Seed of Chucky (2004)

Deliver us some evil.

Een pretentieloze kolderfilm vol met grappige verwijzingen naar andere films.
play

4,9 details

  • 87 Min
  • Komedie
  • Horror
  • Roemenië
  • Verenigde Staten
87 Min Roemenië

De goedaardige pop Glen is een wees, voortgekomen uit de bizarre relatie tussen de duivelse moordlustige pop Chucky en zijn minstens zo gestoorde bruid Tiffany. Wanneer er plannen zijn om een film te maken over de gruwelijke misdaden van zijn ouders, vertrekt Glen naar Hollywood om zijn bloeddorstige vader en moeder opnieuw tot leven te wekken. Het gezin blijkt echter niet zo goed met elkaar overweg te kunnen. Chucky kan niet geloven dat zijn zoon niet te porren is voor een goede moordpartij. En Tiffany kan niet geloven dat haar favoriete actrice Jennifer Tilly in de film zal meespelen!

Regie
Don Mancini
Cast
Brad Dourif, Jason Flemyng, Billy Boyd, Jennifer Tilly, Nicholas Rowe, John Waters, Keith-Lee Castle, Hannah Spearritt, Redman, Rebecca Santos, Steve Lawton, Tony Gardner, Stephanie Chambers, Simon James Morgan, Bethany Simons-Danville.
Budget
$ 12.000.000
Opbrengst
$ 24.829.644
Release
11.11.2004

Filmtotaal Recensie

Regie: Don Mancini | Cast: Jennifer Tilly (zichzelf/stem van Tiffany), Hannah Spearritt (Joan), John Waters (Pete Peters), Brad Dourif (stem van Chucky), Billy Boyd (stem van Glen/Glenda) e.a.

De fans hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is hij er dan: Seed of Chucky, de vijfde Chucky-film. Okay, voor die ene sterveling die geen idee heeft over wie ik het heb: Chucky behoort samen met Jason, Pinhead, Michael Myers, Freddy Kreuger en George W. Bush tot de grootste griezels van de moderne horror. In Child’s Play (1988) maakte hij zijn opwachting als een tot leven gewekte en zeer moorddadige speelgoedpop, waarin de ziel van een seriemoordenaar huisde; de kleine rakker probeerde een geschikte menselijke kandidaat te vinden naar wiens lichaam hij zijn verdorven ziel kon transporteren. Wegens redelijk succes volgde in 1990 Child’s Play 2 en in 1991 nog Child’s Play 3, maar na drie delen was de fut er wel een beetje uit. Er werd dus lang nagedacht om een eventueel vierde deel van een frisse en originele impuls te voorzien. Dit resulteerde in Bride of Chucky (1998) – jawel, er werd een vrouwtjespop toegevoegd die op haar beurt werd bezeten door de ziel van een vrouwelijke seriemoordenaar (de schrijver borrelde kennelijk over van inspiratie). In dit vierde deel zagen we Chucky en zijn bruidje Tiffany als een soort Mickey en Mallory al moordend door Amerika trekken, wederom een spoor van dood en verderf achterlatend. Maar de twee geliefden lieten nog iets achter: een kind. Daarmee was de komst van een vijfde deel slechts een kwestie van tijd.

In Seed of Chucky maken we kennis met het poppekind Glen (Billy Boyd), het nageslacht van Chucky en Tiffany. Glen weet niet beter dan dat hij wees is, totdat hij op TV ziet dat ze in Hollywood bezig zijn met het verfilmen van het verhaal van z’n ouders. Voor de film wordt gebruik gemaakt van de originele poppen die nu, gedegradeerd tot rekwisieten en met behulp van een dosis animatronics, prima hun rollen kunnen spelen. Glen herkent in de poppen zijn ouders en reist af naar Hollywood, waar hij door middel van een voodooritueel paps en mams weer tot leven wekt. Het gezinnetje is herenigd en ze kunnen hun geluk niet op.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

Seed of Chucky Nieuwsberichten

Laatste reacties

LeoKlee

"...Natuurlijk slaat het verhaal nergens op, maar dat boeit helemaal niet. Net als met Paranormal Activi......"

Tarkus

"...Dit vijfde deel is eigenlijk het deel te veel. De eerste 4 filmen waren goed, maar deze hoefde eige......"

Kroon

"...Wat een #$^$%%-film. Deel 1 was zo goed, maar de rest was gewoon prut...."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Seed of Chucky

acties