Ocean's Twelve

Ocean's Twelve (2004)

You cross one ocean, you face them all

Draait om de cast van wereldsterren, die je haast doen vergeten dat het verhaal nergens op slaat.
play

5,8 details

  • 125 Min
  • Komedie
  • Misdaad
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Australië
125 Min Verenigde Staten

Terry Benedict is nog steeds woedend over het geld dat Danny Ocean en zijn crew hem afhandig gemaakt hebben. Hij dreigt met geweld als ze dit geld niet binnen twee weken met een fikse rente aan hem terugbetaald hebben. De crew van Ocean besluit naar Europa af te reizen voor enkele lucratieve klusjes. Hier komen ze in aanraking met de Europol-agente Isabel Lehiri en een andere meesterdief, bekend onder de naam "The Night Fox."

Regie
Steven Soderbergh
Cast
Julia Roberts, Catherine Zeta-Jones, Andy Garcia, George Clooney, Casey Affleck, Scott Caan, Brad Pitt, Anne Jacques, Ed Kross, Don Tiffany, David Sontag, Larry Sontag, Dina Connolly, Nelson Peltz, Mini Anden.
Budget
$ 110.000.000
Opbrengst
$ 362.744.280
Release
09.12.2004

Filmtotaal Recensie

Regie: Steven Soderbergh | Cast: George Clooney (Danny Ocean), Brad Pitt (Rusty Ryan), Catherine Zeta-Jones (Isabel Lahiri), Matt Damon (Linus Caldwell), Julia Roberts (Tess Ocean), Andy Garcia (Terry Benedict), e.a.

Steven Soderberghs Ocean’s Twelve demonstreert het verschil tussen acteurs en filmsterren. Deze film is als een schitterende zeepbel: duidelijk inhoudsloos, maar met zo’n mooi glimmend en kleurig oppervlak dat je het niet over je hart kunt verkrijgen om hem door te prikken. Op het eerste gezicht gaat hij over hele gewiekste meesterdieven die hun slag slaan door middel van gecompliceerde operaties, maar dat is schijn. Er zit niet één echt goed uitgewerkte kraak in de film, en toch verveel je je als kijker twee uur lang geen moment. Dat komt door de overkill aan starpower, afkomstig van mensen die puur met hun charisma weten te amuseren. Clooney, Pitt, Zeta-Jones en Roberts zijn wel degelijk acteurs, maar op hun acteerkwaliteiten wordt in Ocean’s Twelve slechts een bescheiden beroep gedaan. Zij worden voornamelijk geacht het publiek om hun vinger te winden, en dat gaat ze heel goed af.

De plot is van geen enkel belang, maar het is voor ons in ieder geval aardig dat een flink deel van de eerste helft zich afspeelt in Amsterdam. Danny Ocean is met zijn kompanen in Nederland neergestreken om een onbetaalbaar VOC-document te stelen uit het hermetisch beveiligde grachtenpand van Jeroen Krabbé. Als die klus slaagt maken ze kans op een grotere klus, met een nog grotere opbrengst. En die hebben ze hard nodig, want Terry Benedict (de casino-eigenaar die in Ocean’s Eleven werd beroofd) heeft Ocean en de zijnen opgespoord en precies twee weken gegeven om hem terug te betalen – mét rente. Om toegang te krijgen tot bovengenoemd pand moet het in zijn geheel een paar centimeter worden opgetild, een schitterend idee waarover helaas veel gepraat wordt zonder de uitvoering ervan te laten zien. Deze zogenaamde ‘Schumann Special’ komt uit de koker van ladies’ man Rusty (Brad Pitt), en die heeft het weer van ex-vriendinnetje Isabel Lahiri (CZJ), een rechercheur die haar leven heeft gewijd aan het opsporen van ’s werelds meesterdieven.

videotrailers & clips

alle artikelen (12)

Ocean's Twelve Nieuwsberichten