North by Northwest (1959)

The Master of Suspense weaves his greatest tale!

Reviews (2)

MovieMazzter

Avatar

Deze film had ik lang geleden al eens gezien en de klassieke scene's uit de film (sproeivliegtuig, Mount Rushmore) zijn me goed bijgebleven. Het was echter wel tijd voor een hernieuwde kijkbeurt want ik wil een rating wel baseren op een recente kijkbeurt en niet op herinerringen van 25 jaar geleden of zo.
Deze film is prachtig qua plaatjes en sterk qua verhaal en prima qua casting. Gelukkig ook in kleur wat toch wat extra's heeft. Dit is precies het type Hitchcock waar hij zijn naam als master of suspense eer aan doet. Natuurlijk is het wellicht in de realiteit wat overdreven om dergelijk actie te verwachten van een volkomen onschuldig persoon, maar los daarvan wordt je lekker meegesleept in het verhaal. Ik schaal deze Hitchcock in op het niveau Psycho waarbij ik toch licht de voorkeur geef aan Psycho. Het behoort voor mij absoluut tot de beste Hichcocks in het rijtje Psycho, Birds, Vertigo.
9/10

Olrik

Avatar

Hoewel ik helemaal verzot ben op de andere klassiekers van Hitchcock, zoals Rear Window, Vertigo, Psycho en The Birds is en blijft North By Northwest mijn favoriete Hitchcock film!
De beelden in deze film zijn werkelijk waar prachtig voor het jaar 1959 en het verhaal heeft me altijd als in zijn greep gehad!
Voor degene die fan is van het werk van Hitchcock, maar deze fantastische film nog niet heeft gezien raad in ten strengste aan hem meteen aan te schaffen!

9,0 / 10