The SpongeBob SquarePants Movie (2004)

Bigger, squarier, spongier!

Een hoog tempo met veel grappen, maar wel aangepast aan de lengte van de film zodat het niet te veel wordt.
play

6,6 details

  • 90 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Verenigde Staten
90 Min Verenigde Staten

Ja, er klopt iets niet in Bikinibroek. Het verrukkelijkste onnozele wezen uit de onderwaterwereld staat op het punt om meer over het leven te leren dan hij ooit voor mogelijk had gehouden toen hij en zijn zeester-maatje Patrick een spannende zoektocht ondernamen naar Schelpstad om koning Neptunus' gestolen kroon in veiligheid te brengen. Onze onstuitbare held zwemt op met enge zeemonsters, nare slechteriken en meedogenloze schurken en komt op plaatsen waar nog nooit een spons is geweest. SpongeBob Squarepants The Movie is een groter en absorberender wateravontuur dan de geliefde mafkees zich ooit had kunnen voorstellen....

Regie
Stephen Hillenburg
Cast
Scarlett Johansson, Alec Baldwin, Clancy Brown, David Hasselhoff, Jeffrey Tambor, Rodger Bumpass, Tom Kenny, Bill Fagerbakke, Carolyn Lawrence, Mr. Lawrence, Jill Talley, Mary Jo Catlett, Cole S. McKay, Kristopher Logan, D.P. FitzGerald.
Budget
$ 30.000.000
Opbrengst
$ 140.161.792
Release
14.11.2004

Filmtotaal Recensie

Regie: Stephen Hillenburg | Cast: Tom Kenny (SpongeBob SquarePants), Clancy Brown (Mr. Eugene H. Krabs), Rodger Bumpass (Squidward Tentacles), Bill Faggerbake (Patrick Star), Alec Baldwin (Dennis), Scarlett Johansson (Mindy) e.a.

In 1999 verzon Stephen Hillenburg een cartoon, die draaide om een jonge vierkante spons die op de bodem van de oceaan leefde. Van dit zotte uitgangspunt wist hij een succesvolle tekenfilm te maken die niet alleen kinderen maar ook volwassenen kon bekoren. De gekte rondom de serie nam vormen aan die nog krankzinniger waren dan de serie zelf. Een film kon dus eigenlijk niet uitblijven. De grote vraag was echter of men de absurde korte verhalen met zo’n grote grapdichtheid kon vertalen naar een ‘lange’ film. Elke aflevering van de serie duurt immers niet meer dan elf minuten, en als men de hoeveelheid grappen en het hoge tempo van de serie zou aanhouden, dan zou dat veel teveel van het goede worden. Zou men echter minder grappen maken en een lager tempo aanhouden, dan zou de formule van SpongeBob SquarePants niet werken volgens de criticasters. Zij hadden het echter niet bij het rechte eind, want schepper Hillenburg heeft een manier gevonden om met een lager tempo en wat minder grappen per minuut toch de essentie van de tekenfilmserie goed naar het witte doek te vertalen.

SpongeBob is, zoals gezegd, een kleine, vierkante gele spons (van het type dat wij gebruiken om mee schoon te maken) die op de bodem van de zee in een ananas woont, in het dorpje Bikini Bottom. Zijn buren zijn de domme Patrick (een zeester) en de altijd chagrijnige Squidward (een inktvis). Hij werkt samen met SpongeBob in de Krusty Krab, de lokale fastfoodtent waar Mr. Krabs de eigenaar van is. Concurrent van dit restaurant is Plankton, een kwaadaardig minuscuul heerschap dat al tijden de geheime formule van de krabburger, het succesnummer van de Krusty Krab, probeert te stelen om zijn lege restaurant met klanten te vullen. Nu steelt hij de kroon van een kalende Neptunus, de heerser van de zee, om het vervolgens te doen voorkomen alsof Mr. Krabs de kroon heeft gestolen en verkocht. Neptunus wil Krabs al verbranden, als SpongeBob tussenbeide komt en belooft om de kroon terug te halen uit de verboden stad Shell City, op voorwaarde dat de krab niet gestraft wordt. Neptunus gaat akkoord en SpongeBob en Patrick gaan op reis naar het uiterst gevaarlijke Shell City.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

The SpongeBob SquarePants Movie Nieuwsberichten

Laatste reacties

PowPow

"...Spongebob & Patrick zijn cool (H) En de saaie Octo met z'n grote neus maakt de serie / film ook gra......"

Whoosah

"...Niks over spongebob :( Hij is mijn vader :P..."

chell..

"...Nou lachen.. =S niet egt bepaald.. spongebob is agterlijk.. sorry....."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The SpongeBob SquarePants Movie

acties