Hitch (2005)

The cure for the common man.

Film die geen verrassingen brengt maar volledig aan de standaard voldoet.
play

6,3 details

  • 118 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
118 Min Verenigde Staten

De meeste mannen hebben problemen met het vinden van liefde, doordat ze zichzelf niet kunnen zijn. Alex "Hitch" Hitchens (Will Smith) is gespecialiseerd adviseur in eerste indrukken en helpt mannen met dit probleem. Hij organiseert de eerste drie afspraakjes van zijn cliënten en stiekem is Hitch verantwoordelijk voor honderden huwelijken in New York. Sara (Eva Mendes), verslaggeefster voor een dagelijks roddelblad, komt in aanraking met Hitch en haar professionele en persoonlijke leven komen hierdoor overhoop te liggen.

Regie
Andy Tennant
Cast
Will Smith, Kevin James, Eva Mendes, Paula Patton, Jeffrey Donovan, Amber Valletta, Michael Rapaport, Philip Bosco, Matt Malloy, Adam Arkin, Julie Ann Emery, Kevin Sussman, Robinne Lee, Nathan Lee Graham, Navia Nguyen.
Budget
$ 70.000.000
Opbrengst
$ 368.100.420
Release
10.02.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Andy Tennant | Cast: Will Smith (Alex 'Hitch' Hitchens), Eva Mendes (Sara), Kevin James (Albert), Amber Valletta (Allegra Cole), e.a.

Je bent heimelijk verliefd op een meisje maar zij ziet je niet staan en weet nauwelijks dat je bestaat. Je durft haar niet aan te spreken want de laatste keer dat je dat probeerde was je zo zenuwachtig dat er alleen maar gibberish over je lippen kwam en moet ze gedacht hebben dat je aan een acute aanval van hondsdolheid leed. Maar niet getreurd, want er is hulp in de vorm van de ‘date dokter’. In deze romantische komedie is dat Hitch (Will Smith), die anoniem en in het geheim opereert. Hij weet precies wat vrouwen denken en heeft een enorm arsenaal aan trucs en tips tot zijn beschikking om die ene vrouw van je dromen voor je te winnen. Succes gegarandeerd. Maar als je denkt dat er werkelijk een man op deze aardkloot rondloopt die precies weet wat vrouwen denken, kom je waarschijnlijk écht van Mars. Laten we eerlijk zijn: het bouwen van de Chinese muur, het splijten van het atoom en de landing op de maan - het is allemaal kinderspel vergeleken met het trachten te doorgronden wat er in de bovenkamer van een vrouw omgaat. Haar complexe denkpatronen en bizarre beslissingsstructuren tarten immers iedere vorm van logica en ratio, en doen zelfs vrouwenexpert Hitch uiteindelijk machteloos staan.

Alex 'Hitch' Hitchens is de befaamde 'date dokter' van New York. Geheel anoniem helpt hij - tegen een redelijke vergoeding - mannen om de vrouw van hun dromen te veroveren. Een van zijn laatste cliënten is Albert en Albert is smoorverliefd op de mooie Allegra (Amber Valletta.) Het koppelen van deze twee mensen is voor Hitch een hele uitdaging, want Allegra is niemand minder dan Allegra Cole, een beroemde en steenrijke glamourgirl, terwijl Albert een saaie, enigszins corpulente en verlegen accountant is. Maar Hitch houdt wel van een uitdaging en is dan ook vastbesloten om Albert en Allegra te koppelen. Ondertussen heeft Hitch zelf zijn oog laten vallen op Sara, een fanatieke roddeljournaliste. Sara volgt vanuit professioneel standpunt al het doen en laten van Allegra maar bovenal zou ze heel graag de ware identiteit van de befaamde ‘date doktor’ willen onthullen. Naarmate Hitch meer tijd met Sara doorbrengt wordt het voor hem steeds moeilijker om zijn werk als ‘date dokter’ voor haar verborgen te houden, en je vraagt je af hoelang dit nog goed kan gaan…

videotrailers & clips

Laatste reacties

Jimmink

"...Meestal ben ik erg genuanceerd in mijn mening over films, maar bij deze hoeft dat niet: erg erg erg......"

LuCos

"...[quote=stephaniaa]Wel een leuke film als je van een comedy houd[/quote] Nou dat vind ik onzin. Ik......"

film king

"...ZEER leuke film T+)..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Hitch

acties