Recensie

Ocean's Twelve (2004)

Draait om de cast van wereldsterren, die je haast doen vergeten dat het verhaal nergens op slaat.

door Kenji Stamet om 15:00 in RECENSIES
Ocean's Twelve poster
Regie: Steven Soderbergh | Cast: George Clooney (Danny Ocean), Brad Pitt (Rusty Ryan), Catherine Zeta-Jones (Isabel Lahiri), Matt Damon (Linus Caldwell), Julia Roberts (Tess Ocean), Andy Garcia (Terry Benedict), e.a.

Steven Soderberghs Ocean’s Twelve demonstreert het verschil tussen acteurs en filmsterren. Deze film is als een schitterende zeepbel: duidelijk inhoudsloos, maar met zo’n mooi glimmend en kleurig oppervlak dat je het niet over je hart kunt verkrijgen om hem door te prikken. Op het eerste gezicht gaat hij over hele gewiekste meesterdieven die hun slag slaan door middel van gecompliceerde operaties, maar dat is schijn. Er zit niet één echt goed uitgewerkte kraak in de film, en toch verveel je je als kijker twee uur lang geen moment. Dat komt door de overkill aan starpower, afkomstig van mensen die puur met hun charisma weten te amuseren. Clooney, Pitt, Zeta-Jones en Roberts zijn wel degelijk acteurs, maar op hun acteerkwaliteiten wordt in Ocean’s Twelve slechts een bescheiden beroep gedaan. Zij worden voornamelijk geacht het publiek om hun vinger te winden, en dat gaat ze heel goed af.

De plot is van geen enkel belang, maar het is voor ons in ieder geval aardig dat een flink deel van de eerste helft zich afspeelt in Amsterdam. Danny Ocean is met zijn kompanen in Nederland neergestreken om een onbetaalbaar VOC-document te stelen uit het hermetisch beveiligde grachtenpand van Jeroen Krabbé. Als die klus slaagt maken ze kans op een grotere klus, met een nog grotere opbrengst. En die hebben ze hard nodig, want Terry Benedict (de casino-eigenaar die in Ocean’s Eleven werd beroofd) heeft Ocean en de zijnen opgespoord en precies twee weken gegeven om hem terug te betalen – mét rente. Om toegang te krijgen tot bovengenoemd pand moet het in zijn geheel een paar centimeter worden opgetild, een schitterend idee waarover helaas veel gepraat wordt zonder de uitvoering ervan te laten zien. Deze zogenaamde ‘Schumann Special’ komt uit de koker van ladies’ man Rusty (Brad Pitt), en die heeft het weer van ex-vriendinnetje Isabel Lahiri (CZJ), een rechercheur die haar leven heeft gewijd aan het opsporen van ’s werelds meesterdieven.

Haar verhaal is zijstraatje nummer één in de plot; zijstraatje nummer twee leidt naar een ongrijpbare dief die zich de Night Fox noemt. Deze figuur (een leuke rol van Vincent Cassel) is in alles het cliché van de flamboyante juwelendief: een steenrijke Franse baron die werd getraind door de beste dief aller tijden, puur voor zijn plezier steelt en op alle plekken die hij berooft een klein stenen vossenbeeldje achterlaat. Ook hij heeft een appeltje te schillen met Danny Ocean, en uiteindelijk komen de verschillende plotlijntjes bij elkaar op een manier die duidelijk maakt dat het vertellen van een samenhangend verhaal nooit de bedoeling is geweest.

Er wordt in Ocean’s Twelve veel ophef gemaakt over hoe ingenieus mensen als Ocean en de Night Fox wel niet te werk gaan, maar de grap van de film is dat de belangrijkste diefstal wordt gepleegd door middel van een ordinaire en bepaald niet subtiel uitgevoerde wisseltruc, die alleen werkt omdat een deus ex machina de benodigde voorkennis levert. Ocean en zijn mensen vertrouwen meer op bluf en charme dan op nauwgezette plannen, en daarom is het zo gepast dat ze worden gespeeld door sterren. Van mensen als Clooney, Pitt en Roberts geloof je direct dat ze met bravoure en een oogverblindende glimlach iedere beveiliging kunnen omzeilen, iets wat perfect geïllustreerd wordt door een grappig stukje waarin Julia Roberts moet doen alsof ze Julia Roberts is. Steven Soderbergh, een regisseur met een geweldig gevoel voor stijl, weet precies hoe hij zijn acteurs zo goed mogelijk voor de dag kan laten komen. Trek ze de juiste kleren aan, zet er een groovy muziekje onder en fotografeer ze alsof het modellen zijn; vooral Catherine Zeta-Jones ziet er hier uit om door een ringetje te halen.

