'Harry Potter' kreeg bijna een andere Severus Snape

'Harry Potter' kreeg bijna een andere Severus Snape

Maar had deze wereldberoemde acteur het beter kunnen doen dan Alan Rickman?

Harry Potter is en zal ook altijd een van de geliefdste franchises aller tijden blijven. Dit is ook te danken aan Alan Rickman, die een geweldige Severus Snape speelt. Wist je dat deze rol echter bijna naar een andere bekende acteur ging?

Het gaat hier om niemand minder dan Tim Roth. De acteur, o.a. bekend van de nodige Quentin Tarantino-films, was zelfs de eerste keuze. Hoe zou dit zijn geweest?

Rol
Snape speelt natuurlijk een uitermate belangrijke rol in de franchise en is in elke Harry Potter-film te zien. Rickman zet de rol fabuleus neer, maar hij had in eerste instantie niet zo heel veel interesse in de rol. Hij was namelijk zelf geen gigantische van het personage.

Het was pas toen J.K. Rowling hem vertelde over Snape's grote geheim (dat hij altijd verliefd is geweest op Lily Potter) dat Rickman accepteerde. Rickman was dan ook een van de weinigen die wist hoe Snape zijn verhaal zou eindigen.

Ziek
Rickman kwam er in 2005 achter dat hij kanker had. In 2016 overleed de acteur, wat betekent dat hij gedurende de laatste Harry Potter-films al behoorlijk ziek was. Toch wilde Rickman niet opgegeven, en gelukkig maar. Zijn rol als Snape is dan ook legendarisch, waardoor hij zeker nooit vergeten zal worden.

Ook Roth is blij dat het uiteindelijk Rickman werd. Zo zegt de Pulp Fiction-acteur: "De reden waarom ik niet voor de rol ging is omdat ik niet enkel en alleen aan deze rol gekoppeld zou worden. Ik heb er echter geen spijt van. Alan was dé perfecte acteur voor deze rol. Hij was briljant. Ik had niet zo'n prestatie kunnen leveren".

NieuwsFilm

meest populair