Repelsteeltje Avatar

Repelsteeltje

reacties

  • Aanrader, zoals eigenlijk al het werk van Milos Forman zeker de moeite van kijken waard is.

    als reactie op de film Man on the Moon

  • Er is nog hoop voor Hollywood wanneer dit soort films zich toch een weg tot de bioscoop weten te banen. Laatst weer gezien op DVD en het is volgens mij toch langzamerhand wel een moderne klassieker aan het worden. Gaat dat zien, gaat dat zien!!!!

    als reactie op de film American Beauty

  • [quote=SunChaser]Het mooiste is dat David Nivens karakter zo blind is dat ie niet ziet dat ie ze helpt, de Jappen. In naam van de Queen.[/quote] Ik denk dat je het personage van Alec Guinness bedoelt nl Colonel Nicholson. Behalve dat de film wat nare trekjes Jappeners laat zien, gaat de film ook niet in onbelangrijke mate over de Britten. Stiff upper lip, God save the King, teatime already en Brittania rules the waves etc. Kortom absolute aanrader !!! Hopelijk wordt er niet al te veel in geknipt en reclame tussen gestopt.

    als reactie op de film The Bridge on the River Kwai

  • Overeenkomsten zijn inderdaad frapant, maar ik denk als je nog verder gaat zoeken, er nog een aantal tientallen commentaren bestaan met dezelfde kritiekpunten. Anyhow, de minpunten aan de film zijn zo structureel van aard dat het meerdere personen is opgevallen. Daardoor is het vrij logisch dat iedereen over dezelfde punten struikelt.

    als reactie op de film King Kong

  • [quote=gandalf the white]Zelf het verhaal moet vertellen? Je weet wel dat dit een remake is toch? En trouwens de films die jij opnoemt vind ik niet beter dan Kong. En brokeback mountain, Good night and good luck heb ik niet eens gezien.[/quote] Ja, ik weet dat het een remake is. (d-huh). Wat ik probeerde duidelijk te maken is dat een verhaal dat niet veel om het lijf heeft (zoals E.T., Jaws etc) toch fascinerende film kan opleveren. Spielberg kan de kijker, ondanks een flutverhaaltje, toch urenlang geboeid houden. Jackson kan dat (nog) niet, getuige King Kong. En dan te bedenken dat hij deze film al had willen maken voor LOTR en hij dit meer nog dan LOTR beschouwd als zijn Magnum opus. Enfin, we kunnen het er lang of kort over hebben. Ik vond King Kong de teleurstelling van 2005. Misschien waren mijn verwachtingen door LOTR gewoon te hoog gespannen.

    als reactie op de film King Kong

  • [quote=gandalf the white]Ten eerste zou ik na elke biosoop bezoek mijn geld terug willen, wat dat zou mij natuurlijk geld besparen. Ik vind Spielberg de beste regisseur allertijden, maar om te zeggen dat hij niet in de buurt komt vind ik overdreven. Jackson heeft 3 klassiekers achter elkaar gemaakt. En daarna wat mij betreft (met kop en schouders) de beste film van 2005.[/quote] De verhaal van Tolkien is door Jackson briljant verflmd, maar wanneer hij zelf het verhaal moet vertellen zakt Jackson (in King Kong) door het ijs. Het spijt me, maar in jaar met films als Capote, A history of Violence, The constant Gardiner, Brokeback Mountain, Good night, and good luck, Der Untergang, kun je toch niet serieus beweren dat King Kong (met kop en schouders) de beste film van het jaar was?

    als reactie op de film King Kong

  • Dubbelpost

    als reactie op de film King Kong

  • Wat mij betreft een absolute aanrader voor iedereen die houdt van films aangaande WO II. Heb de film al een keer op de BBC gezien en ga vanavond zeker weer kijken. Albert Finney is ronduit magistraal als Churchill.

    als reactie op de film The Gathering Storm