Bitter Moon (1992)

Reviews (3)

Jimmink

Avatar

Ik heb de film jaren geleden gezien en vond hem toen én mooi gemaakt, én goed gecast, én een goed geschreven & bedacht verhaal (hoewel ik het einde niet de mentale ontlading vond geven die in de film wordt opgebouwd) én bijzonder intrigerend als opbouw. Het zinnetje "Ik heb goed nieuws en in heb slecht nieuws. Het goede nieuws is dat je invalide bent. Het slechte nieuws..." gaat nog regelmatig door mijn gedachten.

Henry Krinkle

Avatar

Ik heb deze gisteren gekeken. En SHIT zeg, dit is echt de beste film die ik heb gezien de laatste tijden. Prachtig gewoon. Toen ik in de openingscredits "Hugh Grant" zag staan, had ik meteen al een slechte vooroordeel over de film maar GELUKKIG keek ik em verder en bleek het gewoon een meesterwerk te zijn. Deze film is zo realistisch en hard, je wordt er gewoon koud van. Ik heb echt van elke minuut genoten. Aanrader.

Nadat ie afgelopen was keek ik op tekst en zag ik staan dat het van Roman Polanskit was. Respect voor hem is meteen 100 punten gestegen. Elke film die ik van hem heb gezien is gewoon prachtig. Vooral The Pianist.
Had echt niet verwacht dat deze film zo'n indruk op mij zou maken.

Filmfreak Leo

Avatar

Inderdaad een prachtige film. Mooie erotische verhalen. Ook een ondertoon die steeds triester wordt. Polanski op zijn best als je het mij vraagt. Zelfs Hugh Grant met zijn eeuwige 'stuntelige engelsman in open colbertje'-rollen (kan 'ie wel wat anders?) precies op zijn plaats in de bijrol als... stuntelige engelsman. De sexy dame, alhoewel ik haar persoonlijk niet knap vind, is de vriendin van Polanski zelf als ik me niet vergis. Dit is een aanrader als je films waardeert die de standaard ver achter zich laten. Wat dat betreft kan je altijd bij Polanski terecht trouwens...

Voor de Polanski-fan: hij maakte lang geleden een dracula-komedie over een maffe professor met onnozele hals als hulpje die dracula gaan verslaan, echt om je kapot te lachen:The Fearless Vampire Killers (1967), echt een aanrader!