Open Water (2003)

Drifting into theaters this summer.

Reviews (5)

Maple

Avatar

Ik vond het verhaal te langdradig. Leek naar mijn idee een langere versie van zo'n documentaire die je wel eens op Discovery Channel o.i.d ziet. Hierdoor was de spanning minder. Ik vond dat ze de nacht langer hadden mogen maken, dan bouw je veel meer spanning op

Ik weet niet of het andere kijkers ook opviel, Had de man niet beter met zijn mes kunnen seinen naar de schepen?? Lijkt mij toch iets beter reflecteren dan een plastic duikbril

Miriam

Avatar

Deze film is echt slecht. Hij viel mij ontzettend tegen. Ik zelf houd van duiken en haaien (en dan met name de witte haai, dat is mijn favoriet). Dan zou dit dus een perfecte combi in een film zijn. Nou niet echt.
Ten eerste is het acteerwerk echt belabberd. Ten tweede is het niet echt spannend omdat de figuranten (de haaien in dit geval), in het echte leven ongevaarlijk zijn voor mensen! Er zijn maar enkele soorten haaien gevaarlijk voor mensen en daar hoort deze beslist niet bij! Ze zullen nooit uitzich zelf mensen aanvallen. Daardoor was voor mij het spannende er nogal af, puur omdat ik weet dat deze haaien geen mensen zullen aanvallen.
En ten derde, het einde was zooooooooo slecht. Want waar is die man nou ook uiteindelijk aan overleden? En toen die vrouw zichzelf op den duur liet zakken was ze ook ineens weg, ze kwam niet meer boven ofzo, ook dat zal bij een echte aanval zelden gebeuren want ze zal echt niet meteen aangevallen worden zo gauw ze onder water is. Als ze haar aan hadden willen vallen hadden ze dat al gedaan toen ze nog aan de oppervlakte dreef.
Nee, voor een haaienliefhebber is dit een tenenkrommend slechte film om naar te kijken.

cag200

Avatar

Je moet maar mazzel hebben waar je in het water terecht komt, ivm haaien. De meesten negeren je en slechts een handjevol enkele soorten nemen je zekers te weten te grazen, ze bijten in benen of armen en zijn zo sterk dat ze er wel een afrukken.

Oh nee, de Bahama's, bermuda, nog leuker.
Wel, ik heb deze film nooit gezien maar na een stukje van de trailer gezien te hebben, draait deze film over gejank v/dat wijf en stoer gelul v/die gozer.
Conclusie:
---> Zeikfilm.

supagroofa

Avatar

Ik heb deze film een beetje zo ervaren als The Blair Witch Project. Tijdens het kijken vond ik 'm saai en langdradig. Ik dacht zo nu en dan echt van 'nou haaitje, opvreten die hap en hup klaar - the end'.

Maar toch.. als ik er achteraf over nadenk, lopen er soms - net als bij The Blair Witch Project - koude rillingen over m'n rug. Het is een soort van diepe angst die toch wel in de film zit verweven. Het zijn niet mijn soort films, maar toch zie ik er wel wat in. De film vraagt wel ietsje meer inlevingsvermogen dan de flitsend in elkaar gezette thrillers die elk angstknopje bij het publiek weten in te drukken. Misschien dat ik aan dat soort films gewend ben geraakt en deze film daarom niet zo kan waarderen.

wodanski

Avatar

Ik heb maar één woord over voor deze film: SUPER.
eindelijk eens een film met net die kleine originele momenten (als je ze ziet tenminste,deze film moet je echt kijken en geen chips eten of terwijl kinderen in bed steken ofzo..) leuke waarheidsgetrouwe dialogen en heel realistisch uitgewerkt, 500x beter dan Blair Witch (en wie gelooft dat dat verhaal waar gebeurd is.. ja... dream on... O+ Open Water=een absolute aanrader. T+)