filmsmurf Avatar

filmsmurf

reacties

  • Geweldige film. Absolute aanrader. Peter Sellers op z'n best. De Oscar werd net voor z'n neus weggekaapt door Dustin Hoffman in Kramer vs. Kramer. Jammer, beide films recent weer gezien en Peter Sellers vertolking blijft boeiend.

    als reactie op de film Being There

  • Ga film zeker kijken. Volgens mij is dit een eerdere film van de regisseur van 21 grams.

    als reactie op de film Amores perros

  • Gelukkig wordt deze film weer uitgezonden. Ik vond het wel vreemd dat geen enkele omroep deze film een week eerder uitzond op de 250 geboortedag van Mozart en tevens het begin van het grote Mozartweekend. Enfin, beter laat dan nooit. In ieder geval, briljante film en Forman op z'n best.

    als reactie op de film Amadeus

  • [quote=gandalf the white]vindt je. het zou me niets verbazen als je ze alle twee zou zijn.[/quote] Waarom? Omdat er twee mensen zijn die King Kong vonden tegenvallen en beide de mening zijn toegedaan dat in een discussie argumenten gebruikt moeten worden? Ik vind het nogal paranoïde om gelijk te veronderstellen dat het één persoon is die zich zelf iedere keer met een andere naam gelijk geeft. Beetje zielig eigenlijk. Het zegt waarschijnlijk meer over jouw gedachtenwereld. Enfin, ik heb gesproken.

    als reactie op de film King Kong

  • [quote=gandalf the white]dat jullie het helemaal eens met elkaar zouden zijn.[/quote] Gut, gut, wat knap van je.

    als reactie op de film King Kong

  • [quote=gandalf the white]hahahaah ik wist het.[/quote] Wat wist je?

    als reactie op de film King Kong

  • [quote=Minority_freak]I'm back! 8-) Kijk, Kong is geen slechte film, máár ook niets meer dan een doordeweekse blockbuster. Soit, mijn mening hierover wisten jullie al. Wat mij wat meer tegen de borst stoot is het gedrag van sommigen hier op het filmtotaal forum. Net als filmsmurf krijg ik de buikloop van het soort mensen dat Kong het hand boven het hoofd houden en het kritisch oog volledig kwijt zijn geraakt. Als iemand commentaar heeft op Kong, leg je daar dan bij neer of discussieer verder op een beschaafde manier, en laat dat haantjesgedrag aub voor een keer thuis. "Kong is de beste film van het jaar. Punt." Right...}: Jongens toch. :r[/quote] Helemaal mee eens!! Daarbij komt volgens mij nog, dat de reden waarom ik (en waarschijnlijk met mij vele anderen) zo kritisch over King Kong ben met de volgende dingen te maken heeft. King Kong is een echte klassieker. Peter Jackson is zonder twijfel een van de grote aanstormende talenten van de filmwereld. Hij heeft nog niet de statuur als bijvoorbeeld Spielberg, maar hij heeft alle potentie hiervoor in huis. Voor de film zijn werkelijk kosten noch moeite gespaard. Meer dan 200 miljoen heeft de film gekost en hij duurt meer dan 3 uur. Een goede cast en geweldige CGI. Als ik al deze geweldige ingredienten in ogenschouw neem, dan vond ik het uiteindelijke resultaat gewoon vies tegenvallen.

    als reactie op de film King Kong

  • [quote=depp]filmsmurf je naam zegt genoeg ga beter de smurfen kijken!!, het is nooit te laat voor een goeie film!! dan ga jij lekker uit ofzo en kijken wij de film, deal? je mag blij zijn dat we de belgische zendes hebben tenminste, kunnen we als nederlanders wat van leren[/quote] Ik heb geen commentaar op de filmkeuze van Canvas, waarvan de Nederlandse zenders inderdaad nog wat van kunnen leren. Kennelijk is jouw sociale leven zo uitgeblust dat je op vrijdagavond niet beters te doen hebt, dan op de bank vegeteren. Prima, dat is jouw keuze, veel plezier ermee!! Ik had alleen gehoopt dat ze deze films, of eerder op de avond uitzenden of op een andere dag. Dat is alles. Jammer dat dit simpele punt je ontging.

    als reactie op de film The Insider

  • Weet iemand waarom Canvas op vrijdagavond altijd films op dit belachelijke tijdstip uitzendt? Gaan Belgen op vrijdagavond nooit uit? Is uit wetenschappelijk onderzoek soms gebleken dat het optimale tijdsbestek om fims te kijken ligt tussen 00.00 uur en 02.30 uur? Ligt België toch stiekem in een andere tijdzone waar wij geen weet van hebben? Of sporen die lui gewoon niet? Rare jongens die Belgen, prima film overigens.