Het blijft jammer dat de film niet iets meer om het lijf heeft, maar Ocean’s Twelve bluft zich een heel eind in de goeie richting door de juiste mensen op de juiste plekken in te zetten: niet alleen de supersterren, maar ook scene stealers Don Cheadle en Elliott Gould, Bruce Willis in een cameo, en de grote Albert Finney in een piepklein rolletje aan het eind. Gebakken lucht was zelden zo smakelijk.

43 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Hans Olo

Avatar

Ik vind dat je voor een recensie toch aardig veel van het magere verhaal uit de doeken doet.

Gooch

Avatar

Ik heb deze film gisteren in de bios gezien, en het viel me vies tegen, ik vond deze film nog erger om af te kijken dan the village (en dat zegt wat). Ik snap ook niet hoe het mogelijk is dat je met zo'n bekende cast dit neer durft te zetten.

slechtste "blockbuster" van dit jaar naar mijn bescheiden mening dan >Smiley face

Webjoker

Avatar

Dit was echt een super slechte film. Er is gesleuteld aan het scenario tijdens het filmen nog en dat kan je merken.

Een heel gebouw wat maar even wordt opgetild, de uiteindelijke diefstal in een trein.

Maar het toppunt van deze enorm slechte film was toch wel de scene waarin meneer de Night Fox zijn diefstal gaat uitvoeren. Volkomen willekeurige laser stralen weerhouden meneer de nachtelijke vos er niet van om zijn dansje op te voeren. Dit ging nergens over!

BlackBurn

Avatar

Ik ben vrijdag naar de film geweest en ik vond hem ook erg slecht. De acteurs kunnen veel beter, maar het ergste vond ik nog wel het verhaal, dat was helemaal rampzalig.

Zeurdoos

Avatar

Blijkbaar zijn er mensen met de verkeerde verwachtingen naar de film gegaan, want kom nou, je gaat toch niet voor een ingenieus scenario naar Ocean's Twelve?!? Ja, de diefstallen waren belabberd uitgewerkt, en verre van geloofwaardig, maar het kon mij erg weinig schelen.

Ik heb me prima vermaakt met dit luchtige tussendoortje die ook niet pretendeert meer te zijn! Een no-brainer zoals ze moeten zijn, niet meer, maar zeker niet minder.
De (ster?) acteurs spelen prima hun rol, hebben duidelijk plezier in het werk gehad en bezorgden mij vaak een glimlach (Bruce Willis' cameo was top! Smiley face). Dit in combinatie met de lekkere montage en goed gekozen muziek maken een prima filmpje. Geen film die een top 10 gaat halen, of oscars gaat binnenslepen, maar in z'n klasse toch erg geslaagd.

[rating 3.5]

Kenji

Avatar

Webjoker "Maar het toppunt van deze enorm slechte film was toch wel de scene waarin meneer de Night Fox zijn diefstal gaat uitvoeren. Volkomen willekeurige laser stralen weerhouden meneer de nachtelijke vos er niet van om zijn dansje op te voeren. Dit ging nergens over!"
Deze scène was inderdaad een toppunt, maar dan van pure persiflage. Het ridicule van alle scènes waarin meesterdieven een acrobatische dans tussen heen en weer schietende laserstralen opvoeren (denk bijvoorbeeld aan CZJ in 'Entrapment') wordt hier tot het uiterste doorgevoerd. Het is zó duidelijk dat wat de Night Fox doet volslagen onmogelijk is, dat ik niet begrijp hoe iemand kan denken dat deze scène serieus bedoeld is. Het is een uitvloeisel van het wandelende cliché dat de Night Fox is.

Supergirl

Avatar

Hmm...als persiflage was het mij dan niet duidelijk genoeg..maar cliche was het zeker en dat viel me erg tegen.
Zelfs Britney Spears kon met een dansje in toxic door zulke lasers komen om iets te stelen....
En misschien lag het aan mij, maar al dat gedoe en gebluf was nogal onnodig gezien het einde....
Neemt niet weg dat de film goede momenten had en ook een lekkere sfeer...

