mazzltov Avatar

mazzltov

reacties

  • [quote=Steve Harwin]Een remake maken van een Kubrik film. Staat daar niet de doodstraf op?[/quote] Ik zou niet weten waarom. Hoewel door sommigen heilig verklaard, heeft hij regelmatig steken laten vallen. Niet bij Spartacus overigens. Maar dan nog kun je er prima een remake van maken decennia later.

    als reactie op de film Spartacus

  • [quote=Breug]Men neme het script van een een wat oudere uitstekende film. Je cast alleen maar top-acteurs en je zet een middelmatige regisseur aan het stuur. Dit alles om in te cashen rond de hype van Silence of the Lambs. [/quote] Manhunter een uitstekende film? Alleen als je denkt dat het prima boek van Thomas Harris omvormen tot een matige aflevering van Miami Vice een goed idee is, of alles van Michael Mann wel automatisch goed moet zijn. [quote] Zelfs de deleted scenes uit Manhunter worden klakkeloos overgenomen om tot nieuw materiaal te komen. [/quote] Laat me niet lachen: Red Dragon volgt -in tegenstelling tot Manhunter- gelukkig het boek tot wat in ieder geval een film is waar je niet met verbazing zit te kijken hoe twee zogenaamd gevaarlijke seriemoordenaars tot niet meer dan gapen en hoofdschudden verleiden. Vandaar dus de aanwezigheid van die scenes die Michael Mann helaas niet nodig vond om mee te nemen. Die staan gewoon in het boek en zijn gelukkig in Red Dragon wel meegenomen, zodat we tenminste naar een wel coherent en niet-gaapverwekkend verhaal kunnen kijken.

    als reactie op de film Red Dragon

  • [quote=hetisjantje]Jurrasic Park en King Kong zijn allebei baggerfilms tenzij je in de doelgroep van 12 jaar en jonger valt.[/quote] Of voor mensen bij wie fantasie en verwondering nog niet ergens op die leeftijd zijn achtergelaten :+

    als reactie op de film King Kong

  • [quote=nwfbakker]Ik vond het een ongelovelijk bagger verhaal. Het was te langdradig. Naar mijn mening kwamen er ook iets te veel lord of the rings elementen in voor. Het deed me in iedergeval op te veel momenten aan deze film denken. Ik snap ook zeker niet waarom deze films zo'n hoog cijfer had. Voordat ik de film had gezien had ik er hoge verwachtingen van. Achteraf gezien was dit een grote fout.[/quote] Lord of the Rings-elementen? Dan heb ik zeker wat hobbits en elven gemist :E Ik heb niets van LOTR erin teruggezien. Als je de oorspronkelijke film en vooral het oorspronkelijke scenario kent -uit 1933- weet je dat Jackson die vrij nauw gevolgd heeft. Niet zo gek, als je bedenkt dat Jackson een zeer groot fan is van het origineel. Het verhaal is verder prima voor iemand die snapt dat het gewoon bedoeld is als avonturenfilm zoals we die kennen uit het verleden van Hollywood, met een dramatisch kantje. En mensen die zich verder niet in de personages konden inleven: tja, aangezien het zat mensen blijkbaar wel lukte -waaronder ik- zal het waarschijnlijk toch wel aan jullie liggen. Film is tenslotte niet passief maar afwachten tot je iets overkomt. Je mag er zelf ook nog een beetje moeite voor doen.

    als reactie op de film King Kong

  • [quote=Crack]Toen ik de titel zag, hoopte ik dat het de versie met David Soul zou zijn. Helaas: deze versie is een stuk minder. [rating 3][/quote] Sorry hoor, maar ik vind deze een heel stuk beter. Ligt een stuk dichter bij het boek en heeft heel wat meer creepy scènes. Van het origineel is overigens alleen de volledige miniserie nog de moeite waard. Er zijn ook allerlei versies die op een vreselijke manier zijn ingekort. Ook vrij pijnlijk is hoe men in het origineel de hoofdvampier heeft neergezet als een Nosferatu-wannabe. Onze Rutger doet dat toch een stuk beter.

    als reactie op de film 'Salem's Lot

  • Vooral gedenkwaardig door de fantastische achtervolging met speedboaten en de erg komische redneck-sheriff die ook in The man with the golden gun nog terug zou komen. En Jane Seymour ziet er ook erg smakelijk uit overigens :E

    als reactie op de film Live and Let Die

  • [quote=M1r4]Deze film viel me 100%........TEGEN! De SF waren maar zozo, er zat minder verhaal in dan in een gemiddelde pornofilm en de monster-attacks waren zelfs ver voorbij het onrealistische, absurd en domweg oerdom. Ik heb diverse slechte horrors gezien en die lijken nu allemaal hoogintelligente films na het zien van dit gedrocht.[/quote] Zat ook zeker te weinig seks in dan? :E Voor mensen zonder trolneigingen in ieder geval een prima horrorfilm, die de tijd goed heeft doorstaan. Behalve door de effecten -die hun tijd ver vooruit waren- ook door het goede acteren van het ensemble en de paranoide sfeer. Dan ook niet voor niets nr. 186 in de Top 250 van Imdb 25 jaar later.

    als reactie op de film The Thing

  • Ik maak uit de recensies op IMDB op dat dit een hip-hop-western is. Blijkbaar mixen die twee niet zo goed? :E

    als reactie op de film Brothers in Arms