    als reactie op de film The Insider

  • [quote=lordhumangus] Brilsmurf ga eerst eens een LOI cursus nederlands volgen[/quote] Waarschijnlijk bedoel je Nederlands met een hoofdletter. Misschien moet je de cursus zelf ook maar eens overwegen. Het heeft er nogal de schijn van dat je niet bij machte bent om een discussie met argumeten te voeren. Dat is jammer. Indien je werkelijk niets beters te doen hebt, dan mensen aanvallen op verschrijvingen en typefouten, dan moet je maar eens met "Tien voor taal" meedoen. Indien je wat verstandigs denkt te kunnen opmerken op cinematografisch gebied, dan stel ik voor dat je voor de verandering eens van argumenten gebruik maakt.

    als reactie op de film King Kong

  • [quote=zinkstar]Discussies zijn inderdaad goed. Daar is deze pagina voor. Ik ben het helemaal met je eens maar niet op niveau van: King Kong is nep-nietes-welles-nietes Jurassic Park is een betere film dan King Kong-nietes-welles hahaha geweldig maar goed hierdoor ben ik wel nieuwsgierig gworden naar de film vragie: was Jack Black (zijn personage voor grapjassen onder ons) nouw een komisch figuur of speelde hij deze x iemand met diepgang???[/quote] Natuurlijk schiet zo'n welles-niettesdiscussie niet op en voegt het weinig toe. Daarom is het ook de bedoeling dat meningen zo goed mogelijk onderbouwd worden. Om terug te komen op je vraag of het personage van Jack Black diepgang had moet ik je helaas teleurstellen. Ik heb de diepgang niet kunnen ontdekken en zover er diepgang gesuggereerd wordt, kwam deze bij mij vrij cynisch over. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de hele film verre van geweldig vond, dus er zullen ongetwijfeld ook figuren zijn die een andere mening zijn toegedaan. Maar ik zou zeggen, ga kijken en oordeel zelf.

    als reactie op de film King Kong

  • Deense kinderfilms zijn niet echt mijn specialiteit. Wie biedt.....?

    als reactie op de film Lad isbjørnene danse

  • [quote=Jildert]Nee man! Discussies zijn goed! Maar ik moet wel zeggen dat deze topic steeds trager begint te laden... zouden we niet eens naar een nieuwe pagina moeten? :P[/quote] Discussies zijn inderdaad goed. Daar is deze pagina voor. Er zijn weinig films geweest de laatste jaren waarvan de reacties het filmpubliek zo sterk verschilden. Je vindt de film of geweldig of (bijna) helemaal niks. De reacties die er ergens tussen hangen zijn er niet veel. Wanneer mensen onderbouwd uitleggen waarom ze de film of geweldig of zwaar overschat vonden, dan denk ik dat dit leerzaam is voor iedereen. Ik persoonlijk vond de film zwaar overschat (zie mijn commentaar hierboven), maar dat wil niet zeggen dat ik niet benieuwd ben naar de inzichten en argumenten van mensen die de film wel geweldig vonden.

    als reactie op de film King Kong

  • [quote=Jildert]Ik snap überhaupt niet waarom je over "jongetjes van 14" spreekt, net of je op die leeftijd nog geen verstand hebt ofzo. Natuurlijk zullen er kneusjes zijn die alleen voor de vette actie naar King Kong gaan, maar dat kunnen net zo goed 16 of 20-jarigen zijn, ik vind niet dat je dat in een leeftijdsgroep kunt betrekken. En nee, ik ging niet voor de CGI naar King Kong, ik ga naar films voor het goede verhaal. En door de briljante CGI versterkt dat de drama van het verhaal alleen maar, want zeg nou zelf: als King Kong er uit had gezien als een lappenpop, had je dan nog zoveel sympathie voor hem kunnen opbrengen? Nu jij weer.[/quote] Goed om te lezen dat je ook tot inhoudelijke argumenten in staat bent. Het begon een beetje op "Tien voor taal" te lijken. Ik denk eerder het tegenovergestelde. Wanneer Jackson meet (fim)tijd en moeite aan het verhaal had besteed en minder aan de actiescenes dan denk ik dat je (nog) meer met Kong had meegeleefd. De sympathie die je als kijker krijgt voor een fimpersonage (lees Kong) krijg je voornamelijk omdat je met de meevoelt en niet omdat hij er zo levensecht uit ziet. Paradoxaal genoeg had ik liever een 'Lappenpop" gehad waarmee ik had kunnen meeleven dan deze ongelooflijk levensechte grote boze aap waar ik werkelijk geen enkele band mee had. Jackson heeft bij mij weinig sympathie kunnen oproepen voor Kong en daar zit volgens mij net de zwakte van de film.

    als reactie op de film King Kong

  • [quote=Jildert]Iemand die jonge[b]n[/b]tjes schrijft ga ik sowieso niet serieus nemen...[/quote] Haleluja, wat een briljant argument... Waarom zou je ook een inhoudelijk weerwoord geven, als je ook heel kinderachtig op één spellingsfoutje kan wijzen. Kom op wees een vent en kom met argumenten.

