Air Force One (1997)

A Wolfgang Petersen film

Reviews (2)

MovieMazzter

Avatar

Deze film na jaren weer eens bekeken en dat stelt me voor een dilemma. Het is een film die maar 1 keer leuk is (zeker in 1997), maar die nu ineens opvallend gedateerd overkomt qua speciale effecten. Ook zit er wat onlogica in de film (de krachten die vrijkomen bij een open deur op 35.000 ft; parachutes die vrijwel meteen open gaan na de sprong, een vuurzee en explosies en het vliegtuig vliegt nog lang door etc). Het is ook een typisch Amerikaanse film qua bombastisch gedoe, patriotistische muziek, onrealistische buitenlandse marionetten in Rusland en bad guys die het altijd 1 voor 1 afleggen. Aan Harrison Ford ligt het niet, die is altijd goed bezig, maar ik hoef deze film niet meer te zien. Waardering is lastig. Wellicht een 7 in 1997, zou nu een 5- zijn bij uitkomen, dus ik hou het maar op een 6/10.

interbob

Avatar

Nu ik hem voor de tweede keer gezien heb (ondanks SBS6), werd het me pas duidelijk hoeveel US-hoerageroep en patriottisme (ook in de muziek) hier kwam bij kijken. Bijna zo erg als in Independance Day.
Dit is een yankee -yoepie film tussen twee oorlogen in, Vietnam en Irak. Vijftig (mogelijke) doden zoals in de film is nog te verteren voor de publieke opinie, alleszins gemakkelijker dan de (voorlopige) reële 1200 lijken in Irak. Waarschijnlijk zou men deze film vandaag niet meer willen/kunnen maken. Als echte actiefilm is hij niet zo slecht, al zie ik George Bush het niet zo handig klaarspelen.