Breinmeester Avatar

Breinmeester

reacties

  • [quote=hetisjantje]Toy Story (1 en 2) heeft net als alle andere Pixars en Disneys last van het feit dat het product is opgetrokken uit doelgroepmarketing en in die zin is platgeproduceerd. Altijd hetzelfde liedje, men neme wat coole characters voor de kids en een kindervhaaltje, en voor de ouders is er een extra laag van lichte hedendaagse ouderengrapjes, en het hele spul verkoop je door totaal onnodig een karrevracht aan "sterren" de stemmen te laten doen, want dat maakt blijkbaar indruk. Je krijgt dan een redelijk product wat goed vermaakt van een 7 of zo, maar het komt toch echt niet in de buurt van Spirited Away, de beste anim. Als ik het cijfer mag geloven echter wel. Dat valt dus wel mee. 7/10[/quote] Je vergist je schromelijk. Toy Story is door Pixar gemaakt onafhankelijk van het productie-apparaat dat destijds de normaal was bij Disney. Aanvankelijk stond deze sequel op last van co-producent Disney (toen nog onder Michael Eisner) gepland voor dvd-verkoop, de zgn. direct-to-dvd. Pixar besloot echter dat zij geen mindere films wilden maken, alleen het beste dat ze kunnen. Andrew Stanton (regisseur Finding Nemo) herschreef het script. Wat jij beschrijft is de huidige strategie van Dreamworks die, behalve Shrek 1 en 2 (3 is tegenvallend slecht), geen degelijke animatiefilms heeft neer kunnen zetten naast de door Pixar bepaalde norm van kwaliteit. Het verhaal van Toy Story steekt zeer solide in elkaar. Persoonlijk heb ik een voorkeur voor 1, maar 2 is een waardige opvolger met leuke vondsten en interessante nieuwe perspectieven van de briljante characters, die de plot sturen. Ik vind Spirited Away een ontroerend mooie film, maar zeker met het onlangs verschenen Ratatouille bewijst Pixar dat zij de beste animatiestudio van de wereld zijn en hebben naar mijn mening ook de oude Disney ingehaald. Met de karrevracht aan sterrenstemmen valt t bij Pixar ook wel mee. Voor Ratatouille castte regisseur Brad Bird een in-house designer voor de stem van Alfredo Linguini en een animator voor Emile, de broer van Remy. Gelukkig geloven zij niet in ratelende schreeuwstemmen van bijvoorbeeld een Eddy Murphy.

    als reactie op de film Toy Story 2

  • Sterke verfilming van het toneelstuk met Will Smith in de beste rol die hij ooit speelde. Over maskers en passie en hoe die twee gemakkelijk verward worden. En over hoe anekdotes in sociaal contact als een vergrootglas op de beleving werken.

    als reactie op de film Six Degrees of Separation

  • Prachtige film van Ang Lee die bewijst zowel goede Westerse als Oosterse films te kunnen maken. Erg goede cast. Vooral de jonge acteurs leveren erg mooi spel. Over de hypocrisie van de tegen de volwassenheid vechtende gezinsmensen uit de jaren '70 die hun jaren '60 idealen hebben moeten laten varen.

    als reactie op de film The Ice Storm

  • Een te goede cast voor een te slap verhaal. De regie is niet van erg hoge kwaliteit waardoor de film voor geen meter uit de verf komt. Jammer, De Niro, Norton en Brando in één productie had een hoogstaande film op kunnen leveren. Over dieven die een museumschat willen stelen.

    als reactie op de film The Score

  • Naïeve blonde bimbo weet langzaamaan je sympathie te wekken in verassend grappige en onderhoudende komedie.

    als reactie op de film Legally Blonde

  • Uitzonderlijk goede film tussen het normale buisaanbod. De vervreemding van gestoorde karakters in alledaagse en herkenbare situaties is geniaal en vaak erg grappig. Over de bizarre geheimen van de gewone burger.

    als reactie op de film Happiness