    als reactie op de film King Kong

  • Mm-hum ja, bestaat die Naji Al-Nadithi überhaupt wel of hebben ze dit personage maar verzonnen voor de film (lijkt mij ook onlogisch) want wikkipedia geeft ene Latif Nussayif Jassim aan als minister van informatie voor die periode. Met andere woorden ook ik kan je dus niet vertellen wat met deze man gebeurd is. Hij was in ieder geval (ogenschijnlijk) een stuk respectabeler maar minder grappig dan "Comical Ali" tijdens de laatste Golf-oorlog.

    als reactie op de film Live from Baghdad

  • Ben ook niet weg van Michael Keaton (vraag me eigenlijk af waarom die man nog steeds werk heeft), maar Helena Bonham Carter maakt vaak veel goed. Hopelijk ook vanavond.

    als reactie op de film Live from Baghdad

  • [quote=merijnsa]Dat sommige mensen zich zo druk maken om die foutjes in de film waar eigenlijk bewust voor gekozen is. Net als War of the Worlds word de film dan zogenaamd minder, terwijl de regiseur echt wel van die foutjes weet hoor. Ooit wel is gehoord van fictie? King Kong was DE film van 2005. Punt.[/quote] Waarom doen sommige mensen alsof het blasfemie is om commentaar te hebben op King Kong en/of Peter Jackson. Luister King Kong was visueel dik voor elkaar, alleen de film was veel te lang, sommige verhaallijnen gingen nergens naar toe of sloegen gewoon nergens op en al die actiescene's waren op een gegeven moment ook alleen maar meer van hetzelfde. Jongentjes van 14 jaar zullen dit inderdaad een leuke film hebben gevonden, maar als al wat meer films in je leven hebt gezien, werd je hiervan niet warm of koud. Het resultaat viel gewoon tegen in vergelijking met LOTR. Kan gebeuren niet alles wat een goede regisseur aanraakt hoeft in goud te veranderen. Misschien was King Kong de ACTIEfilm van het jaar 2005, maar zeker niet DE film van 2005.

    als reactie op de film King Kong

  • Een typische Bruckheimer-productie. Veel geschreeuw, maar weinig wol.

    als reactie op de film Pearl Harbor

  • Niet zo geweldig als Se7en en misschien Fightclub, maar absoluut de moeite van het kijken waard.

    als reactie op de film The Game

  • Veel gebakken lucht...

    als reactie op de film Storm Chasers: Revenge of the Twister

  • Ja, ik vind een 4.8 ook wel wat aan de lage kant op IMDB. Ik zou de film toch zeker wel een voldoende geven. Blijft toch een film van Brian de Palma, de oude meester verdient wel wat meer credits dan hem op IMDB gegeven worden.

    als reactie op de film Mission to Mars

  • First Blood: Part II. Hadden ze het niet beter Second Blood kunnen noemen?

    als reactie op de film Rambo: First Blood Part II

  • Wederom een prachtige film van Milos Forman met een geweldige Jim Carrey. Zeker geen gemakkelijke rol die hem ogenschijnlijk gemakkelijk afgaat. Absoluut de moeite van het kijken waard.!!!!!!

    als reactie op de film Man on the Moon

  • KinK Kong of King Kong. Spreek je over een andere film of is het gewoon een spelfout. King Kong heb ik wel gezien en vond het de meest overschatte film van het jaar.

    als reactie op de film King Kong

  • [quote=Woordsmid]En let op: de recruit die [spoiler] helemaal door het lint gaat en de drill instructor om zeep helpt, [/spoiler] speelt nu Goren in CSI Crime Scene Criminal Intent.[/quote] Sukkel, ooit wel eens van spoilers gehoord????

    als reactie op de film Full Metal Jacket

  • Valt wel mee. [spoiler] Waar je aanvankelijk denkt dat het karakter van Norton een lief jochie is met een pyschopaat van binnen, blijkt uiteindelijk alleen de psychopaat te bestaan en het lieve jochie compleet verzonnen is. Beetje Dr. Jekell and mr. Hyde, alleen bestaat Dr. Jekell niet.[/spoiler]

    als reactie op de film Primal Fear

  • Heerlijke oorlogsklassieker met frapant einde. [spoiler] Blijkt niet de echte Churchill te zijn (wordt verborgen)[/spoiler]

    als reactie op de film The Eagle Has Landed

  • Toch wel een van de betere Bondfilms. En die Britse humor blijft ook geweldig. Miss Moneypenny: In the conference room. Something pretty big. Every double-o man in Europe has been rushed in. And the home secretary too! James Bond: His wife probably lost her dog.

    als reactie op de film Thunderball

  • Te lang (had zeker een uur uitgekund) en te veel knipogen naar het origineel, zodat alles een beetje als los zand aan elkaar hing. Visueel was alles wel dik in orde, alleen jammer dat het verhaal niet echt tot leven komt.

    als reactie op de film King Kong

  • Op zich prima film. Norton is ronduit geweldig. Dit is nota bene zijn debuutfilm! Met Richard Gere in een film is het altijd behelpen. In deze film valt hij nog wel mee. Ik zal nooit een fan van die man worden. Hij heeft het charisma van een baksteen. Zeker de moeite van het kijken waard maar een verrassend einde.

    als reactie op de film Primal Fear