En complimenten voor de werkelijk nederlands sprekende Nederlanders in de film...Dat is in andere films wel eens anders geweest :P

Webjoker

Avatar

Helaas werd ik dus niet overtuigd door de bluf, laat staan door het argument "persiflage".

Werd in het eerste deel zo het plan goed uitgedachte en was de uitwerking perfect (vooral dat hoe het uiteindelijk gegaan was pas op het eind duidelijk werd), zo pietluttig gebeurd dat in Ocenas Twelve.

Helemaal goed als je van de film hebt genoten, mij kon hij niet bekoren!

Konami

Avatar

Ik vond het een zeer vermakelijke film, er zit geen spanning, geen actie, alleen maar humor. Voortreffelijke humor. T+)
[rating 3.5]

Kenji

Avatar

Webjoker "Helemaal goed als je van de film hebt genoten, mij kon hij niet bekoren!"
En ook daar is niks mis mee natuurlijk!

P.I.Q.

Avatar

Ik ga vanavond naar deze film met mijn vriendin, ik hoop dat er wel veel humor in zit want zo te horen is het verhaal waardeloos, wel jammer want oceans eleven vond ik wel goed

piq

KW

Avatar

Deze film is als een schitterende zeepbel: duidelijk inhoudsloos, maar met zo’n mooi glimmend en kleurig oppervlak dat je het niet over je hart kunt verkrijgen om hem door te prikken.
Gebakken lucht was zelden zo smakelijk.
Wow, dit moet je maar durfen te zeggen. Erg goed reviewer! :Y :W

Hans Olo "Ik vind dat je voor een recensie toch aardig veel van het magere verhaal uit de doeken doet."
Tja... En hier ben ik het ook wel mee eens. Als eigenlijk het verhaal er niet toe doet, dan vind ik het jammer dat je er al zoveel over gezegd hebt. ZekerEn die hebben ze hard nodig, want Terry Benedict heeft Ocean en de zijnen opgespoord en precies twee weken gegeven om hem terug te betalen.doet veel af aan mijn plezier om nog naar de bios te gaan voor het verhaal. Dat had ik helemaal niet willen weten! :(

Kenji

Avatar

KW "Tja... En hier ben ik het ook wel mee eens. Als eigenlijk het verhaal er niet toe doet, dan vind ik het jammer dat je er al zoveel over gezegd hebt. ZekerEn die hebben ze hard nodig, want Terry Benedict heeft Ocean en de zijnen opgespoord en precies twee weken gegeven om hem terug te betalen.doet veel af aan mijn plezier om nog naar de bios te gaan voor het verhaal. Dat had ik helemaal niet willen weten! :("
Dat van Terry Benedict zit in de eerste vijf minuten van de film, dus daarmee vertel ik eigenlijk alleen hoe de film begint.

KW

Avatar

Laten we spoileren! :(

Ik kraak je niet af, hoor. Sterker nog ik vind het een hele goede review. Ik wil alleen maar zeggen dat de hoeveelheid verhaal jij weggeeft, voor mij al te veel is (ook al is het weinig). Dat gevoel van: "waar gaat het heen met het verhaal" is nu al 90% beantwoord en dat vind ik jammer.

En dat probeer ik te motiveren door te zeggen dat als het verhaallijn er niet toe doet, had het dan ook achterwege gelaten.

Maar nogmaals, voor je review: [rating 4.5]

Kenji

Avatar

KW "Ik kraak je niet af, hoor. Sterker nog ik vind het een hele goede review. Ik wil alleen maar zeggen dat de hoeveelheid verhaal jij weggeeft, voor mij al te veel is (ook al is het weinig). Dat gevoel van: "waar gaat het heen met het verhaal" is nu al 90% beantwoord en dat vind ik jammer."
Ja, dat kan natuurlijk. Ik let er wel op bij het schrijven van een recensie, maar de grenzen liggen bij iedereen weer anders. In ieder geval bedankt voor je waardering! Smiley face

Soapy

Avatar

Sjees....wat was dit een tegenvaller zeg :?
Ik had wel hier al wat reacties geleze en de recensie, maar dat het echt zo matig zou zijn had ik niet verwacht

Gelukkig was ik van te voren gezellig wat bier gaan drinken met mate(n), anders was het een nutteloze avond geworden :+

KW

Avatar

Smiley face

Hans Olo

Avatar

Hans Olo "Ik vind dat je voor een recensie toch aardig veel van het magere verhaal uit de doeken doet."
Even een toelichting wat mij erg stoorde aan de dingen die je zomaar op tafel legt, ondanks dat ik de film al had gezien:
De 'Schumann Special’... nauwelijks in beeld gebracht...Desondanks, weg verrassing...

