Team America: World Police (2004)

Freedom Hangs By A Thread.

Reviews (7)

Popcultuurfreak

Avatar

Team America is een film van Matt Stone en Trey Parker, ook wel bekend als de makers van South Park. Als je bekend bent met de grove cartoon, dan snap je al wel snel met wat voor soort film je te maken hebt.
Het volgt het verhaal van Team America die alle buitenlandse problemen oplossen met extra veel geweld en grof mondigheid. Met hun theme song: America F@#k yeah wordt het buitenlandse beleid wanneer het komt op oorlog in VS. belachelijk gemaakt.
En dit keer is de grote vijand Kim Jong Il die zielig alleen in zijn hoofdkwartier zit.

Het is een medogenloze film vol met low brow humor en viezigheid. Dit gaat hand in hand met politieke satire en humor niet bedoelt voor de meest tere zieltjes.
Toch is het allemaal heel indrukwekkend in elkaar gezet met practical effects en poppen. Net zoals de "Thunderbirds", maar veel minder politiek correct.
Het is zeker een film die niet weggelegd is voor iedereen, maar persoonlijk kan ik wel genieten van films die het lijntje van (donkere) humor op zoekt.

LLama

Avatar

DelliPeter, ook buiten filmtotaal.nl bestaat een wereld Smiley face Ik heb meer van jou soort commentaren gehoord. Er zijn er vast genoeg die dit lezen en die het met je eens zijn. Zoals ik al zei het niet alsof je dom bent ofzo.

Een anti-bush film kan het binnen Amerika net zo goed doen als een niet anti-bush film, dat weten we nou ondertussen wel. Ik weet vrijwel zeker dat deze film meer opgeleverd had als er een bush pop inzit. Maar zoals ik al zei, zoveel mogelijk geld verdienen lijkt mij niet het eerste motief van Stone en Parker.

LLama

Avatar

Voor de mensen die een soort blinde anti-bush film verwachten, die zullen het niks vinden. Sterker nog, ze zullen er niet alleen teleurgesteld in zijn, ze zullen van binnen een gefrusteerd gevoel krijgen. Een soort pijn, woede die zal leiden tot uitspraken als: "wat een lafaards, ze durven Bush niet aan te pakken..." etc.

Ik richt me even tot deze mensen:
Beste mensen.. dit gevoel van frustratie komt niet enkel doordat jullie het een kut film vonden. Het komt omdat deze film op subtiele wijze (er zitten veel subtiliteiten in de film namelijk) jullie totaal voor lul gezet heeft. In het achterste van jullie hoofd hebben jullie dat wel heus wel door, maar dat toegeven is een tweede. Het is heus niet dat Parker en Stone (zoveel) slimmer zijn als jullie zijn, maar ze prikken wel mooi door jullie heen.

Natuurlijk is geld een motief, maar als ze alleen op geld uit waren hadden ze beter gewoon de anti-bush kaart kunnen spelen. Jullie rennen nu immers niet naar jullie vrienden om te vertellen hoe geweldig ie wel niet is.

Ik vermoed daarom ook dat dit (jullie voor lul zetten, maar ook nog wel meer mensen hoor) het grootste motief achter de film was. Ze zullen vast ook wel goed geboerd hebben ja. Maar dat had makkelijk meer gekunt.

Aan iedereen maar weer dan.. het was gewoon een zeer grappige film. De personages zijn grappig neergezet en er zitten door de hele film grappige momenten, ik zal er vast ook een hoop gemist hebben. Mijn favoriet:
Als ze uitschreeuwen over de radio op het punt van aanval: we have lost intellegence, I repeat, we have lost intellegence

Daarnaast is er de cynische / subtiele ondertoon in de film.. en het "acteerwerk" met de poppen vond ik ook wel leuk gedaan.

Jammer dat de "salad tossing" scene eruit moest >Smiley face

Peter

Avatar

Team America kritiekloos ten opzichte van het beleid van Bush? Dat lijkt me toch niet echt het geval. De film geeft, zoals al eerder gezegd, kritiek op voor- en tegenstanders...

[filmquote]We're dicks! We're reckless, arrogant, stupid dicks. And the Film Actors Guild are pussies. And Kim Jong Il is an asshole. Pussies don't like dicks because pussies get fucked by dicks. But dicks also fuck assholes. Assholes that just want to shit on everything. Pussies may think they can deal with assholes their way. But the only thing that can fuck a asshole is a dick, with some balls. The problem with dicks is they fuck too much or fuck when it isn't appropriate. And it takes a pussy to show them that. But sometimes pussies can be so full of shit that they become assholes themselves. Because pussies are a inch and half away from assholes. I don't know much about this crazy crazy world, but I do know this. If you don't let us fuck this asshole we're going to have our dicks and pussies all covered in shit. [/filmquote]

DelliPeter

Avatar

Fahrenheit was een heel andere film voor een heel ander publiek. En iedereen weet wie Moore is, waar voor hij staat en waarom hij die film heeft gemaakt. Daarentegen doen Stone en Parker alsof ze schijt hebben aan iedereen maar durven Bush niet aan te pakken.

''Wat mij betreft mogen de 'softtargets' er ook wel eens van langs krijgen.''

Wat?

In welke komedie heeft Bush er dan van langs gekregen?

Darque

Avatar

Dat heb je toch wel het eea gemist in deze film.

Net als in South park wordt gewoon iedereen belachelijk gemaakt... Wat dat betreft is ie een stuk evenwichtiger dan Fahrenheit 9/11. (En die film bewijst dat er wel DEGELIJK geld te verdienen is met het belachelijk maken van Bush).. Wat mij betreft mogen de 'softtargets' er ook wel eens van langs krijgen.

Hij was wat flauw hier en daar, maar laf vond ik hem zeker niet, en what the hell, ik heb in een deuk gelegen.

DelliPeter

Avatar

Wat een ongelooflijke kut film was dit. Super laffe kut film, in plaats van Bush en zijn kornuiten belachelijk te maken, maken ze de zogenaamde softargets belachelijk. De mensen die dus tegen de oorlog waren, wat dus zeer laf van Stone en Parker is. Zogenaamd schijt aan iedereen en alles. Ja daag schijt aan iedereen en alles zolang het merendeel van Amerika daar ook schijt aan heeft. Maar ja een kritische film over Bush zou natuurlijk geen geld opleveren in Amerika.