High Crimes (2002)

Everything you trust. Everything you know. May be a lie...

Reviews (2)

Glennekeeeee

Avatar

Een film met Morgan Freeman die op tv de revue passeert laat je niet gauw links liggen (tenzij je hem al gezien hebt misschien) en zo liet ik mijn oog vallen op High Crimes. Een film die eigenlijk perfect aanleunde bij het soort films waar Freeman zich eind de 90's en begin van de nillies vaak aan begaf.

High Crimes heeft niet alleen Freeman in de rangen. Met Ashley Judd, Amanda Peet, James Caviezel en Adam Scott had regisseur Franklin een aardige cast te strikken. Alleen weet High Crimes niet wat het wil zijn. Enerzijds is het een doorsnee thriller, dan weer een rechtbankdrama, dan weer een soort kritiek over het systeem, oorlogpunten komen ook aan bod. Het is een hele wishwash en sommige films krijgen nét door die combinatie een kwaliteitsinjectie door een perfecte balans. Bij High Crimes gebeurt net het tegenovergestelde. Het wil spanning opbouwen die eigenlijk niet nodig was gezien het einde van de film. Het bouwt eerst personages op met een redelijke achtergrond maar werpt die dan wanneer het kan gauw overboord. De twists volgen mekaar op, maar deze film had dat allemaal niet nodig. Het zorgt soms een beetje voor irritatie dat godzijdank door de cast vaak wordt verdoezeld. Judd speelt hier éen van haar meest degelijke rollen, Freeman speelt zoals vaak solide maar de ironiteit in zijn personage zorgt wel voor verfrissing. Peet speelt het nogal simpel geschreven zusje dat met Scott voor wat onnodige onnozelheid moet zorgen maar op zich wérkt het wel. en de bijrollen zijn best mooi ingevuld. Toch voel je iets te vaak dat je naar een doorsnee rechtbankserie aan het kijken bent met de voorspelbare zaken gecombineerd met een matige b-thriller. Uiteindelijk zorgt het wel voor aangenaam vermaak maar écht sterk kun je dit niet noemen.

High crimes is een vermakelijke maar ook wel matige rechtbankthriller die dankzij de leuke en solide spelende cast het onevenwichtige script wat kan doen vergeten.

6/10

CAGE

Avatar

Weer veels te weinig interessante films in de aanbieding deze week. Dit is het enige waarvoor ik belangstelling zou hebben. Heb een zwak voor Ashley Judd. Om maar niet te spreken over Morgan Freeman. Ondanks dat het IMDB cijfer niet zo hoog is, wat ik ook niet verwachte na het zien van de filmtitel, ga ik zeker kijken aanstaande vrijdag. Ik heb er reclames van gezien. Hij kan niet erg tegenvallen neem ik aan. Jammer dat Ashley veels te weinig rollen krijgt aangeboden in grotere films. Vind het een best goede actrice. In ieder geval veel beter dan Sandra Bullock etc.