...een ongrijpbare dief die zich de Night Fox noemt...Ik vind het wel aardig om tenminste iets hiervan onbesproken te laten. Je maakt wel erg veel bekend.

...maar de grap van de film is dat de belangrijkste diefstal wordt gepleegd door middel van een ordinaire en bepaald niet subtiel uitgevoerde wisseltruc...Dat dit beschreven wordt, snap ik echt niet.

... waarin Julia Roberts moet doen alsof ze Julia Roberts is.Misschien wel de leukste grap uit de film, wederom weg verrassing.

Dat van Bruce Willis omschrijf je dan weer wel goed, alleen zeggen dat hij een cameo heeft meer niet.

Kenji

Avatar

Ja... kan me voorstellen dat je het teveel van het goede vond... zelf vind ik echt dat ik nét op het randje van het toelaatbare balanceer met deze mededelingen. Ter eigen verdediging: ik heb in deze recensie volgens mij niks gezegd wat niet ook in andere recensies wordt vermeld. Het is wel mogelijk dat ik de enige ben die al die dingen in één stukje opsomt.

Hans Olo

Avatar

Bolo "Ja... kan me voorstellen dat je het teveel van het goede vond... zelf vind ik echt dat ik nét op het randje van het toelaatbare balanceer met deze mededelingen. Ter eigen verdediging: ik heb in deze recensie volgens mij niks gezegd wat niet ook in andere recensies wordt vermeld. Het is wel mogelijk dat ik de enige ben die al die dingen in één stukje opsomt."
Ik kan nu voor mezelf niet meer oordelen, maar ik kan me voorstellen dat de film voor een groot aantal mensen wat minder de moeite waard is nu ze dit soort dingen al weten.

Maar misschien komen ze ook pas na de film erachter, wat je allemaal hebt verteld Smiley face

Dr. Strangelove

Avatar

Ach, ik vond het een goede recensie. Maar dan wel van een film waarvan ik toch niet naar toe ga in de bioscoop. Hell, ik ga 'm niet eens Bittorrenten..
Nee, ik zie 'm ooit wel op teevee.

Beetje veel 'gezeur' (met alle respect, vrinden) over zogenaamde spoilers..
Een recensie moet inderdaad niet te veel verklappen maar je moet moet 'm ook niet te goed lezen en in je hoofd prenten.
Gewoon luchtigjes lezen, je indruk opdoen en de details weer gauw vergeten...

Dat Bolo Ocean 12 op diverse punten kritiseert en dat invult lijkt mij onvermijdelijk en niemand verwacht van deze film toch een topper die je later trots in je DVD kast stopt ?

Mark

Avatar

Vond de film niet echt slecht, alleen dat van Julia sloeg eigenlijk helemaal nergens op. En wat maakt het uit dat er veel word verklapt in die review, je kan zelf ook wel bedenken dat het plot nagenoeg hetzelfde is als in O11. Alleen ik snap iets niet hoe heeft The Night Fox ooit eerder dan de O12 crew dat VOC ding gejat, hoe heeft hij dat gedaan. Dat blijft toch onbeantwoord?

Kenji

Avatar

Mark "Alleen ik snap iets niet hoe heeft The Night Fox ooit eerder dan de O12 crew dat VOC ding gejat, hoe heeft hij dat gedaan. Dat blijft toch onbeantwoord?"
Volgens mij weet zelfs de scriptschrijver dat niet.

brambo

Avatar

Wat een belabberde film. Het is misschien de herkenning van het Nederlandse met al die sterren die er in ronddwalen dat het misschien nog een beetje leuk maakt, maar verder... De humor waar hier over gesproken vind ik ook tegen vallen en het was ook niet de humor die mij naar die film bracht. Meer de vette kraken en andere ingenieuse plannen, maar die waren er ook niet echt. Het ergste vond ik nog de uitvoering van het optillen van het grachtenpand: ze schetsen dat je vanuit de gracht onder het pand kunt zwemmen en daar wat apparaten aan kan brengen om het pand op te tillen. Daar moet je fantasie wel erg groot voor zijn, want onder mijn huis kan nog steeds niet gezwommen worden...

