisi (Dex Dearborn), Ling Bai (Mysterious Woman), e.a.

Sky Captain and the World of Tomorrow is geheel tegen een blue screen opgenomen. Dat wil zeggen dat alleen de acteurs en hun kostuums daadwerkelijk gefilmd zijn, en dat de rest van de film met de computer is gemaakt. Op deze manier heeft men een science fiction-film gemaakt, gesitueerd in de jaren dertig van de vorige eeuw. Regisseur en scriptschrijver Conran wilde een ode aan de zaterdagmiddagmatinee uit de jaren ’30 en ’40 maken, zoals Spielberg ook met Indiana Jones deed, en tegelijkertijd een science fiction-film maken. Qua uiterlijk en sfeer is dit aardig gelukt, de grote robots en andere technologische wonderen laten zich uitstekend mengen met de oude vliegtuigen en klederdracht. Helaas zijn een goed verhaal, sterke personages en acteerwerk er hierbij ingeschoten, waardoor de film slechts een half geslaagd project is geworden.

In het oude New York is Polly Perkins een kranige journaliste die de verdwijning van een aantal wetenschappers onderzoekt. Wanneer overal op de wereld enorme robots voor ravage en chaos zorgen, ontmoet ze haar oude vlam Joe Sullivan weer. Joe staat wereldwijd ook bekend als de mythische ‘Sky Captain’, een piloot die het commando over zijn eigen luchtmacht voert en in tijden van nood de Amerikaanse regering te hulp schiet. Verder wordt echter nooit duidelijk wie of wat hij eigenlijk is en waarom hij doet wat hij doet. Ook Polly Perkins blijft gespeend van enige logische motivatie. Andere, minder belangrijke personages vormen nog grotere raadsels.

videotrailers & clips

alle artikelen (10)

Sky Captain and the World of Tomorrow Nieuwsberichten

Laatste reacties

spaceranger

"...Voor een euro gekocht. Ondanks het ongeloofwaardige verhaal, zoals het wel kunnen uitvinden van vlie......"

rq

"...In vond vooral de omgevingen in deze film erg mooi. De stijl (van gebouwen en interieur, etc.) heeft......"

jozef

"...Http://en.wikipedia.org/wiki/Sky_Captain_and_the_World_of_Tomorrow ...voor meer antwoorden over h......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Sky Captain and the World of Tomorrow

acties