Gone in Sixty Seconds (2000)

Ice Cold, Hot Wired.

Reviews (2)

Glennekeeeee

Avatar

Leuk sfeertje die enerzijds in de 90's hangt en anderzijds toch al de iets modernere films gaat volgen. toch is deze film geen topper. ondanks een redelijk sterke cast wordt deze onderbenut. kijk maar bijvoorbeeld naar het personage van Jolie dat amper in beeld komt, voor wat sexyness en romance moet zorgen maar daar amper de opbouw en screentime voor krijgt. ook de relatie tussen kip en zijn broer had veel beter uitgewerkt kunnen worden, als je zo de film in springt zou je zelfs niet weten dat ze broers zijn. ook de actiescènes vallen zelfs licht tegen. de spanningsmomenten (botsing of niet) word steeds op dezelfde manier weergegeven en overigens zijn de scènes ook zeer rommelig gefilmd waardoor je ook niet het gevoel van snelheid meehebt. ondanks dat de personages een tijdslimiet hebben lijkt de film ook best traag te gaan. veel nutteloze gesprekken tussen de karikaturistische personages die nergens naartoe gaan.

en toch is de film géén totale misplank. de film heeft zeker zijn momenten en een cage op automatische piloot is altijd kijkbaar, maar als we eerlijk zijn, halen zelfs sommige B-films van hem van de laatste jaren een hoger niveau dan deze film. al bij al een 5 omdat ik me wel vermaakt heb maar het niveau van latere opvolgers als fast and the furious haalt de film nooit.

Sauron

Avatar

Ergens snap ik wel dat de film niet helemaal in de smaak valt, maar vind beoordelingen als "gedrocht" veels te negatief. Het is niet alsof de film een aaneenschakeling van mislukkelingen is, maargoed, dat ben ik.

Ik vind et een vermakelijke film, niet veel speciale dingen, maar de combinatie strakke wagens, babes, en een leuke afwerking ervan. Ik heb me geen moment in de film ergens aan zitten irriteren, al is et ook weer zo dat ik niet ergens dacht van WOW
[rating 3]