Djie

Avatar

Goede recensie! Ik heb gisteren de film gezien samen met een vriendin, en ik heb er erg van genoten. Vervolgens heb ik de recensie gelezen en ik ben het helemaal met je eens, Bolo. Al moet ik wel zeggen dat ik het eerste gedeelte van de film (het stuk voor de pauze) erg rommelig over vond komen. Ondanks dat was het een aardige film, maar kan het zeker niet tippen aan het eerste deel. Ik hoop ook echt dat ze het bij dit tweede deel laten en dat we niet een Ocean's Thirteen (hmm, interessante filmcombinatie ( :P ) , fourteen, etc. hoeven te verwachten. Op een tegenhanger (qua inhoud dan) van Police Academy zitten we volgens mij niet te wachten.

Hans Olo

Avatar

Dr. Strangelove "Beetje veel 'gezeur' (met alle respect, vrinden) over zogenaamde spoilers..
Een recensie moet inderdaad niet te veel verklappen maar je moet moet 'm ook niet te goed lezen en in je hoofd prenten.
Gewoon luchtigjes lezen, je indruk opdoen en de details weer gauw vergeten...
"
Wat een onzin, zo zit jij in elkaar misschien.
Een recensie is voor mij de reden om een film wel of niet te gaan zien, zoveel 'spoilers' weerhouden mij daarvan.

mitje

Avatar

Die scène waarin meneer night fox zijn diefstal uitvoerd is inderdaad slecht, zo onrealistisch.
maar het nummer waaronder hij dat deed vond ik wel fantastisch, weet iemand die misschien????

Mark

Avatar

mitje "Die scène waarin meneer night fox zijn diefstal uitvoerd is inderdaad slecht, zo onrealistisch.
maar het nummer waaronder hij dat deed vond ik wel fantastisch, weet iemand die misschien????"

Wel geinig nummer, ik was er ook al naar opzoek. het is "Nikkfurie - The a la Menthe".

mitje

Avatar

Bedankt mark:D

Michaell

Avatar

Bleh, ik zou het niet weten...het ziet er al uit als een zinloze over-niks-gaande film dus...

Durkie

Avatar

Michaell "bleh, ik zou het niet weten...het ziet er al uit als een zinloze over-niks-gaande film dus..."
Dat is het aan de ene kant ook, maar Bolo/Kenji zei het zo mooi:

"Gebakken lucht was zelden zo smakelijk."

Echt dit is een van de meest entertainende-heerlijk-verpakte-vol-met-sterpower-zittende-feel-good-movie...

DelliPeter

Avatar

Ik snap niet waarom je het hele verhaal vertelt[ok groot deel dan] in zo'n recensie. Het is wel leuk om te lezen, maar dan als je de film al hebt gezien.Wat je over de film zegt klopt imo.

PeterB

Avatar

Durkie "Dat is het aan de ene kant ook, maar Bolo/Kenji zei het zo mooi:

"Gebakken lucht was zelden zo smakelijk."

Echt dit is een van de meest entertainende-heerlijk-verpakte-vol-met-sterpower-zittende-feel-good-movie..."


Precies, en daarom ook gewoon gaan bekijken!

Elleke

Avatar

Ik heb deze gezien met een vriendin, de inbraken zelf werden idd niet getoond, er zaten gaten in het verhaal... Toch heb ik er nog kunnen van genieten door ietwat droge humor.

Klontje

Avatar

Beste mensen,

Een echt goede film moet voor mij aan toch behoorlijk veel eisen voldoen. Denk aan de casting ,het plot, de muziek die erbij hoort, en zo zijn er nog vele andere aspecten die voor mij belangrijk zijn. Het allerbelangrijkste is het gevoel dat je door alle factoren krijgt. Een acteur moet zijn gevoelens proberen te uiten en dat heeft invloed op je eigen gevoelens, je schrijft als het ware je eigen scenario in je hoofd door. Nadat je de film gezien hebt, en soms zelfs tijdens de film, controleer je de film op realisme. Ik wordt doodziek van de mensen die de heletijd maar roepen dat een film slecht is omdat het de realiteit niet is. Het is nep en daarom niet goed. Wanneer de film je de hele tijd geboeid heeft en toch nep is, dan is het geen slechte film! De kunst van de film is gevoelens overdragen en opwekken, hierbij speelt fantasie een grote rol. Ook herkenning van elementen die je in je leven hebt gezien, beleefd of gehoord hebt bepalen je inlevingsvermogen. Mensen die films slecht vinden hebben misschien weinig fantasie; lees dan de informatieve en bovenal realistische krant! Als men dat zou doen dan had men wel elementen gevonden die men herkend had, want een film bevat namelijk dat soort elementen, daar denkt een scriptwriter wel over na! Ik krijg het gevoel dat mensen en vooral de mannen zich niet durfen te uiten wat ze werkelijk gevoeld hebben tijdens een film en daardoor alleen maar negatief reageren op een onrealistische film.
Ik vond dat Oceans Tweld inderdaad vol zat met onrealistische elementen alleen het heeft me wel geboeid. Naast de hoofdlijnen in een film zitten er ook nog van allerlei acties en andere effecten in een film die je niet in eerste instantie opvallen. Probeer eens die dingen te zien als de film te onrealistisch wordt! Misschien valt het dan mee!

LangeLoeder

Avatar

Ik ben deze week geweest en.......

"HIJ ZOOG PIEMEL!!"

en verder maak ik er geen woorden aan vies!

(nog maar een keer naar "the incredibles")

Jnk18

Avatar

Ik heb em nog niet gezien ,maar ik heb Oceans Eleven gezien en die film was ook behoolijk gaar....

Mja ik ga um vandaag in de bios kijke en lijkt me wel een "aardige" film.. :+

dalien

Avatar

Ik vond het echt een leuke film! Zeker weer dezelfde humor. Maar ik vond deze eerlijk gezegd leuker dan de Oceans 11. Die ik me overigens niet zo goed meer kan herinneren... Wel dat Yen meer in beeld kwam met stunts

Gary DD

Avatar

Ik vond het toch een beetje tegenvallen, dit lang verwachte vervolg op Ocean's 11. Die eigenlijk wel nog vrij aangenaam was om zien.

Wat we in Ocean's 12 te zien krijgen is een manusje van alles zonder eigenlijk een beetje rekening te houden me de kijker. Bovendien lijken Pitt en co lijken zich in deze film heel goed te amuseren, dat spijtig genoeg van deze kijker niet kan gezegd worden. Scènes waarbij ze zelfs een huis opkrikken omdat ze anders niet met een kruisboog door het raam konden schieten, zeggen genoeg.

Goeie acteerprestaties, goeie muziek en een zekere intrigerende sfeer zijn de enige positieve dingen die ik over deze film kan zeggen.

[2]

ZIKKERKNAK

Avatar

HEB EM ONLANGS GEZIEN OP DVD, MAARRR WAT EEN ONGELOOFLIJKE DRAAK VAN EEN FILM, ZEG.
LANG GELEDEN DAT IK ZO'N PUIN FILM GEZIEN HEB. HET VERHAAL KOMT ZO ONGELOOFWAARDIG OVER. MIJN ADVIES AAN EEN IEDER DIE DEZE FILM NOG NIET GEZIEN HEEFT EN EM WIL GAAN BEKIJKEN IN DE BIOS,
BESPAAR JE DE TIJD EN CENTEN; NIET DOEN!!!
MAZZELS

Mindcrusher

Avatar

Ik vond deze film absoluut helemaal niks op de humor die erin zat na dan
alleen de scene met bruce willis en dat julia roberts julia roberts moet spelen en dat ze julia roberts aan de telefoon heeft(woeiii wat klinkt dit bijzonder!) vond ik dan wel weer meesterlijk!
maar voor de rest was dit een echte tegenvaller...

tukkerstein

Avatar

De recensent zou zichzelf belachelijk maken als hij een film met zoveel bekende acteurs zou afkraken,

Maar dit is echt een verschrikkelijk slechte film. "Als kijker verveel je je geen moment". Haha, exact het tegenovergestelde. Het verhaal is ongelofelijk rommelig en totaal niet interessant. Acteerprestaties zijn vrij matig, men lijkt er helemaal geen zin in te hebben.

1/10

Ocean's Twelve

acties